Remélem, ismét kiharcoljuk az A csoportba jutást

 

Kevin Wehrs nagyon várja, hogy visszatérhessen a válogatottba, de azt még nem tudja, hogy hol folytatja pályafutását.

Az amerikai-magyar védő tavaly ősszel négy EBEL-es ? ebből két fehérvári ? szezon után a német másodosztályba igazolt. A Tölzer Löwen csapatában jó teljesítményt nyújtott, 50 alapszakasz-mérkőzésen 12 gólt lőtt és 27 gólpasszt adott, majd a playout során 7 meccsen 2+3-ig jutott, érdemben járulva hozzá ahhoz, hogy bent maradjon a gárda a német másodvonalban. De milyen elvárásokkal is vágott neki a bajnokságnak? ?A célom az idén is az volt, mint minden évben: érjük el a rájátszást a csapatommal, és ha lehetséges, nyerjük meg a bajnokságot. Ez most nem adatott meg nekünk. Egyéni szinten is tovább akartam fejlődni, különösen a támadójátékom javítására helyeztem a hangsúlyt. Úgy gondolom, ebben viszont sikerült előrelépnem.?

A Tölzer Löwen tehát felemás szezont tudhat maga mögött, hiszen végül a kiesés elkerüléséért kellett küzdenie. Ha nehezen is, de ezt a feladatot megoldották. ?A szezon bizonyos szakaszaiban úgy tűnt, hogy jó csapatunk lehet, jól is játszottunk. Összességében azonban többet vártunk magunktól, úgy is, hogy a kiesés elleni párharc során 1-3-as hátrányból álltunk fel, és a végén hétmeccses sorozatban győztünk. Ekkor olyan karaktert mutattunk, amivel elégedettek lehettünk.?

Kevin Wehrs alaposan kiismerte korábban az EBEL-t, így össze tudja hasonlítani azt a német másodosztállyal. ?Igazából a különbséget nehéz megfogalmazni, mert mindkét ligában sok kiváló játékos szerepel, és a bajnokságok folyamatosan fejlődnek. Az EBEL javára billen kicsit a mérleg nyelve, ha a csapatok mélységét, a hokisok képességeit, tapasztalatát nézzük. De a játék színvonala mindkét helyen nagyon jó.?

Fotó: Mudra László - MJSZ

fotó: Mudra László/MJSZ

Egyfajta nyílt titok, hogy januárban a válogatott védő közel állt ahhoz, hogy Miskolcra, az extraligás DVTK Jegesmedvékhez szerződjön. ?Úgy gondolom, ez jó lehetőség lett volna számomra, ám végül sajnos nem jött össze? ? kommentálta mindezt röviden Wehrs.

A 30 éves bekk klubszezonja tehát véget ért, ám a jövője még bizonytalan. ?Egyelőre nincs konkrét tervem, hogy hol folytatom, de izgatottan várom, hogy mit hoz számomra a következő szezon.?

A magyar válogatottra azonban még komoly feladatok várnak az április végén kezdődő kazahsztáni divízió 1/A csoportos világbajnokságon. Kevin Wehrs bízik benne, hogy ő is ott lesz a csapatban, ugyanúgy, ahogy a szentpétervári világbajnokság óta minden évben. ?Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek Magyarországra, és ismét a jégen lehetek a srácokkal. Az elmúlt években a magyar válogatottal nagyokat léptünk előre. Remélem, hogy most még egyet lépünk, és ismét kiharcoljuk az A csoportos szereplés lehetőségét.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum