Az igazság mindig győz, az utolsó pillanatig hinni kell

   

Pat Cortina szövetségi kapitány, Gasparics Fanni, a vb gól- és pontkirálya, illetve további öt játékos értékelte a magyar női válogatott A csoportba jutását.

Pat Cortina szövetségi kapitány: “Édes ez az érzés, hiszen hatalmas nyomás volt a csapaton, nehéz ellenfelekkel mérkőztünk a feljutásért. Óriási az élmény. Szükség volt rá, hogy csapatként játsszunk, és ne két vagy három kulcsjátékostól függjön a teljesítmény. Talán ezt tudtam hozzáadni a válogatotthoz.”

Gasparics Fanni: “Leírhatatlan érzés. Annyira felspannolt már minket a meccs előtt, hogy ennyien kijöttek szurkolni. Az pedig, hogy megtudtuk, már feljutottunk, csak levette a terhet a vállunkról. Tudtuk, hogy felszabadultan játszhatunk, de nem volt szabad kiengedni, mert mi nem ezüst-, hanem aranyérmesekként szerettünk volna feljutni. Hihetetlen öröm számomra, hogy ez sikerült. Nagyon örülök, hogy nekem is jól ment a játék a vb-n. Nehéz szezonom volt, sok megrázkódtatással, volt, amikor kilátástalannak tűnt a helyzetem, de azt szoktam mondani, hogy az igazság mindig győz, az utolsó pillanatig hinni kell a pozitív dolgokban, és ha az ember hisz az álmaiban és őszinte, akkor jó dolgok fognak vele történni. Érzek egy kis elégtételt is. A végére minden a helyére került. Örülök, és úgy érzem, ez méltó befejezése volt az idei szezonnak.”

Horváth Tifani: “Nagyon jó érzés, büszke vagyok mindenkire. Nekem most a vb-n az volt a feladatom, hogy harcoljak, és engem üssenek le a kapu előtt, de ez is hálás feladat, mert mindig benne vagyok az ölelkezésekben, amikor gólt lövünk. A vb-ben rengeteg munka volt, egy kicsi mélyponttal, amelyből fel kellett állnunk. Ez volt életem legemlékezetesebb hete. Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Megérdemeltük az aranyat, sokat dolgoztunk érte. Pat Cortinának hatalmas szerepe van a sikerben. Nagyon fontos egy női csapatnál, hogy ne csak jó edző, hanem jó pedagógus is legyen az ember – ő mindkettőt megmutatta. Olyan beszédeket tartott, amelyekkel mindenkit motivált, és amikor kellett, felemelte a hangját. Nagyon hálásak vagyunk neki, amiért elkísért minket ezen az úton.”

Huszák Alexandra: “Hihetetlen nagy öröm. Rengeteg dolog kavarog a fejemben, olyan tettet vittünk véghez, amit előttünk másik magyar női csapat még nem. Nagyon büszke vagyok a csapattársaimra, a stábtagokra és a vb-t rendezőkre – szuper esemény volt, amelynek minden pillanatát élveztük. Külön köszönet a szurkolóknak, hogy meccsről meccsre többen jöttek és egyre hangosabban buzdítottak minket. Óriási élmény volt, talán ennyi néző előtt még nem játszottam életemben. Amikor annak idején újraélesztették a női jégkorongot, én már tagja voltam annak 16 évesen. Mintha tegnap lett volna. Nem volt könnyű az út, de minden másodpercét élveztem. Az ilyen sikerekért, az ilyen élményekért érdemes ezt a sportot űzni, hiszen nem mindenkinek adatik meg ez. Nem volt könnyű meccs a csoportban, mindegyiket meg akartuk nyerni. Mindig olyan mentális felkészültséggel próbáltunk kikorcsolyázni, hogy győzzünk. Hihetetlen hálás vagyok, amiért Pat Cortina csatlakozott hozzánk, rengeteget köszönhetünk neki, nem lehet elégszer megköszönni, hogy mennyi profizmust, szakmai tudást, motivációt hozott. Amikor kellett, keményebben odaszólt, és ez is szükséges volt a diadalhoz.”

Nooren Averi: “Káprázatos, rendkívül izgalmas hét volt. Úgy mentünk neki a világbajnokságnak, hogy feljuthatunk és megnyerhetjük – és megcsináltuk! Furcsa volt az utolsó mérkőzésünk előtti hangulat, hiszen már feljutottunk. Előtte nem akartunk a Dánia–Norvégia meccsel foglalkozni, ám nyilván mindannyiunk fejében ott motoszkált. Én például már éjjel sem tudtam rendesen aludni, pedig nem szoktam izgulni a meccsek előtt, de most alig bírtam magammal. Igyekeztünk a saját játékunkkal foglalkozni, erősen kezdeni és gyorsan folytatni – így is tettünk. Pat lenyűgöző volt, amilyen fejlődést véghezvitt ezzel a csapattal… A hozzáállás, a mentális felkészítés, az optimizmus volt a fő, hogy csapatként dolgozzunk. Jövőre hihetetlen élmény lesz az elit-világbajnokság, hiszen Nova Scotiában lesz, én pedig kanadai-magyar kettős állampolgár vagyok, úgyhogy ott is otthon játszom majd. Ám nem emiatt lesz igazán különleges, hanem mert most együtt értük el a feljutást.”

Dabasi Réka: “Még egy darabig nehéz lesz felfogni ezt a sikert. Sokat jelentett, hogy ennyien kijöttek. Amikor elkezdtünk jégkorongozni, senki sem számított arra, hogy egyszer majd Budapesten játszunk vb-n az A csoportba jutásért ennyi ember előtt. Örök emlék marad. Ismertük a dánok eredményét, így felszabadultabban tudtunk játszani, de így is mindenképpen aranyat akartunk nyerni.”

Seregély Míra: “Elképesztő érzés, de egyelőre nagyon új, még nem tudom feldolgozni. Sűrű év volt, az U18-asokkal is érmet szereztünk, most pedig feljutottunk. Úgy voltam vele, hogy azt a feladatot, amit adnak, teljesítsem. Úgy érzem, fejlődtem ez alatt az egy hét alatt is. Jó érzés volt a vb egész végig, hiszen hazai közönség előtt egy jó csapattal tudtunk nagy dolgokat elérni. Pat Cortina nagyon jó ember, megtalálja az összhangot mindenkivel és jól motivál.”

forrás: jegkorongszovetseg.hu

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

Fotó: Mudra László/MJSZ

A budapesti női divízió 1/A-s világbajnokság végeredménye:

1. Magyarország 13 pont (5 mérkőzés)
2. Dánia 9 (5)
3. Norvégia 9 (5)
4. Ausztria 8 (5)
5. Szlovákia 6 (5)
6. Olaszország 0 (5)

A budapesti női divízió 1/A-s világbajnokság magyar érdekeltségű mérkőzései:

2019. április 7., vasárnap, 17:00: Magyarország–Norvégia 2-1
2019. április 8., hétfő, 17:00: Magyarország–Szlovákia 1-2 b.
2019. április 10., szerda, 17:00: Magyarország–Dánia 6-2
2019. április 12., péntek, 17:00: Magyarország–Olaszország 9-0
2019. április 13., szombat, 19:30: Magyarország–Ausztria

A női válogatott bő kerete a világbajnokságra:

Név Klub
Kapusok
Nehring Stephanie KMH Budapest
Németh Anikó KMH Budapest
Tóth Zsófia Óbuda HA
Hátvédek
Grkovic Jelena KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska KMH Budapest
Kreisz Emma MAC Budapest
Mayer Fruzsina Vasas
Németh Bernadett KMH Budapest
Odnoga Lotti
Dartmouth (USA)
Tóth Enikő
Lakers Kärnten (AUT)
Csatárok
Dabasi Réka KMH Budapest
Gasparics Fanni MAC Marilyn
Gowie Alexandra
University of Alberta (CAN)
Horváth Tifani KMH Budapest
Huszák Alexandra KMH Budapest
Jókai Szilágyi Kinga KMH Budapest
Jókai Szilágyi Zsófia Lulea (SWE)
Kiss Andrea FTC
Nooren Averi KMH Budapest
Pintér Hanna FTC
Pintér Lili
SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra KMH Budapest
Seregély Míra MAC Marilyn

A női válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Pat Cortina
Edző: Mika Väärälä
Kapusedző: Budai Krisztián
Videoedző: Kis András
Erőnléti edző: dr. Benczenleitner Ottó
Fizioterapeuta: Magyar Orsolya
Sportmasszőr: Albert Anna
Felszerelésmenedzser: Szabó Dávid
Csapatorvos: dr. Széplaki Attila
Csapatvezető: Jasó Judit

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk