Hári János: Nem volt nehéz bólintani a finn ajánlatra

   

Kiváló fehérvári szezont tudhat maga mögött a távozó Hári János, aki már a válogatottal készül a kazahsztáni világbajnokságra. Interjú.

Karrierje legjobb és legeredményesebb idényét játszotta az idén Hári János a Fehérvár AV19 csapatában. Az EBEL kanadai táblázatán ki is harcolta magának a dobogós helyet, az alap- és középszakasz 53 meccsén szerzett 22 góljával és 45 asszisztjával, amihez a rájátszásban 6 találkozón hozzátett még 1 gólt és 4 gólpasszt. A 26 éves támadó vezetésével szárnyalt a csapat is, az utóbbi évek legjobb helyezését érve el, ám ő mégis a távozás mellett döntött. ?Egy ilyen döntés sosem könnyű. Az idén megmutattam, hogy egy erős ligában is topjátékos lehetek, de ezt még magasabb szinten is szeretném bizonyítani. A kihívások mindig ösztönöztek, felfelé szeretek törni, és ez most egy még jobb bajnokságot jelent.?

A kiugró teljesítmény természetesen együtt járt az ajánlatok számának növekedésével, de végül milyen szempontok alapján fogadta el új szerződését? ?Igazából könnyen ment a döntés. Az már napvilágot látott, hogy finn élcsapatról van szó ? hogy pontosan melyikről, azt ők jelenthetik be rövidesen ?, amelynek képviselői eljöttek Fehérvárra, megnéztek személyesen is, és persze beszélgettünk. A profi kluboknál ez így megy, ők nem hallomásból vagy csupán videók alapján tesznek ajánlatot. Amit felvázoltak, illetve kínáltak nekem, az tetszett, és mivel nagyon szerettem Finnországban játszani régebben is, nem volt nehéz rábólintanom az ajánlatra.?

hari

Hári János játszott a kanadai juniorligában, a svéd és a finn topbajnokságban és persze az EBEL-ben is, de melyik stílus feküdt neki eddig a legjobban? ?Szerencsére mindenhol jól éreztem magam, ahol eddig játszottam. Természetesen vannak különbségek a bajnokságok között, de nem akkorák, mint az ember gondolná. Nekem egyébként is mindegy a stílus, az én játékom sohasem fizikális, így ennek nincs nagy jelentősége. Finnországot, a bajnokságot nagyon szerettem, a Helsinki, ahol játszottam, az egyik legjobb klub az országban, tényleg öröm volt ott jégkorongozni fiatalon.?

A Fehérvár AV19 hosszú évek után már az alapszakaszban biztosította helyét az idei rájátszásban. Miben volt jobb ez a csapat, mint az előző évi? ?Lényeges volt, hogy három kitűnő center köré lehetett építeni három nagyon jó sort. A fiatalok rengeteget fejlődtek, immár nem csupán kiegészítő játékosok voltak, hanem kifejezetten húzóemberek, sőt a két tophátvédünk is magyar volt. A szezon közbeni szerződtetések is jól sikerültek, és ezek így együtt sokat tettek hozzá a jobb teljesítményhez.?

hari1

A rájátszásban a Fehérvár közel állt a meglepetéshez, de végül nem tudta felülmúlni a Red Bull Salzburgot. ?Ma is úgy gondolom, hogy igazságtalan volt a sorstól a kiesésünk. Nagyon közel voltunk hozzájuk, és a továbbjutás azon ment el, hogy a két kinti mérkőzést, ahol vezettünk, a végén elügyetlenkedtük. Ha ezeken egy kicsit jobban koncentrálunk, kiverhettük volna őket, de hát mint tudjuk, a sportban nincsen ha.?

Hári János már a válogatott edzőtáborában készül a kazahsztáni világbajnokságra. ?Nem kétséges számomra, hogy ez is nagyon kiegyensúlyozott és kiélezett vébé lesz, csakúgy, mint a többi az előző években. Hasonló körbeverésekre számítok, mint az utóbbi alkalmakkor, és végül apróságok fognak dönteni. Olyan ez, mint a bajnoki rájátszás: egy hét alatt játszunk öt mérkőzést. Ha győzni akarsz, akkor nagyon el kell kapnod a fonalat, és persze nem árt, ha a szerencse is melléd áll.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum