Mihály Árpád bejelentette visszavonulását

 

A kiváló csatár 38 évesen döntött pályafutása befejezése mellett. Egyszeres olasz, háromszoros magyar és kétszeres román bajnokként búcsúzik.

A csíkszeredai születésű Mihály Árpád nagyon fiatalon került ki a tengerentúlra, ahol az NHL előszobájának számító AHL-ben is meg tudta állni a helyét – 258 meccsen 34 pontot szerzett, többre csak Vas János volt képes a magyar hokisok közül –, majd 2007-ben tért vissza Európába. Itt első szezonjában olasz bajnok lett a Bolzanóval, majd szülővárosába vezetett az útja. A HC Csíkszeredában töltött szezonja során 39 mérkőzésen 79 pontot szerzett, nem csoda, hogy lecsapott rá az EBEL-es Fehérvár. Négy volános idénye közül az első volt a legjobb, 54 mérkőzésen 55 pontot ért el. 2014-ben igazolt a Brassóhoz, a Corona meghatározó játékosaként két bajnoki címet ünnepelhetett, a legutóbbit a napokban.

Mihály Árpád egy alkalommal már 2009/10-ben magára ölthette a magyar válogatott mezét, világbajnokságon azonban az érvényben lévő szabályok alapján csak 2012-ben szerepelhetett először. A következő idényben az olimpiai selejtezőkön és a budapesti vb-n is a magyar gárda egyik legjobbja volt, a divízió 1/A csoportos torna All Star-csapatába is beválasztották. Utolsó vb-je a 2014-es volt, ezen már nem szerzett pontot.

A Brassó arra készül, hogy amennyiben összejön, a nyár folyamán egy Corona–Sportklub barátságos mérkőzésen búcsúztassák el méltó keretek között a kiváló jégkorongozót.

poza-arpi

fotó: Corona Brassó

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk