Lundqvist, Nylander és Elias Pettersson is vb-zik

 

A kétszeres címvédő svédeknél akár 18 NHL-játékos is ott lehet Szlovákiában, de a sérüléssel bajlódó Nicklas Backström nem jön.

Amit eddig biztosan lehet tudni a svédek világbajnoki keretéről, az az, hogy 18 játékos jelezte részvételi szándékát az NHL-ből. Tíz csatár, hat hátvéd és két kapus. Henrik Lundqvist ötödik világbajnokságára készül, eddig egyszer jutott fel a csúcsra, két évvel ezelőtt. Tapasztalt játékosnak számít a hátvéd Ekholm is, aki szintén ötödszörre vesz részt a vb-n. A Rikard Grönborg által dirigált kétszeres címvédő csapatban bőséggel lesznek fiatalok is, például az év újonca címre jelölt Elias Pettersson, az alig valamivel idősebb William Nylander, vagy a szintén 1996-os születésű Adrian Kempe, aki tavaly 10 vb-mérkőzésen 8 pontot szerzett. A keret egyelőre azért sem teljes, mert bőven vannak még versenyben lévő játékosok, a Coloradóban például a csapatkapitány Gabriel Landeskog és Carl Söderberg, az ellenfél San José Sharksnál Erik Karlsson és Gustav Nyquist. De a Dallas és a St. Louis párharcának a végén is érkezhet erősítés, e két csapatban olyan játékosok játszanak, mint John Klingberg, Mattias Janmark, Carl Gunnarsson, Alex Steen és Oscar Sundqvist. A torna május 10-én indul, az egyenes kiesés szakasz május 23-án kezdődik, idő tehát van bőven.

Svédország előzetes világbajnoki kerete
Kapusok: Henrik Lundqvist, Jacob Markström
Hátvédek: Mattias Ekholm, Marcus Pettersson, Adam Larsson, Erik Gustafsson, Robert Hagg, Oliver Ekman-Larsson
Csatárok: Elias Pettersson, William Nylander, Elias Lindholm, Oskar Lindblom, Adrian Kempe, Marcus Kruger, Loui Eriksson, Mario Kempe, Jesper Bratt, Patric Hörnqvist

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum