Magyarország–Nagy-Britannia 1-3

   

A magyar válogatottnak nem sikerült visszavágnia a tavalyi budapesti vereségért a briteknek. Hasznos és tanulságos meccsel zártuk felkészülésünket.

A harmadik sorral kezdtük a meccset, Nagy Krisztián az első csere végén máris helyzetbe került. Frissebbek, elszántabbak voltunk a nyitó percekben, ez azonban nem párosult pontossággal, így a játékunk akadozott. Viszont fegyelmezetten védekeztünk, a briteknek többnyire nehezükre esett a kontrollált korongbevitel, többnyire csak beütötték a pakkot és próbáltak utána menni. Az első 10 percben egyik csapat sem tudta az akaratát rákényszeríteni a másikra, egy-egy jó shift mindkét oldalon akadt, ezekből lettek kisebb-nagyobb helyzetek, például Benk András takarásból eleresztett lövésénél, vagy Erdély Csanád helyzeténél, de Robert Dowd és Robert Farmer is szépen kerültek helyzetbe, miközben a kapusok jól tették a dolgukat. Ezzel együtt a meccs felénél a britek kezdték átvenni az irányítást, rendre jól menekültek a magyar csapdákból, egyre ügyesebben vitték be a támadóharmadba a korongot. Az egyik ilyen után Brett Perlini találta meg a kapu előtt üresen érkező Josh Batchet, Vay az addigi legnagyobb védését mutatta be. Ha késve is, de érkezett Pozsgai Tamás, a takarítás után Batch és ő is kiülhetett két percre. A 4-4 elleni szituációban a briteké volt a kezdeményezés, Evan Mosey használta ki a kapu előtti óriási forgalmat, középről a kékről lőtt a lepkés oldalra, Vay előtt nem kevesebb, mint négy ember takarta a kilátást, egyikük, Paul Swindlehurst bele is ért a korongba, amivel a 16. percben megszerezték a vezetést, 0-1. A gól után megélénkült a mérkőzés, Nagy Gergő hajszálpontosan indította Sofron Istvánt a támadóharmad előtt, aki elképesztő sebességgel és cselekkel vert meg két hátvédet és Ben Bowns kapust, gyönyörű góllal kiegyenlítve az állást, 1-1. Nagy később másik sortársát, a kapu elé a hosszú oldalon érkező Andrew Sarauert is pontos passzal kínálta meg, azonban a helyzet kimaradt. Nem úgy a másik oldalon, ahol egy középről, a kék vonal magasságából megküldött korongba Ben Lake ért bele, Vay még bele tudott kapni, de a kipattanóra egyedül Samuel Duggan érkezett, akinek nem okoz gondot betalálni az üres kapuba, 1-2.

A második harmadot is a nagyon energikus harmadik egységünk kezdte, fél perc sem kellett, hogy helyzetbe kerüljenek, ez is kimaradt. Maradt viszont a magyar nyomás, ami emberelőnyt ért. Ezzel nem tudtunk mit kezdeni, a britek bemutatták, hogy ez a speciális egységük teljesen rendben van. Először 15 másodperccel az előny letelte előtt tudtuk bevinni a korongot a britek harmadába. És bár kiegészülve is támadásban maradtunk, Sofron és Bodó nem értették meg egymást, az otthagyott koronggal három brit csatár lépett ki, Perlini végül nem passzolt senkinek, hanem maga lőtte be a helyzetet, 1-3. A gól láthatóan megfogta a mieinket, akik ezt követően hosszú percekig nem találták a játékukat. Aztán amikor végre újra erőre kaptunk, Varga Arnoldot látták szabálytalannak a játékvezetők, a hátrányt sikerült kivédekeznünk. 8 és fél perccel a második szünet előtt Colin Shields és Hári János találta meg egymást, a kisebb csetepaté után újabb két perc brit előny következett. Ez a speciális egység nálunk is hibátlanul működött. A 35. percben Galló kapcsolt a brit védelem által értelmezhetetlennek tűnő sebességbe, az akasztás után mi lehettünk létszámfölényben. Ezt már sokkal jobban játszottuk meg, voltak nagy helyzeteink, Bartalis lövése után Galló agilisen ment a kipattanóra, ám a védők szorításában nem tudta a kapuba emelni a korongot. Az előny letelte után nem sokkal Sarauer harcolt ki újabb fórt, amelyben szintén azonnal felálltunk, ismét Galló volt nagyon határozott a kapu előtt Stipsicz lövése után, mégsem sikerült faragni a hátrányból. Az utolsó másodpercekben a negyedik sorunk villant nagyot, Bowns kapusnak minden tudására szüksége volt a hárításhoz. A szerencse nem állt a mi pártunkra ezen a délutánon, de legalább játékban visszatértünk valódi önmagunkhoz.

A harmadik játékrészt úgy kezdtük, ahogy azt kétgólos hátrányból kell. Ezúttal az első sor villogott, Hári, Galló és Erdély az első shitjében kétszer is nagy helyzetbe került. Energikusan játszottunk előrefelé, azonban a briteknek sem kellett sok, hogy helyzetbe kerüljenek, Vay elképesztő bravúrokkal védett. A második sor sem akart lemaradni az első mögött, Nagy Gergő lézerpontossággal indította Sarauert, aki azonban a kapusba lőtte a korongot. Később Pozsgai is tesztelte Bowns éberségét, a kapu ezúttal is érintetlen maradt. Minden sorunk jól ment, míg Nagy Krisztián a kiállítás sorsára nem jutott, miután könyöke kissé magasabban volt a megengedettnél Perlinivel való ütközése során, a speciális egységek azonban nélküle is kiválóan működtek. Teltek a percek szorgalmasan, ráadásul minden a britek kedve szerint alakult, nem sikerült tartós nyomás alá helyeznünk őket, miközben hátul rengeteg gondot okoztunk magunknak néhány felelőtlen passzal, Vay tartott minket meccsben ekkor. Aztán hat perccel a vége előtt előbb Bodóról, majd nem sokkal később Háriról is kiállítottak egy játékost, így majdnem két teljes percre kettős előnybe kerültünk. A második sorunk mehetett fel először a jégre, Sofron kétszer is zavart tudott kelteni, és Nagy Gergőnek is volt egy ígéretes helyzete, de nem tudtuk belőni ezeket. Háriék sem jártak sokkal több sikerrel, így kimaradt ez a kulcsfontosságú lehetőség négy perccel a vége előtt. Az 58. perc közepén Vay helyett is csatárt küldtünk be. Sikerült is beszorítani a briteket, de Stipsicz lövése után Bodó nem tudta megemelni a kipattanót, így az eredmény már nem változott, 3-1-re nyert Nagy-Britannia.

Összességében jó kis utolsó felkészülési mérkőzés volt ez a nagyon kellemetlen stílusban játszó britek ellen. A kapu előtti határozottságban nem tudtuk velük felvenni a versenyt most, vagy ha úgy tetszik, jóval több szerencséjük volt ezen momentumok során, ezért megérdemelten nyertek. A meccs legjobbja magyar részről Kevin Wehrs lett, a britek természetesen Browns kapust választották. Legközelebb bő egy hét múlva játszik a magyar válogatott, akkor már tétre menően, a kazahsztáni divízió 1/A csoportos világbajnokságon Dél-Korea ellen kezdünk.

gbr_hun_TSH0031

Fotó: TSH Photo

A felkészülési program:

április 5. Magyarország–Svédország 3-4
április 10. Magyarország–Lengyelország 2-1 b.
április 12. Magyarország–Lengyelország 4-2
április 17. Magyarország–Szlovénia 7-4
április 20. Magyarország–Olaszország 6-1
április 21. Magyarország–Nagy-Britannia 1-3

A divízió 1/A csoportos világbajnokság meccsbeosztása (magyarországi idő szerint):

2019. április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea
2019. április 29., hétfő, 12:00: Litvánia–Fehéroroszország
2019. április 29., hétfő, 15:30: Szlovénia–Kazahsztán

2019. április 30., kedd, 12:00: Dél-Korea–Szlovénia
2019. április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország

2019. május 1., szerda, 12:30: Kazahsztán–Litvánia

2019. május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország
2019. május 2., csütörtök, 12:00: Fehéroroszország–Szlovénia
2019. május 2., csütörtök, 15:30: Dél-Korea–Kazahsztán

2019. május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia

2019. május 4., szombat, 10:00: Dél-Korea–Litvánia
2019. május 4., szombat, 13:30: Kazahsztán–Fehéroroszország

2019. május 5., vasárnap, 8:30: Szlovénia–Litvánia
2019. május 5., vasárnap, 12:00: Fehéroroszország–Dél-Korea
2019. május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország

A magyar válogatott bő kerete:

Név Szül. év Klub
Kapusok
Bálizs Bence 1990 MAC
Rajna Miklós 1991 MAC
Vay Ádám 1994 DVTK Jegesmedvék
Hátvédek
Garát Zsombor 1997 MAC
Scott Macaulay 1990 MAC
Pozsgai Tamás 1988 MAC
Stipsicz Bence 1997 Fehérvár AV19
Szabó Dániel 1995 Fehérvár AV19
Szirányi Bence 1988 DVTK Jegesmedvék
Varga Arnold 1992 UTE
Kevin Wehrs 1988 Tölzer Löwen
Csatárok
Bartalis István 1990 Schwennigen (GER)
Benk András 1987 UTE
Christopher Bodó 1991 MAC
Erdély Csanád 1996 Fehérvár AV19
Galló Vilmos 1996 Timra (SWE)
Hári János 1992 Fehérvár AV19
Magosi Bálint 1989 DVTK Jegesmedvék
Miskolczi Márk 1993 DVTK Jegesmedvék
Nagy Gergő 1989 FTC-Telekom
Nagy Krisztián 1994 MAC
Andrew Sarauer 1984 Fehérvár AV19
Sofron István 1988 Fehérvár AV19
Terbócs István 1996 MAC
Vas János 1984 DVTK Jegesmedvék

A stáb:

Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Másodedző: Majoross Gergely
Másodedző: Szilassy Zoltán
Kapusedző: Farkas Tamás
Videóedző: Kiss Dávid
Csapatorvos: dr. Majzik Ernő
Fizioterapeuta: Sashalmi Tamás
Fizioterapeuta: Bagonya Imre
Felszerelésmenedzser: Nagy József
Csapatvezető: Szilágyi Levente
Csapatvezető: Imre Lajos
Erőnléti edző: Nagy Ákos
Sportpszichológus: dr. Tóth László
Médiamenedzser: Závodszky Szabolcs

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk