Magyarország–Olaszország 7-3

   

A magyar ifjúsági válogatott magabiztos játékkal verte az olaszokat, így a saját kezébe vette a sorsát.

Olaszország volt a következő ellenfele a magyar válogatottnak a székesfehérvári U18-as divízió 1/B csoportos világbajnokságon. A mieink gyorsan nyomás alá helyezték ellenfelüket, futószalagon jöttek a helyzete és a lövések, és bár Fadani kapus védett, sorozatban jöttek ki róla a korongok. Az 5. percben éppen ez hozta meg az első magyar gólt: Komáromy fonák emelése lecsorgott a hálóőrről, Mesterházy pedig közelről nem hibázott (1-0). Egy perc múlva az első magyar emberelőnyt a komoly helyzetek ellenére nem sikerült kihasználni, és ugyanerre a sorsra jutott a második hazai fór is a harmad derekán. A 13. percben kettős előnybe került a magyar válogatott, ismét nagy lehetőségeink voltak, ám az eredmény továbbra sem változott. Az utolsó két percben a magyarok játszhattak hátrányban, ám ezt nagyobb izgalom nélkül kivédekezték.

A második harmadot ismét nagy lendülettel kezdték a mieink, majd kihagyták az újabb előnyt. Ez sajnos megbosszulta magát, hiszen alig telt le az előny a 24. percben, amikor egy lecsúszott lövés a hátsó palánkról éppen Oehler elé pattant, akinek csak az üresen maradt kapuba kellett emelnie (1-1). Gyorsan jött a válasz: 48 másodperccel később egy kapu előtti kavarodás végén Rózsahegyi mattolta Fadanit (2-1). És ha egy üzlet beindul: még két perc sem telt el, amikor a magyar támadó hármas szétpasszolta az olasz védelmet, Keresztesnek pedig már csak az üresen tátongó hálóba kellett passzolnia (3-1). A 31. percben már három volt közte, miután emberelőnyben Keresztes kilőtte a hosszú felső sarkot (4-1). Néhány kósza támadás erejéig az olaszok is eljutottak a magyar kapuig, ám utána a mieink visszaköltöztek a vendégharmadba. A 27. percben növelte előnyét a hazai gárda: éppen lejárt a magyar előny, amikor Szűcs került szembe a Fadanival, lövése a kapuvasról visszapattant hozzá, és másodjára már betalált (5-2). Az olaszok 11 másodperc múlva ismét a semmiből lőttek gólt: egy védő korcsolyájáról pattant a korong Gellonhoz a magyar harmadban, egyedül vihette azt Horváthra és a párbajt a csatárt nyerte (5-2). Akárcsak az első harmadban, most is az utolsó két percet emberhátrányban töltöttük, de az olaszok túl sok veszélyt nem tudtak teremteni.

A harmadik játékrész elején az olaszok nagy energiákat mozgósítottak a szépítés érdekében, majd fórba kerültek, de különösebb elképzelés nélkül ki is hagyták azt. A magyar válogatott kézben tartotta a mérkőzést, keveset engedett ellenfelének, ugyanakkor remekül forgatták elől a korongot. Az 50. percben jöhetett a következő magyar létszámfölény, amit jól játszottak meg, de gólig nem jutottak. Az 53. percben Szűcs volt szemfüles, elvette a korongot az ügyetlenkedő hátvédtől az olasz harmad közepén, majd úgy tolta azt meg, hogy a kimozduló Fadani mellett becsúszott a kapuba (6-2). Az utolsó öt percet előnyben játszotta a magyar csapat, ebben volt kettős fór is, és ezt gólra is váltottuk, amikor Sárdi a kipattanót emelte egy lépésről a kapuba (7-2). Az olasz 15 másodperccel a vége előtt Brunner góljával szépítettek (7-3).

Mivel a kora délutáni mérkőzésen a britek pontot loptak az osztrákoktól is – a favorit csak hosszabbításban tudott nyerni 3-2-re –, így az utolsó kör előtt az alsóházban Nagy-Britanniának és Magyarországnak egyaránt 4 pontja van, Olaszországnak pedig 3. A bent maradásért azonban könnyen lehet, hogy harcolni kell majd az utolsó játéknapon. Amennyiben ugyanis az Olaszország–Nagy-Britannia mérkőzés hosszabbításban dőlne el előbbiek javára, akkor mindketten megelőznék a mieinket. Sőt: ha az olaszok nyernének, akkor ők biztosan bent maradnának, miközben egymás elleni eredménnyel a britek előttünk maradnának. Ami a magyar válogatottnak kedvez, az az, hogy az olasz–brit eredményét már ismerni fogják a srácok, amikor kimennek a jégre a feljutásra pályázó, vagy addigra talán már fel is jutó – ez péntek este eldől – japánok ellen a torna záró találkozóján.

hunitau18vb

Fotó: Soós Attila

A székesfehérvári divízió 1/B-s ifjúsági világbajnokság magyar érdekeltségű mérkőzései:

2019. április 14., vasárnap, 19:30: Magyarország–Ausztria 1-3
2019. április 15., hétfő, 19:30: Magyarország–Szlovénia 1-2
2019. április 17., szerda, 19:30: Magyarország–Nagy-Britannia 4-5
2019. április 19., péntek, 16:00: Magyarország–Olaszország
2019. április 20., szombat, 19:30: Magyarország–Japán

A magyar U18-as válogatott kerete a székesfehérvári divízió 1/B-s világbajnokságra:

Név Szül. év Klub
Kapusok
Farkas Roland 2001 MAC Budapest
Horváth Dominik 2001 Ifj. Ocskay Gábor JA
Hátvédek
Csollák Márkó 2002 MAC Budapest
Dobmayer Dominik 2002 Ifj. Ocskay Gábor JA
Falus Ádám 2001 Zürich Lions (SUI)
Gáspár Levente 2001 UTE
Hadobás Zétény 2003 Wings HC (SWE)
Horváth Milán 2001 Ifj. Ocskay Gábor JA
Mayer Martin 2002 MAC Budapest
Csatárok
Ambrus Gergő 2001 Ifj. Ocskay Gábor JA
Béres Boldizsár 2001 UTE
Keresztes Levente 2002 MAC Budapest
Komáromy Botond 2001 Okanagan (AUT)
Kozma Ferenc 2001 DHK
Lövei Dávid 2001 DVTK
Mesterházy Bálint 2001 Okanagan (AUT)
Rétfalvi Kristóf 2001 Ifj. Ocskay Gábor JA
Rózsahegyi András 2001 HC Plzen (CZE)
Sárdi Máté 2001 Dukla Trencin (SVK)
Schlekmann Márk 2002 MAC Budapest
Szűcs Ádám 2001 Augsburg (GER)
Varga Balázs 2003 KooKoo (FIN)

Az U18-as válogatott stábja:

Szövetségi edző: Svasznek Bence
Edzők: Virág Csaba, Tokaji Viktor, Gröschl Tamás
Kapusedző: Székely Csaba
Sportigazgató: Egri Gergely
Fejlesztési igazgató: Jim Brithén
Sportpszichológusok: Soós Judit, Pankár Tibor
Orvos: dr. Tarr Márton
Fizioterapeuta: Szirányi Dániel
Felszerelésmenedzser: Magyar Péter
Csapatvezető: Végh Boldizsár

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk