Megvannak a Masterton-trófea jelöltjei

 

Nick Foligno, Robin Lehner vagy Joe Thornton kaphatja az elismerést.

A 2018/19-es szezon egyéni díjai közül néhány már az alapszakasz végén gazdára talált. A többi trófea jelöltjeit az NHL fokozatosan teszi közzé, most a Bill Masterton-emlékdíj volt soron. Ezt minden évben az a játékos kaphatja, aki jégkorong iránti elkötelezettségével, példamutatásával, kitartásával és sportszerűségével élen jár. A trófeának két különlegessége van. Először is, hogy egy játékos csak egyszer kaphatja meg életében, másodszor, hogy minden csapat a saját keretéből jelöl valakit, akik közül a szakírók választják ki azt a hármat, akik közül kikerül a végső győztes.

Nick Foligno, a Columbus kapitánya zsinórban harmadszor vezette a Columbust a rájátszásba. A 73 mérkőzésen ezúttal 35 pontot szerző játékos nemcsak a pályán, de azon kívül is harcolt egész évben. Három gyermeke közül kislánya nagyon komoly szívbetegséggel született, ezért hiányzott többször is az alapszakaszban. Foligno egy-egy millió dollárral támogatta a Nationwide Children’s Hospitalt és a Boston Children’s Hospitalt. A szezon közbeni harcról így nyilatkozott: “Úgy érzem, erősebb családdá váltunk, és mindig azt nézem, hogy még erősebbek legyünk. Jobb ember, jobb játékos és jobb vezető lettem ezzel a harccal, ami remélhetőleg a csapat hasznára is válik. Mindent megteszek és bárhova elmegyek a családomért, mert ők a legfontosabbak. A Blue Jackets pedig a második családom.”

Robin Lehner, a New York Islanders kapusa klubtársával, Thomas Greisszel már begyűjtötte a William M. Jennings-trófeát, amit a legjobb gólátlaggal védő páros kap. Ezzel a jelöléssel begyűjtheti a második elismerést is. Lehner hihetetlen mélységből küzdötte vissza magát erre a szintre. Függőségei voltak, hatalmas mentális problémákkal küzdött, amiről nyíltan vallott a tavaly nyári edzőtábor alkalmával. “Nem osztom azt a gondolatot, hogy az emberek másképp gondoljanak Robin Lehnerre, mint profi kapusra. Segíteni akarok és segítek másoknak, ahogy nekem is segítettek. Azt akarom, hogy az emberek tudják, van remény a legrosszabb időszakban is, van gyógyulás egy csúnya múlt után is, és nem szégyen másokat bevonni, segítséget kérni ebben a csatában.”

Joe Thornton, a San Jose 39 éves centere két igen komoly sérülés után tért vissza. 2017-ben és 2018-ban is elszakadtak térdszalagjai előbb a jobb, majd a bal lábában. A San Jose Mercury News részletesen beszámolt a rehabilitációjáról, ami inspirációt adott a csapattársainak, az edzőinek és rengeteg szurkolónak. Az aktív játékosok között Big Joe az első helyen áll a gólpasszokat (1065) és a pontokat (1478) tekintve. A 73 mérkőzésen 51 pontot szerző center 15 szezonból 14-szer a playoffba juttatta a San Josét.

masterton 2019_2

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum