Megvannak a Messier-díj jelöltjei

   

Mark Giordano, Wayne Simmonds vagy Justin Williams kaphatja a legnagyobb vezérnek járó trófeát.

A 2018/19-es szezon egyéni díjai közül néhány már az alapszakasz végén gazdára talált. A többi trófea jelöltjeit az NHL fokozatosan teszi közzé, most a Mark Messier-trófeán volt a sor, amelyet a legjobb vezér kaphat, aki a pályán és azon kívül is kiváló vezetői képességeket mutat.

A legjobb hátvéd díjára is jelölt Mark Giordano 74 ponttal egyéni legjobbját érte el, akárcsak +39-es mutatójával, amivel a liga élén végzett. A Calgary csapatkapitánya 2014-ben a városi oktatási tanáccsal együttműködve indította el a Team Giordanót, hogy elősegítse a gyerekek fizikai és mentális fejlődését a térség öt nagy hátrányos helyzetű iskolájában. A kezdeményezés 400 ezer dollárba került és 2900 diák életére volt befolyással. Giodano ezenkívül állandó támogatója a Pride-nak és részvevője annak a programnak, amely az írástudatlanságot próbálja felszámolni.

A Nashville csatára, Wayne Simmonds tavaly is jelölve volt még a Flyers tagjaként. A 79 mérkőzésen 30 pontot szerző támadó szezon közben került új otthonába, így karitatív tevékenysége korábbi csapatához köthető. A Philadelphia minden hazai mérkőzésén vendégül látott néhány veteránt a saját páholyában, ahol találkozott velük a mérkőzés végén. Rendszeresen meghívja a légierő jégkorongcsapatát egy közös gyakorlásra és edzésre. Ezen felül 2014 óta az Ed Snider Youth Hockey Foundation izgatótanácsának a tagja, 2012-től pedig a Wayne?s Road Hockey Warriors házigazdája, amely szülővárosában, Scarboroughban támogatja aktívan a hokit.

Justin Williamst a szezon kezdetén nevezték ki a Carolina kapitányának, és 10 év szünet után rögtön a rájátszásba vezette az alakulatot. A háromszoros bajnok játékos idén 53 ponttal zárt. Williams a North Carolina hokiprogram egyik legnagyobb mentora, amely 10 év alatti lányokkal és fiúkkal foglalkozik. Lakóhelyén, az Ontario állambeli Cobourgben létrehozta a Justin Williams Skills Development tábort, amely mentális, fizikai és technikai fejlődést biztosít a fiataloknak a nyári szünetben.

mark messier 2

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum