A Vienna Capitals II elhagyja az Erste Ligát

 

A Vienna Capitals farmcsapata a 2019/20-as idénytől az Alpesi Ligában folytatja ? jelentette be a klub a honlapján.

Mint a közlemény fogalmaz, az elmúlt két évben az Erste Ligában szereplő csapat az egyre inkább feljövő osztrák?olasz?szlovén Alpesi Ligába nevezett. A Vienna Capitals II. projekt a klub szívügye, melynek célja, hogy záruljon az az olló, amely az utánpótlás-korosztályok és a profi felnőttcsapat között van. A kétéves Erste ligás szereplés a remélt fejlődést hozta a csapatnak. Az első évben nem sikerült elérni a kitűzött célt, a rájátszásba jutást, de a másodikban ? köszönhetően a középszakasz győzelmi sorozatának ? ez már összejött. Ezenfelül két saját nevelésű fiatal, az 1999-es születésű Fabio Artner és a 2000-es Lukas Piff a profik között is bemutatkozhatott az EBEL-csapatban.

Amennyiben az Alpesi Liga május 10-ei ülésén elfogadja a bécsiek nevezését, akkor a fekete-sárgák a jövőben ott fognak játszani. Rajtuk kívül még egy farmcsapat érkezne a ligába. A Linz II eddig a teljesen amatőr osztrák harmadosztályban játszott, most azonban komolyabb alapokra helyeznék a farmot és feljebb versenyeztetnék.

Így összesen 19 csapat nevezett az április 30-ai határidőig az AHL-be, köztük négy klasszikus farm, a Salzburg, a KAC, a Vienna és a Linz. Ha mindenki nevezése rendben lesz, akkor a csapatok névsora így alakul: HC Val Pusteria/Pustertal, Renon/Rittner Buam, HC Gherdëina/Gröden, Vipiteno/Wipptal Broncos, HC Milano Bears, Asiago Hockey, Fassa Falcons, SG Cortina, EHC Lustenau, VEU Feldkirch, Vienna Capitals II, EK Zell am See, EHC Bregenzerwald, EC KAC II, EC Kitzbühel, EHC Black Wings Linz II, Red Bull Juniors, HK SZ Olimpija Ljubljana, HDD Jesenice.

VC2_to_AHL

fotó: Vienna Capitals

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum