Reisz és Balogh Bence marad, Hamvai távozik

   

Három személyi hírt hoztak nyilvánosságra Székesfehérváron a hosszú hétvégén.

Ezek közül egy az EBEL-keretet érintette: a következő két évben is a Fehérvár AV19 játékosa lesz Reisz Áron. A rendkívül energikus támadónak messze a legjobb szezonja volt a legutóbbi, az alap- és a középszakaszban 17 pontot ért el, majd a rájátszásban is adott 2 gólpasszt társainak. Hannu Järvenpää vezetőedző a következőket mondta róla: ”Tehetséges játékos, akiben rengeteg potenciál van, egy igazi harcos. Nagyon erős bulielhozatalban, és igazán bosszantó az ellenfél számára, ahogy a korongot védi, nehéz tőle elvenni azt. Biztos vagyok benne, hogy jövőre a csapat egyik alapköve lesz.”

A másik két információ a Fehérvári Titánokhoz kapcsolódik. E szerint a 23 éves Balogh Bence 1 évet hosszabbított az Erste Liga-együttesnél. Neki is a mostani volt a legeredményesebb idénye, 39 meccsen 7+12 pontig jutott. ”Balogh Bence olyan játékos, akinek kulcsszerepe lesz a következő évben, hiszen már rutinosnak számít ebben a fiatal gárdában, illetve a ligát is ismeri. Jó csapatjátékos, ami nálunk nagyon fontos, és a játékintelligenciájának köszönhetően bármelyik sorban és bárkivel használható, jól terhelhető” – mondta róla Kiss Dávid vezetőedző.

Ezzel szemben nem hosszabbítottak a fehérváriak a dunaújvárosi nevelésű Hamvai Szilárddal, aki 2011 óta játszott a csapatnál, és ezalatt  1 alkalommal az EBEL-ben is jégre léphetett.

reisz

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk