Óriási dráma a döntőben, hiába ünnepeltek a finnek

   

Hosszú videózás után elvették tőlük a vb-aranyérmet érő gólt, majd szétlövésben az Egyesült Államok női válogatottja nyerte a világbajnokságot.

Vasárnap véget ért a finnországi női A csoportos világbajnokság. Ahogyan az várható volt, az elődöntőben történelmi vereséget szenvedő Kanada erődemonstrációt tartott a bronzmeccsen: a 10-szeres világbajnok 7-0-val átgázolt Oroszországon. Genevieve Lacasse számára 6 védés is elég volt a shutouthoz. A kanadaiak – miután az eddigi 18 vb-n mindig döntőztek – első bronzérmüket szerezték.

A Finnország–Egyesült Államok döntőre kilátogató 6053 néző egészen elképesztő drámát élhetett át. A rendes játékidő a kapusokról és a fegyelmezett játékról szólt, mindösszesen egy gyors gólváltást – három percen belül Pankowski és Tapani talált be – és 3 kisbüntetést hozott a 60 perc. A hosszabbításra felpörögtek az események. Az USA emberelőnybe került, időt kért, nem lőtt gólt. A kiegészülés után a finnek is időt kértek, aztán a 72. percben megszerezték a győztes gólt. Legalábbis elvben. A csapat, a közönség, az ország perceken át ünnepelt – a bírók viszont videóztak közben. Majd a finnek számára sokkoló döntés született: kapusakadályozás miatt elvették a gólt, ugyanakkor az amerikai hálóőrt is kiállították gáncsolásért.

Mutatjuk a jelenetet:

A finn fór a történtek után kimaradt, akárcsak a túlóra legvégén megítélt újabb előny. Ezek után büntetőkre került sor, ahol két amerikai és egy finn találat született. Az USA 2-1-re nyert, története 9. vb-címének örülhetett, míg Finnországnak az első ezüstérmével kell vigasztalódnia, amennyiben ez lehetséges.

finusa-noi

Fotó: IIHF

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum