Jesse Virtanen a Traktorban

 

A finn hátvéd a svéd bajnokság legponterősebb bekkjeként érkezik a KHL-be.

A május elsejei játékosmozgások után másodikán is aktívak voltak a KHL-es klubok. Az egyik legjobb üzletet a Traktor kötötte: a cseljabinszkiak megállapodtak Jesse Virtanennel. A 27 éves finn hátvéd 2017-ig szülővárosa csapatában, a Lukkóban jégkorongozott, míg az elmúlt két szezont a svéd Färjestadnál töltötte. A karlstadi együttesben legutóbb 6+35 ponttal zárt, így az SHL legtöbb gólpasszát és pontját osztotta ki a hátvédek között. Virtanenen kívül más finn játékosok is új KHL-csapatban folytatják pályafutásukat. A Barisz megszerezte a Metallurgtól Iiro Pakarinent, aki egy szezon után távozott a magnyitogorszkiaktól.

A Nyeftyehimik három legponterősebb játékosa közül kettő még szerdán aláírt a Szibirhez, míg a harmadik társuk, Joonas Nattinen a Vityazhoz igazolt. Szintén a podolszkiaknál folytatja egy Kunlunos honfitársa, Ville Lajunen, akinek már az ötödik KHL-csapatánál játszhat. A Vityaz harmadik igazolása cseh: Jakub Jerábek két évnyi észak-amerikai kitérő után jégkorongozik újra a klubnál.

A Gagarin Kupa-döntős Avangard három orosszal bővítette keretét. Alekszej Potapov az Ak Barsztól, Jevgenyij Gracsov az Avtomobiliszttól, míg Pavel Gyedunov az Amurtól kerül az omszkiakhoz. A Nyeftyehimik két új kapussal vág neki a szezonnak, Konsztantyin Barulin a Szocsi, Alekszandr Saricsenkov az Ak Barsz kapusa volt a legutóbbi szezonban. Az Amur két Metallurg-játékost igazolt, Nyikita Jazkov és Valerij Vasziljev egyaránt perememberek voltak a magnyitogorszkiaknál.

A Szocsi egy ponterős kanadai hátvédet szerződtetett. A 27 éves Morgan Ellis 2017-ig a tengerentúlon játszott, 3 NHL-meccsig jutott a Montrealban. A 2017/18-as szezont Svédországban, míg az ideit Németországban töltötte, a Kölnben 52 mérkőzésen 34 pontig jutott.

A cseh kapus, Dominik Furch 4 szezon után távozik a KHL-ből: az Avangard és a Szeversztal korábbi kapusa Svédországban folytatja pályafutását.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum