A Bariszból igazolt két légióst az Ak Barsz

 

Cormier és Frattin a kazah KHL-csapat legponterősebb játékosai közé tartozott.

Május első két napjához képest az azokat követő napokban sokkal csendesebbé vált a KHL-es játékospiac. Kazahsztán biztosan nem bővíti merítési lehetőségeit Patrice Cormier-val és Matt Frattinnel: a kanadai csatárok a Barisztól az Ak Barszhoz igazoltak. A szezonban 44 pontot gyűjtő Cormier honosítására egyébként is kevés esély mutatkozott, ugyanis már játszott a kanadai utánpótlás-válogatottban, míg az idei alapszakaszban 39 pontos, aztán a rájátszás 12 meccsén 9+2-vel záró Frattin hiába játszott két szezont is a kazah KHL-klubnál, ezt megszakította egy svájci kitérővel.

A Jokerithez hazatér két rutinos finn csatár. Petri Kontiola az elmúlt egy évtizedben három orosz csapatban játszott, a legutóbbi öt évben a Lokomotivnál számított alapembernek. A szlovákiai vb-re készülő – a tavalyi eseményen 8 meccsen 4+4 pontot gyűjtő – Veli-Matti Savinainen idén a Kunlunban jégkorongozott, 37 mérkőzésen 9-9 gólt lőtt és asszisztott osztott ki.

Mindeközben a Vityaz háza táján is aláírtak két fontos dokumentumot. A csapat legponterősebb orosz játékosa, a korábbi NHL-es jégkorongozó, Alekszandr Szjomin szerződést hosszabbított, valamint eldőlt, a következő szezonban Valerij Belov helyett a másodosztályú SZKA-Nyeva korábbi vezetőedzője, Mihail Kravec irányítja a csapatot.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk