Fehéroroszország a címvédő finneket is elkapta

 

Két meccs után hibátlan a “kiscsapat”. Az USA Jack Hughes 7 pontjával átgázolt Szlovákián, Kanada bedarálta Svájcot, a svédeknek nem okoztak gondot a lettek.

A csehek után a finneket is alaposan meglepték a fehéroroszok az A csoportos ifjúsági vilábajnokságon. Az első harmadban mindössze ötször találták el a finn kaput, az egyikből mégis gól lett, a harmad végén 11 másodperc alatt használtak ki egy emberelőnyt. A második harmadban a speciális játék másik eleme villant, a 27. percben emberhátrányból növelték az előnyt, majd hat perccel később megszületett az első egyenlő létszám mellett született gól s. Ekkor azonban még mindig nem volt vége a fehérorosz csodának, a 44. percben 4-0-ra növelték az előnyüket. Ezek után kivédekeztek egy kettős hátrányt, ám öt másodperccel a kiegészülésük után jött a szépítés. A finnek erőre kaptak, 10 perccel a vége előtt már csak két gól volt a fehérorosz előny. Az 56. percben felzárkózott egy gólra a címvédő, őrült utolsó 4 perc 20 másodperc vette kezdetét. 57:50-kor a finnek lehozták a kapusukat, nem egészen egy perc múlva emberelőnybe kerültek, ám 6 a 4 ellen sem tudtak egyenlíteni, 4-3-ra nyertek a fehéroroszok, akárcsak egy nappal korábban a csehek ellen. Ez volt a 12. csatája a két válogatottnak egymással az ifjúsági vb-ken, és az első, amely fehérorosz győzelemmel zárult. Ebben a legnagyobb szerepe a kapus Rosztyiszlav Zinovjenkónak jutott, aki 61 lövésből 58-at fogott, ami 95,1%-os teljesítmény. A finn ifik egyelőre másolják a néhány évvel ezelőtti juniorok példáját. Finnország 2016-ban megnyerte a juniorok világbajnokságát, egy évvel később viszont a kieséses körben kellett kivívnia a bentmaradást. Az ifik címvédőként érkeztek most, de két meccsből kettőt buktak eddig, alaposan össze kell szedniük magukat.

Csütörtökről péntekre nem sikerült rendeznie a védekezését Szlovákiának, amit az amerikaiak vízilabdába illő eredménnyel büntettek. Az első harmadot 3-1-re, a másodikat 2-1-re nyerte az USA, a gólzsák a harmadik harmadban szakadt ki, amelyet 7-3-ra nyertek az amerikaiak, így összességében 12-5-re hozták a mérkőzést s. Cole Caufield a svédek elleni mesterhármasa után a szlovákoknak négyszer köszönt be és hat pontot szerzett. Eelőző napi egy pontja után Jack Hughes szekere is beindult, négy gólt és hét pontot szerzett. Az amerikai támadópotenciállal szemmel láthatóan nincs baj, a torna első két meccsén 18-at lőttek. Északi szomszédunk továbbra sincs könnyű helyzetben, az oroszok és az amerikaiak után a svédek következnek, majd a lettekkel szemben próbálhatják meg kivívni a biztos bent maradást, azonban ezzel a védekezéssel ez nehéz feladatnak ígérkezik.

A másik délutáni meccsen svájciak sokáig tartották a lépést Kanadával, azonban az utolsó tíz percre elfáradtak. A meccs viszonylag simán indult a juharlevelesek szempontjából, 10 perc alatt háromgólos előnyre tettek szert. A második harmadra azonban összekapták magukat a helvétek,és a kanadaiak legnagyobb meglepetésére kiegyenlítettek. Peyton Krebs gondoskodott a viszonylag nyugodtabb második szünetről, a 39. percben visszavette a vezetést csapatának. A záró húsz percben emberelőnyből növelték kettőre az előnyt a kanadaiak, de Svájc csakhamar faragott a hátrányból. Az öröm nem tartott sokáig, a harmad felénél megszületett a hatodik kanadai gól, majd az 54. percben a hetedik is, erre pedig már nem volt válaszuk a svájciaknak, akik így 7-4-re kikaptak. A kanadaiaknál Brayden Tracey a finnek elleni csütörtöki találkozón két gólt lőtt, ennél Svájc ellen sem adta alább, és még egy passz is került a neve mellé. A másik oldalon a bieli Elvis Schlaepfer teljesítménye emelendő ki, aki Traceyhez hasonlóan három pontot ért el, két gól és egy gólpassz formájában.

Azok ellen a lettek ellen, akik az esti mérkőzésen a svédekkel szemben is sokáig jól tartották magukat. A 8. percben a vezetést is megszerezték, amire azonban a házigazda két perc alatt két találattal válaszolt. Az előnyüket a középső játékrészben eggyel növelték a svédek, azonban a lettek az utolsó húsz perc elején egy gólra felzárkóztak és visszajönni látszottak a meccsbe. Ez a reményük azonban nem tartott sokáig, a 48. percben a svédek visszaállították a kétgólos különbséget, majd az 56. percben egy újabb találattal beállították az 5-2-es végeredményt.

A szombati játéknap előtt így négy hibátlan csapat van a tornán, az A csoportban Kanada és Fehéroroszország, ők vasárnap meccselnek egymással, a B csoportban az USA és Oroszország. Szombaton kevésbé lesz sűrű a program, csak délután rendeznek meccseket, Oroszország Lettországgal, Svájc Csehországgal játszik.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum