Három-négy év alatt szeretnénk kialakítani a modellt

 

Hosszú távú programban gondolkodnak a Kárpáti Farkasoknál az új érdi jégcsarnokban.

Próbaedzéseket hirdetett az Érden működő Kárpáti Farkasok jégkorongklub, amelyekre 2006 és 2009 között született gyerekeket várnak. Az egyesület vezetőedzője az a Hegyi Ádám Zoltán, aki játékosként megfordult a Ferencvárosban, a DAB-ban, Újpesten és Fehérváron is, az utóbbi három évben pedig az ifjabb Ocskay Gábor Akadémia utánpótlásában és a Fehérvári Titánoknál dolgozott. ?Az idén februárban kezdtük a munkát Érden, ahol az ország egyik legkorszerűbb jégpályája az otthonunk ? mondta blogunknak a 30 éves szakember. ? Először az U8 és U10 korosztály számára tartottunk toborzót, ami olyan jól sikerült, hogy szinte napok alatt össze is jött az induláshoz szükséges létszám. Most ezt szeretnénk folytatni az U12-es és az U14-es csapatnál, ezért tartunk május közepétől próbaedzéseket. Itt a jégpályán minden feltétel adott a magas színvonalú szakmai munkához, mind szárazon, mind a jégen. Ezért is bízunk abban, hogy a környékről sok srácot tudunk a hoki mellé állítani.?

Az érdi klubnál azt mondják, a legmodernebb észak-amerikai módszereket alkalmazzák, ám nem szűkítik le a gyerekek lehetőségeit csak a hokira. ?Észak-Amerikában pár évvel ezelőtt újragondolták az utánpótlásprogramot, mert a nagyobb tornákon nem szerepeltek jól. A váltás bejött nekik, és mi ezt az új rendszert próbáljuk átvenni, persze úgy, hogy a helyi viszonyokhoz igazodunk. A célunk, hogy a gyerekeket játszva tanítsuk meg előbb korcsolyázni, majd hokizni, végül természetesen győzni. Van elég nyomás rajtuk az iskolában, otthon, itt mi nem helyezünk rájuk újabbakat. A lényeg, hogy a megfelelő szakmai irányítás mellett ők maguk jussanak el bizonyos felismerésekig, így legyen jobb játékos belőlük, menet közben pedig ne égjenek ki, ne hagyják ott a jégkrorongot. Az U8 és U10-es korosztállyal már voltunk kezdő versenyeken, és úgy látjuk, jó irányba haladunk a gyerekekkel.”

A munka másik fontos része a multisport program. “Érden szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a jégpálya mellett van az uszoda és a sportcsarnok is. Ennek a lényege, hogy a gyerekek kipróbálhassanak többféle sportágat. Megegyezés született a kézilabdásokkal, tartottunk már kézilabdás lányoknak korcsolyaedzést, és a mi srácaink is megismerkedhetnek majd a kézilabda alapjaival, ez is a programunk része. Azt vettük észre, hogy azoknak a gyerekeknek, akik korábban sportoltak, illetve mást is kipróbáltak, jobb a mozgáskoordinációjuk, ügyesebbek a pályán.”

A Kárpáti Farkasoknál hosszú távú programban gondolkodnak. “Három-négy év alatt szeretnénk kialakítani azt a modellt, amelyben a gyerekek gyorsan fejlődve juthatnak egyre feljebb, a klubstruktúrában pedig minden utánpótlás-korosztályban tudunk csapatot indítani.?

erd2

fotó: Kárpáti Farkasok

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum