A csehektől is kikaptak a világbajnok finnek

 

A címvédőnek háromból három veresége van, ez példátlan az ifjúsági vb-k történetében. Cole Caufield megdöntheti Alekszandr Ovecskin gólrekordját.

Az amerikaiak két legjobbja, Jack Hughes és Cole Caufield is egy-egy kiállítással kezdte az oroszok elleni mérkőzést az A csoportos ifjúsági világbajnokságon, a másodikat ki is használták az oroszok, majd kisvártatva egyenlő létszám mellett is betaláltak, így 8 perc elteltével 2-0-ra vezettek. Ekkor fordult a kocka, az USA került előnybe, Jack Hughes szépített, majd öt az ötben ki is egyenlítettek. A meccs felénél jött az újabb orosz hátrány és az újabb amerikai gól, majd fél perccel a második szünet előtt Caufield is betalált. A 49. percben Oroszország kapust cserélt, majd Jegor Szpiridonov egygólosra csökkentette a különbséget. Mielőtt azonban igazán elkezdtek volna ébredezni az orosz remények, Caufield ismét lecsapott, megszerezve második gólját. A végén Oroszország még lehozta a kapusát, de ebből is az amerikaiak értek el találatot, beállítva a 6-3-as végeredményt. A B csoportban így már csak egy hibátlan válogatott van, az USA az első három meccsén összesen 17 gólt lőtt. Ebben különösen erős Caufield, aki már 9 találatnál jár, így reális az esélye, hogy az U18-as vb-k történetének leggólerősebb csatára legyen. A csúcsot Alekszandr Ovecskin tartja, aki 2002-ben 8 meccsen 14 gólig jutott.

A finnek is rekordot állítottak fel: még sosem történt meg, hogy a címvédő két rendes játékidős vereséggel nyissa a tornát. A harmadik játéknap után már háromnál tartanak, Kanada és Fehéroroszország után Csehország is legyőzte őket. A csehek erősen kezdték a meccset, már a 37. másodpercben betaláltak. A kevés gólt hozó mérkőzésen Patrik Puistola egyenlített a 29. percben. A svájc ellen is remeklő Filip Koffer köszönt be emberelőnyből, visszavéve a vezetést csapatának. A csehek 10 perccel a rendes játékidő vége előtt döntötték el a meccset, amikor harmadszorra is betaláltak. Különösen nehéznek tűnt a felzárkózás akkor, amikor a finnek sorra kapták a kiállításokat. Az egyik ilyenből ismét Koffer csapott le, 4-1-re módosítva az állást. A címvédő még szépített, majd a kapust is lehozta, de az eredmény ettől nem változott, 4-2-re nyertek a csehek. Finnország továbbra sem találja a játékát, háromból három vereséggel és pont nélkül áll az A csoportban.

A svédek csak egyszer kaptak ki eddig a tornán, az USA-tól, ami belefér. Szlovákia ellen is magabiztos győzelmet arattak. Szó szerint az első másodpercektől eseménydús volt a mérkőzés, Alexander Holtz már a 3. másodpercben kiült a büntetőpadra. Az emberhátrány nem rázta meg a házigazdákat, akik így is megszerezték a vezetést. A harmad újabb gólt nem hozott, csak kiállításokat. Szlovákia a 25. percben egyenlített, de kisvártatva emberhátrányba került, és három másodperccel annak letelte után már ismét a svédeknél volt az előny. A 32. percben kettőre növelték a különbséget, Zion Nybeck volt eredményes. A harmadik harmad derekán született újabb svéd gól lezárta a még nyitott kérdéseket. Három perccel a vége előtt Nybeck duplázott, így alakult ki az 5-1-es végeredmény. A meccs legjobbja az allsvenskanos AIK 191 centis hátvédje, Philip Broberg lett, aki három assziszttal zárt. Őt minden draftlistán az első 20-ba várják az idén.

Az A csoportban a meglepetésre két győzelemmel álló Fehéroroszország a szintén veretlen Kanadával játszott. A mérkőzés egyoldalúra sikerült. Az első és a harmadik harmadot egyaránt 3-0-ra nyerték a juharlevelesek, a középső periódusban pedig öt góljukra a fehéroroszok csak eggyel tudtak válaszolni, így 11-1 lett a vége. Különösen Dylan Cozens volt elemében, a WHL-es Lethbridge Hurricanes 191 centis csatára 68 meccsen 84 pontot szerzett a szezonban, a vasárnapi találkozón pedig egy gólt és három asszisztot ért el.

Három forduló után így már csak a két észak-amerikai csapat hibátlan a tornán, amely húsvéthétfőn két meccsel folytatódik, Lettország Szlovákiával, Svájc Fehéroroszországgal méri össze erejét. Ha ez utóbbin a svájciak győznének, roppant kellemetlen helyzetbe hoznák a finneket, akik egyedüliként állnának szerzett pont nélkül a csoportban. A másik ágon a lett?szlovák meccs feltehetően arról fog dönteni, hogy ki kényszerül csoportutolsóként a kiesés ellen küzdeni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum