Sárpátki marad, Koskiranta és Luttinen távozik

 

A válogatott kerettel készülő csatár 2011 óta van Fehérváron, 2014 óta EBEL-es, és még két évet írt alá. Két finn légiós viszont elhagyja a klubot.

A 24 éves Sárpátki Tamás 210 EBEL-meccsnél tart, és az idén 43 alapszakaszmeccsen 4+14 pontot szerzett. Jégre lépett ötször a Fehérvári Titánok soraiban is, ekkor kis híján 2 pont/meccses átlagot ért el, minthogy 3 gólja mellé 6 asszisztot is gyűjtött. Különösen a szezon második felében ment figyelemre méltóan a támadó, nem véletlen, hogy jelenleg is tagja a vb-re készülő válogatott keretnek, és hogy egy remekbe szabott gólt is szerzett pénteken a svédek ellen. A csatár a következőképpen nyilatkozott a szerződéshosszabbítás hírét bejelentő klubhonlapnak: ”Nagyon boldog vagyok, hogy újabb két évet tölthetek  el Székesfehérváron, mivel nagyon szeretek itt játszani, szeretem az itteni közeget. Jó bejönni az öltözőbe a csapattársakhoz, akikkel nap mint nap együtt edzek, és jól érzem magam a pályán és azon kívül is. Idén megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, és úgy gondolom,  nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy a következő években is minimum a rájátszás lesz a célunk. Csapatként a negyeddöntőnél is messzebbre juthatunk, ebben minél eredményesebben és hasznosabban szeretném segíteni a gárdát a következő két évben.”

Ugyanott kiderült az is, hogy Carruth, Phillips és Hári János után távozik a magyar EBEL-csapattól Tero Koskiranta és Arttu Luttinen is. Koskiranta az alap- és középszakaszban 53 meccsen 44 pontot ért el, amihez a playoffban 2 gólt tett hozzá. Luttinen sérülése miatt csak 36 találkozón volt jégen, ezeken 24 pontot ért el, majd a Salzburg ellen 3+1-ig jutott.

Jelenleg Sárpátki mellett a következőknek van szerződésük a következő idényre a Volánnál: Kornakker Dániel, Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence, Szabó Bence, Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Timotej Sille.

sarpatki

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum