Kazahsztán válogatottja feljutott az A csoportba

   

Litvánia nagy csatában 2-1-re legyőzte Dél-Koreát, így a házigazdát már legfeljebb egy csapat előzheti meg a nur-szultani divízió 1/A csoportos világbajnokságon.

A mérkőzés elején egyértelműen a litvánok léptek fel támadólag, a játék jórészt a feljutásra pályázó koreaiak harmadában folyt. Ennek az eredménye a 14. percben született meg, amikor is első emberelőnyüket kihasználták a baltiak: Alisauskas lövése kijött Daltonról, a kerethez a torna közben csatlakozó gólfelelős, Tadas Kumeliuskas belekapott a korongba, amely alig centikkel csurgott át a vonalon, 0-1. Ez felébresztette ugyan az ázsiaiakat, de egyenlítésig nem jutottak, kimaradtak a helyzeteik. A második játékrészt elején kiharcolt fórjukban aztán csak bejuttatták a pakkot Armalis mögé, ezt a találatot azonban a hálóőr akadályozása miatt nem adták meg a bírók. Érvénytelen gólt a litvánoknak is sikerült szerezniük, akik hatalmas dugót ragasztottak a vas alá szintén előnyben, csakhogy ez már a dudaszó pillanatában történt, és a videózás után az a döntés született, hogy az idő lejárt, amikor a korong bejutott a kapuba, 0-2 helyett maradt a közte egy. A második játékrész elején aztán csak sikerült egyenlíteni, Kim Szang Vuk lőtte be 4. gólját a vb-n egy kipattanóból. Innentől a koreaiak nagy lendülettel rohamoztak, mégis az ellenfél volt eredményes. Egy felszabadítási kísérletet lekezelt a levegőből Katulis a kéknél, majd tökéletes centerezését bevágta Gintautas az 50. percben. A koreaiak ettől lendületet vesztettek, további akcióikban nem volt átütő erő, 2-1-re nyert Litvánia.

Ezzel Kazahsztán feljutott, hiszen ha jelenlegi 9 pontja mellett a következő 2 mérkőzését el is veszíti, és a 6 pontos Dél-Korea legyőzi vasárnap Fehéroroszországot, egymás elleni eredménnyel akkor is feljutó. Ahhoz, hogy már szombaton ismert legyen a másik jövő évi A csoportos válogatott kiléte is, a fehéroroszoknak 1 pontot is elég szerezniük a rangadón. Ha kikapnak, és 9 ponton maradnak, akkor viszont Korea még megelőzheti őket egy rendes játékidős győzelemmel.

Ami a kiesést illeti, a 3 pontos Magyarország továbbra is bent marad, amennyiben a 3 pontos Szlovénia rendes játékidőben veri a 3 pontos Litvániát. Amennyiben nem teszi, akkor a kazahok ellen kell legalább annyi pontot szereznünk, mint Litvánia, vagy 1-gyel többet, mint Kopitarék.

korltu

fotó: Mudra László

VB, 2019. máj. 4., szombat.
Dalton: 91,7% (Li J. Sz.)
K
Armalis: 97,1% (Lubys)
Plante, Kim Von Dzsun, Kim K. Sz., Kim Sz. V., Ahn
1
Protcenko, Alisauskas, Zubrus, Bosas, Kumeliauskas
Regan, Li D. K., Sin Sz. H., Cso, Sin Sz. V.
2
Gusevas, Krukovski, Baltrukonis, Krakauskas, Bogdziul
Szong, Kim H. Sz., Dzseon, Park Dzs. K., Li Cs. H.
3
Domeika, Katulis, Cetvertak, Cizas, Gintautas
Csoj, Park Sz. Dzs., Kim Von Dzsung, Kim H. K., Li J. Dzs.
4
Rumsevicius, Verenis, Bendzius, Misiuk, Jagelavicius
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:16 LTU PP Kumeliauskas Alisauskas Bosas
1-1 42:26 KOR Kim Sz. V. Kim K. Sz. Li J. Dzs.
1-2 49:32 LTU Gintautas Katulis
35 Kapura lövések száma 24
4 Kiállításpercek 4

A Dél-Korea–Litvánia videó-összefoglalója

   

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk