Stephan Lundhék állva haltak meg

 

A HV71 a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt, és a ligaelsővel került össze az SHL első playoffkörében. Hetedik meccsig jutottak, egy góllal kaptak ki.

Az egykor Dunaújvárosban dolgozó szakember két éve került a HV71 csapatához, eredetileg nem vezető-, hanem másodedzőként, tanácsadói pozícióban. Már az első szezon végén bajnokságot ünnepelhetett, tavaly azonban valami megtört, címvédőként az első körben búcsúzott a rájátszástól a csapat. A dolgok idén sem javultak, 20 forduló után 23 ponttal álltak a 11. helyen, így a menedzsment úgy döntött, menesztik Johan Lindbom vezetőedzőt, aki helyére Stephan Lundhot nevezik ki. Lundh nagyon szeretett a háttérben dolgozni, de mivel nagy volt a baj, úgy érezte, nem bújhat ki a felelősség alól, elvállalta a feladatot.

Ami ezután következett, arra talán a legvérmesebb jönköpingi szurkolók sem számítottak, a csapat állva hagyta közvetlen riválisait. A következő 19 meccsen 44 pontot szereztek, két hónap alatt felkapaszkodtak a harmadik helyre, és az akkori első Lulea is csak két pontra volt tőlük. A menetelés rengeteget kivett mindenkiből, utóbb nem bírták a bajnoki hajrát, így végül a 8. helyen zártak. A kvalifikációs mérkőzéseken 4-0-ra verték a Linköpinget, majd hosszabbításban 4-3-ra a Röglét, így jöhetett az alapszakaszt 101 ponttal megnyerő Farjestad elleni negyeddöntő.

Annak ellenére, hogy Lundhék csak 80 ponttal zártak, a különbséget teljes mértékben sikerült eltüntetni a párharcban. Már az első meccsen elvette ellenfele pályaelőnyét a HV71, ám hazai pályán kikapott. A következő két meccsen újfent a vendégcsapat nyert, így 2-2 lett az összesített állás. Ekkor fordult a kocka, a Farjestad a harmadik hosszabbítás végén, a 118. percben betalált és meccskoronghoz jutott. Lundhék jól reagáltak, ők is megszerezték első hazai győzelmüket, az 5-3-as siker volt az első meccs a szériában, amikor a nyertes három gólnál többet tudott ütni. Ezek után jöhetett a mindent eldöntő hetedik mérkőzés, amelyen mindvégig a Farjestad kezdeményezett, a HV71 pedig csak szaladt az eredmény után. Egygólosnál sosem volt nagyobb a különbség, kétszer sikerült egyenlíteni, amikor azonban a hazaiak a 35. percben megszerezték a harmadik góljukat, erre már nem volt válaszuk a vendégeknek.

A meccs végén Lundh így nyilatkozott: ?Ürességet érzek, most nagyon nehéz. De végtelenül büszke vagyok a fiúkra, hogy elvitték ezt a párharcot a hetedik meccsig.? A túloldalon sem fukarkodtak a dicsérettel, a Farjestad csapatkapitánya, Linus Johansson a következő szavakkal méltatta az ellenfél erőfeszítéseit: ?Nem nagyon lehetett eldönteni, hogy most döntőt vagy negyeddöntőt játszunk, végig két nagyon jó csapat küzdött egymással.?

Stephan Lundhnak megvan a szerződése a következő szezonra, kíváncsian várjuk, mire jut a HV71, ha az elejétől ő dirigálja a csapatot.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum