Magyarország bent maradt a divízió 1/A-ban

   

Szlovénia 9-0-ra kiütötte Litvániát, ezzel eldőlt, hogy a kazah–magyar eredményétől függetlenül válogatottunk az 5. helyen végez a világbajnokságon.

A szlovénok nem bíztak semmit a véletlenre. Bár az első egy-két akciót a litvánok vezették, hamar átvették az irányítást délnyugati szomszédaink. Az első góljukra csupán a negyedik percig kellett várni, a litvánok ugyan kivédekezték a kiállításukat, ám annak letelte után pillanatokkal Sabolic tökéletesen tette bele az ütőjét Kovacevic passzába. A másodikat a fiatal Jan Drozg, a harmadikat a szupersztár Anze Kopitar lőtte, egyik és másik is szép egyéni megmozdulásból született, de különösen utóbbi volt látványos: az NHL-klasszis a komplett litván védelmet lekorcsolyázta, majd fonákkal emelt a hálóba. Még ugyanabban a 29. percben Podlipnik kékről megeresztett lövésébe ért bele Cimzar, 4-0. Ezután egy hosszú kettős hátrányt is kivédekezett Szlovénia – egy ideig hárman ültek a büntetőpadon –, majd Golicic váltotta gólra Drozg perfekt átadását. A játékrész végén még Ograjensek is lőtt egy gólt, 6-0 állt a táblán, a meccs lényegében eldőlt. A harmadik harmadra a litvánok kapust cseréltek, Armalis helyett a tinédzser Lubys jött be. Ebben a periódusban Szlovénia még háromszor bejuttatta a pakkot ellenfele kapujába – kétszer volt eredményes az így mesterhármasig jutó Jan Drozg, egyszer Magovac –, 9-0 lett a vége, így a vb eddigi legnagyobb különbségű vereségét Litvánia szenvedte el.

Ezzel Magyarország biztosan bent maradt, hiszen a hozzá hasonlóan 3 ponttal záró Litvániát legyőzte 4-1-re. Ahhoz, hogy ne ez legyen a leggyengébb divízió 1/A csoportos vb-nk ebben az évtizedben, pontot kellene szereznünk a már feljutott Kazahsztán ellen, hiszen 2017-ben Kijevben is mindössze 1 győzelemmel végeztünk 4 vereség ellenében. A vb utolsó találkozóján egyik csapatot sem fogja már nyomasztani semmilyen tét sem. Előrébb nem klerülhetünk, hiszen mind a két 6 pontos csapattól – Dél-Koreától és Szlovéniától – vereséget szenvedtünk, tehát az 5. helyet szereztük meg.

hun-ml-2019

fotó: Mudra László/MJSZ

VB, 2019. máj. 5., vasárnap.
Gracnar: 100% (Pintaric)
K
Armalis: 75,0% (Lubys: 72,7%)
Gregorc, Kovacevic, Kopitar, Rodman, Sabolic
1
Protcenko, Alisauskas, Zubrus, Bosas, Kumeliauskas
Magovac, Repe, Kuralt, Verlic, Ograjensek
2
Gusevas, Krukovski, Misiuk, Krakauskas, Bogdziul
Pretnar, Podlipnik, Hebar, Pance, Cimzar
3
Domeika, Katulis, Cetvertak, Cizas, Gintautas
Stebih, Zajc, Kalan, Golicic, Drozg
4
Rumsevicius, Baltrukonis, Bendzius, Misiuk, Jagelavicius
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:54 SLO Sabolic Kovacevic Kopitar
2-0 16:16 SLO Drozg Zajc Repe
3-0 28:16 SLO Kopitar Kovacevic Sabolic
4-0 28:48 SLO Cimzar Podlipnik Hebar
5-0 34:47 SLO Golicic Drozg Zajc
6-0 39:29 SLO Ograjensek Kuralt Verlic
7-0 49:05 SLO Drozg Zajc Golicic
8-0 55:23 SLO Magovac Kalan
9-0 59:01 SLO Drozg Kalan
35 Kapura lövések száma 31
18 Kiállításpercek 10

A Szlovénia–Litvánia videó-összefoglalója

   

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk