Az ideinél bővebb keretet építenek a Jegesmedvék

   

Marcel Rodman, az új vezetőedző megérkezett Miskolcra, és bemutatkozott a sajtó képviselőinek.

Bemutatták Miskolcon a DVTK Jegesmedvék új vezetőedzőjét, a szlovén Marcel Rodmant. Egri István, a klub első embere rövid bevezetőjében elmondta, hogy amennyiben a fiatal szakember olyan sikeres lesz a csapatnál trénerként, amilyen volt játékosként, akkor szép szezon elé néz az Extraliga-csapat. Nagy Ádám általános igazgató arról beszélt, hogy amikor kiderült, Glen Hanlon nem folytatja a tavaly megkezdett munkát, a klub vezetői irányváltásról döntöttek. A modern hokit már nagyon sok helyen fiatal edzők hozzák el, elég csak a Tipsport Ligában a Zólyomra vagy a Poprádra gondolni, de a tengerentúlon is számos példa van erre. Korábban Marcel Rodmant és testvérét játékosként próbálták Miskolcra csábítani, akkor ez nem jött össze, de az elmúlt években folyamatos kapcsolatban maradtak vele. Hanlon nemleges válasza után azonnal keresni kezdték az utódját, voltak a kalapban észak-amerikai, skandináv mesterek is. Mindenkit igyekeztek alaposan leinformálni, és Marcel Rodmanról nagyon kedvező visszajelzéseket kaptak, majd a közvetlen tárgyalások során gyorsan megegyeztek a kétéves szerződésben. Egri István kérdésre válaszolva hozzátette: az edző szerződtetése nem pénzkérdés, nem ez volt az elsődleges szempont a kiválasztásnál. Az ilyen kulcspozíció esetén nem szabad spórolni, itt csak a szakmai kérdések dönthetnek.

A 37 éves szlovén szakember székfoglalójában elmondta: órákig beszélhetne arról, milyen stílusban szeretné a csapatát játszatni, de a lényeg nem ez. A legfontosabb, hogy a mérkőzésekre kilátogató szurkolók egy keményen küzdő együttest lássanak a jégen, amelyben a játékosok az egyéni ambíciókat háttérbe szorítják a csapat érdekében. Ennek alapja, hogy olyan öltözői hangulatot teremtsenek, melynek révén valamennyi hokis sikerre éhesen tesz meg mindent a győzelemért. A tényleges munkát már hétfőn reggel elkezdték a menedzsmenttel, hiszen a keretet fel kell tölteni, és mindent elő kell készíteni annak érdekében, hogy augusztus elején teljes erővel meg tudják kezdeni a közvetlen felkészülést.

A miskolci vezetők elmondták, a csapat létszámát a tavalyihoz képest egy-egy magyar és külföldi hokissal kibővítik. Ez nem egyszerű feladat, hiszen olyan hazai hokisból egyelőre szűk a merítési lehetőség, akik ezen a szinten meg tudják állni a helyüket. Ebből a szempontból a szlovák csapatok sokkal kedvezőbb helyzetben vannak, hiszen ott szinte számolatlanul tudnak felvinni és cserélni játékosokat akár szezon közben is. Glen Hanlon után Marcel Rodman is azt az álláspontot képviseli, hogy nincs értelme 28-30 fős keretet kialakítani, mert az felesleges feszültséget kelt a csapaton belül azok körében, akik nem kapnak elég jégidőt. A légiósokat immár közösen választják ki, ám ebben a kérdésben nem kell sietni, hiszen rengeteg játékos közül választhatnak, így alaposan megnézik, hogy kik tudnak valóban segíteni a csapatnak.

rodman

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum