Három régi-új fehérvári arc: Tikkanen, Almási, Dézsi

 

A finn bekk a következő szezonban is a Fehérvár AV19 játékosa lesz, a két fiatal a junioroktól kerül a Titánok Erste ligás keretéhez.

Újabb három fontos személyi hírt osztott meg a publikummal a két fehérvári felnőttcsapat. Az EBEL-gárda hosszabbított a 37 éves Harri Tikkanennel, aki az előző idényben – Szabó Dániel és Stipsicz Bence után – a csapat harmadik legeredményesebb védője volt, 58 mérkőzésen 10 gólt lőtt és 16 gólpasszt osztott ki. ”Harri Tikkanen magabiztosan végzi a dolgát a hátsó alakzatban. Jól kezeli a korongot és remekül passzol. A szezonban többször megmutatta, hogy olyan védő, aki ha ellövi a korongot, nagy valószínűséggel be is talál” – mondta róla Hannu Järvenpää vezetőedző. Ezzel a magyar EBEL-csapat már hat védővel rendelkezik a következő idényre, hiszen Tikkanen mellett Szabó Dánielnek és Bencének, Jonathan Hartynak, Stipsicz Bencének és Michael Carusónak is érvényes szerződése van.

A Titánok ezenközben két juniorbajnok támadó szerződtetéséről számoltak be. Az egyaránt 2000-es születésű Almási Márk és Dézsi Bence már az előző szezonban is jégre lépett az Erste ligás gárdában – előbbi 18 találkozón 3+1-ig, utóbbi 13 meccsen 3+6-ig jutott –, ősztől viszont teljes jogú kerettagként igyekezhetnek megállni a helyüket a felnőtthokiban. Almási egyébként az osztrák és a magyar juniorbajnokságokban összesen 44 mérkőzésen 67 pontot, míg Dézsi 40 találkozón 71 egységet termelt. „Évek óta ismerem a srácokat, gyakorlatilag gyerekkoruk óta, sokat dolgoztunk együtt, és mindig is a terveink között szerepelt, hogy amikor megérnek rá, a felnőttek között is együtt folytathassuk a munkát. Az előző szezonban már játszottak néhány mérkőzést, mindemellett kulcsszerepet töltöttek be a juniorok között. A nálunk töltött idő alatt bebizonyították, érdemesek arra, hogy a következő évben még több játéklehetőséget kapjanak a Titánok között” – mondta róluk Kiss Dávid vezetőedző.

tikkanen

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk