Galló Vilmos: Szívesen maradnék a svéd topligában

 

A légiós csatár vasárnap csatlakozik a válogatotthoz, miközben bízik benne, hogy jövőre is az SHL-ben jégkorongozhat.

Galló Vilmos a svéd elitligás Timra csapatában személyesen jó évet zárt, klubszinten viszont kevésbé, hiszen az osztályozón egy hétmeccses széria végén alulmaradtak az Oskarshamnnal szemben és kiestek. A 22 éves támadó 52 mérkőzésen 18 pontot gyűjtött az alapszakaszban ? 9 gólt és ugyanennyi gólpasszt adott ?, majd az osztályozó 7 meccsén 1+1-et ért el. ?Ha a szezon előtt azt mondja valaki, hogy ennyi pontom lesz, azonnal aláírtam volna. Úgy érzem, jól ment a játék, sokat fejlődtem ebben az évben, és nagyon sajnálom, hogy kiestünk.?

Tavaly a feljutást ünnepelhették, az idén visszacsúsztak az Allsvenskanba. Mekkora a különbség a két liga között? ?Most két másodosztályú csapat is feljutott, ezek alapján mindenképpen kijelenthető, hogy az Allsvenskan teteje és az SHL alsóbb része nagyjából azonos játékerőt képvisel. Mi is kemény sorozatot vívtunk az Oskarshamnnal, ami csak a hetedik mérkőzésen dőlt el. Az utolsó találkozón jobbak voltak, jobban olvasták a játékunkat. A két liga között igazából a pénz a különbség: az SHL-ben jobban lehet keresni. A topcsapatok persze kilógnak felfelé, de alul sűrű a mezőny.?

Gallo HUNBLR

fotó: Mudra László/MJSZ

A történtek jelentős mértékben befolyásolhatják Galló Vilmos karrierjét is. ?A kieséssel valamennyi játékos szerződése megszűnt, így ebben a pillanatban szerintem 22 Timra-hokis töri a fejét azon, hogy merre tovább. Így vagyok ezzel én is. Nagyon szívesen maradnék a svéd topligában, talán van is erre esélyem, mert tapogatózó érdeklődés már befutott hozzám. Bízom benne, hogy néhány héten belül eldől ez a kérdés is.?

Addig sem marad feladat nélkül a fiatal támadó. ?Még Svédországban vagyok, csak vasárnap csatlakozom a válogatotthoz. Nagyon várom már, hogy ott legyek, és persze a világbajnokságot is. Nehéz sorozatra számítok, igen kemény ellenfeleink lesznek. A fehéroroszoknak szerintem ki sem kellett volna esniük az A csoportból, és Kazahsztán is alaposan megerősítette a keretét. Szlovéniáról ne is beszéljünk, ott Anze Kopitar érkezésével igencsak felértékelődnek az elvárások. Kazahsztánban bizonyára ő lesz a legmagasabban jegyzett jégkorongozó, személy szerint örülök, hogy játszhatok ellene. Ilyenkor felmérheti az ember, hogy hol tart, miben kellene még fejlődnie. Az esélyek kiszámíthatatlanok, ha az egész csapat elkapja a fonalat, és mindent beleadunk, akkor lehet esélyünk a feljutásra is.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum