Felfoghatatlan érzés gólt lőni az Extraligában

 

Pápa Márton jövőre is a MAC Újbuda játékosa lesz, ennek okán feltettünk neki néhány kérdést.

A 22 éves támadó immár “teljes jogú” MAC Újbuda-játékosként vág neki a következő szezonnak. Pedig egy évvel ezelőtt még a több jégidőért igazolt Újpestről az Erste Liga újonc csapatához, a Schiller-Vasas HC-hez. ?Három évet töltöttem az Újpestnél, ám tavaly úgy éreztem, többet kell játszanom ahhoz, hogy igazán fejlődni tudjak ? mondta el blogunknak Pápa Márton. ? Éppen akkor keresett meg a Vasas, és nem volt kérdés, hogy elfogadom a hívásukat. Én abban a csarnokban nőttem fel, az utánpótláséveim nagy részét ott töltöttem. Gyerekként mindig arról álmodoztam, hogy a Jégpalotában fogok felnőttmérkőzéseket játszani. Úgy gondoltam, a Vasasban megkapom azt a jégidőt, amire vágytam.?

A beilleszkedés könnyen ment, hiszen barátok közé érkezett. ?A játékosok nagy részét ismertem, a Budapest Starsból és más klubokból. Az edzőket csak játékosként láttam korábban, de már az elejétől megtaláltuk a közös hangot. Teljesen új edzésmódszert vezettek be, és nekem nagyon rokonszenves volt a koncepciójuk, tetszettek a meglátásaik. A bajnokság eleje persze nehezen indult, hiszen nagyon sok fiatal volt nálunk, akiknek ez volt az első felnőtt szezonjuk, de később szerencsére belelendültünk.?

A MAC Újbuda csapatában korán, az ősz közepén bemutatkozhatott. ?Azt tudtuk, hogy a Vasas lesz a MAC Újbuda farmcsapata. Már a szezon elején kipróbáltak tőlünk játékosokat, de akkor én még nem voltam köztük. Aztán nem sokkal később szóltak, hogy oda kellene mennem edzésre, illetve mérkőzésen is megnéznek. Az átállás iszonyú kemény volt. Az Extraligában annyival gyorsabb a játék, hogy az első meccsen szinte csak kapkodtam a fejem, néha azt sem tudtam, hogy mit kellene csinálnom. Kellett 2-3 mérkőzés, mire felvettem a ritmust, és onnantól már könnyebb volt.?

papamarton

fotó: MAC-facebook

Pápa Márton teljesítményére nem lehetett panasz, hiszen a szlovák topliga alapszakaszában 40 mérkőzésen 4 gólig és 1 asszisztig jutott. ?Amikor meglőttem az első gólomat, az valami felfoghatatlan érzés volt. Ebben a ligában minden helyzetért nagyon keményen meg kell dolgozni, gólt lőni pedig óriási dolog. Ráadásul meghallottam, hogy a szurkolóink a nevemet skandálják, ami velem korábban még sohasem történt meg. Na azt nem lehet elfelejteni.?

A fiatal csatár igen nagy terhelés alá került, hiszen a Tipsport és Erste Liga alapszakaszában összesen 63 mérkőzést játszott, ehhez csapott hozzá nyolcat a szlovák rájátszásban. ?Az elején nagyon jól ment minden, frissnek éreztem magam, és a játékommal sem volt gond. Januárban azonban volt egy komoly holtpontom. Mivel egyetemre járok, abban az időszakban összefutott minden: edzések, mérkőzések, vizsgák. Szerencsére sikerült túllendülni, az edzőim is nagyon sokat segítettek ebben. Az Extraliga rájátszásában már kifejezetten sok jégidőt kaptam, én és a többi fiatal is, és úgy érzem, megháláltuk a bizalmat. A mi sorunk a Miskolc elleni párharcban gólt is lőtt, így összességében nyugodtan mondhatom, hogy kivettük a részünket a sikeres szereplésből. Korábban felnőtt ligában még nem játszottam rájátszásban, ez us teljesen új élmény volt számomra. Főként, hogy egy ilyen bajnokságban tehettem meg.?

A fővárosi Extraliga-csapatnál nem sokat gondolkodtak, szerződést kínáltak a támadónak a következő szezonra. ?A rájátszás előtt a szabályok miatt el kellett dönteni, hogy melyik csapatban maradok, és mindkét edzői stáb úgy gondolta, hogy a MAC-nál jobb helyem lesz. Nagyon hálás vagyok Ladányi Balázsnak és Revák Zoltánnak, hogy elengedtek. Aztán Majoross Gergely leült velem beszélgetni, és szerződést ajánlott. Megmondom őszintén, titkon ebben reménykedtem, mert szerettem volna továbbra is ezen a szinten játszani, így hamar megegyeztünk. Biztos vagyok benne, hogy itt nagyon sokat fejlődhetek, és ezért mindent meg is fogok tenni. Szeretném magamból kihozni a maximumot úgy, hogy minden évben egy kicsivel eredményesebb lehessek.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum