Kiss Patrik a DVTK Jegesmedvékhez szerződött

   

Az Erste Liga negyedik legeredményesebb magyar hokisa a miskolci Extraliga-csapatban folytatja pályafutását, adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A Fehérvári Titánoktól elköszönt kiváló támadó 21 éves, és az elmúlt szezonban 26 gólig és 33 asszisztig jutott a magyar bázisú bajnokságban. Emellett az Erste Liga-gárda szezonjának befejeztével gólok és pontok sorával járult hozzá a Volán juniorcsapatának sikereihez a magyar és az osztrák bajnokságban. Kiss Patrik februárban Bledben a nagyválogatottban is bemutatkozhatott, ahol is élete első mérkőzésén gólt szerzett.

Mi kellett ehhez a korábbi évekhez képest kifejezettnek mondható formajavuláshoz? “Az egyik fontos összetevője a nagyon jól sikerült nyári felkészülésem volt – mondta blogunknak a csatár. – Megcsináltam minden munkát, amit elterveztem. A másik kulcskérdés az volt, hogy Kiss Dávid vezetőedzőtől sok jégidőt kaptam, és ezt a bizalmat, úgy érzem, meg tudtam hálálni. Ahogy haladt előre a bajnokság, egyre magabiztosabb lettem. A korábbi évekhez képest az is jelentős változás volt, hogy állandó sortársakkal játszhattam, és nagyon hamar egy hullámhosszra kerültünk. Korábban nem volt állandó helyem, ott játszottam, ahol üresedés volt. Most viszont tényleg sok jégidőt tudtam kiharcolni, és ez nagyon jól hatott a teljesítményemre.”

Ez a gól- és ponterős játék felkeltette a DVTK Jegesmedvék vezetésének figyelmét, akik meg is keresték a fiatal játékost. “Örültem, hogy egy magasabban jegyzett ligában játszó csapatból keresnek. Nagyon tetszett, amit felvázoltak nekem a miskolci vezetők, így gyorsan meg is egyeztünk a szerződés részleteiben. Még nem tudom pontosan, melyik sorban számítanak rám, hiszen csak most kezdett a klubnál Marcel Rodman, az új vezetőedző, és vele még nem volt lehetőségem beszélni. Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy számomra nagy ugrás lesz a szlovák Extraligában játszani, biztosan szükségem lesz egy kis időre, mire fel tudom venni a sebességet. De nem félek a kihívástól, mindent meg fogok tenni, hogy ez minél hamarabb megtörténjen, és gólokkal, pontokkal tudjam segíteni a csapatot.”

Kiss Patrik tehát átteszi székhelyét Miskolcra, ahol az elvárások magasak lesznek. “Nincs kétségem afelől, hogy a szurkolók eredményeket várnak a csapattól. Jó lenne bejutni a rájátszásba, ott pedig már bármi előfordulhat. Magamtól azt várom, hogy minél gyorsabban alkalmazkodni tudjak az Extraliga színvonalához. Ha nem is én leszek a csapat pontkirálya, de szeretnék egyre többet és jobban játszani, minél több győzelmet elérni.”

kisspatrik

fotó: dvtk.eu

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk