Söpréssel KHL-bajnok a CSZKA

 

Az alapszakaszgyőztes moszkvaiak kétgólos hátrányból harcolták ki a hosszabbítást, amit Makszim Mamin révén megnyertek, így 4-0-s összesítéssel elhódították a Gagarin Kupát.

A csapatok bátor támadójátékkal kezdték a mérkőzést: az Avangard számára kötelező volt a győzelem, míg a CSZKA a 3-0-s előnye tudatában felszabadultan játszhatott. A hazaiak az első emberelőnyüket még kihagyták, a másodikat már nem: egy kapu előtti kavarodás során az üresen álló Sumakov elé került a korong, aki vezetéshez juttatta az omszkiakat. Kevesebb mint két perccel később a vendégek csatára, Szlepisev holtidőben, a jégen fekve megrúgta ellenfelét, amiért 5 perc+végleges fegyelmit kapott. Az ötperces omszki fórban Sumakov is szabálytalankodott, 4 a 4 ellen játszottak a felek, mely alatt Franson éles szögből meglőtte a második Avangard-gólt.

A második játékrészre egy agilisebb CSZKA érkezett. A fővárosiak a 24. percben egyenlítettek: egy elhozott buli után Kaprizov bombázott Bobkov kapujába. A harmadik harmadra is maradt a moszkvai fölény, a két emberelőnyük során közel jártak az egyenlítéshez. A hosszabbítás kiharcolása végül az 58. percben jött össze, Okulov lőtt mértani pontossággal a vas mellé a bedobópontról.

A túlóra során mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt, a hazai fórban Beck kapuvasat lőtt. Az omszki vas után alig két perccel felállt 5 a 5 ellen a CSZKA, Robinson kék vonalas lövésébe Mamin beleért Bobkov előtt, az Avangard kapusa tehetetlen volt.

A CSZKA 3-2-re győzött, így 4-0-s összesítéssel, a KHL története során először söpréssel megnyerte a Gagarin Kupát.

KHL, 2019. ápr. 19., péntek.
Bobkov: 92,1% (Nalimov)
K
Szorokin: 94,7% (Johansson)
Franson, Medvegyev, Desharnais, Stalberg, Beck
1
Blazsijevszkij, Nyesztyerov, Vey, Grigorenko, Szlepisev
Pokka, Jemelin, Zernov, Sirokov, Mihejev
2
Robinson, Dahlback, Karnauhov, Mamin, Andronov
Pivcakin, Csugyinov, Sumakov, Galimov, Szemjonov
3
Marcsenko, Naumenkov, Popov, Okulov, Salunov
Petrov, Koseljov, Manukjan, Jaremcsuk, Sztasz
4
Romanov, Rtiscsev, Kaprizov, Tyelegin, Szvetlakov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:51 AVG Sumakov Sirokov
2-0 17:11 AVG Franson Jemelin Beck
2-1 23:47 CSZ Kaprizov Tyelegin
2-2 57:12 CSZ Okulov Popov
2-3 77:44 CSZ Mamin Dahlback Robinson
38 Kapura lövések száma 38
14 Kiállításpercek 33
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk