Ki kell menni, teljes odaadással kell küzdeni

 

Az Erste Liga-finálé sorsdöntő ötödik mérkőzése előtt két edzőt és két játékost is kérdeztünk várakozásaikról.

Az FTC-Telekom összesítésben 3-1-re vezet, tehát már csak egyet kell nyernie a ligagyőzelemhez, a Szereda viszont a túlélésért játszik, hogy megteremtse az esélyt a folytatásra. A szezon eddigi legfontosabb mérkőzése következik, de Fodor Szabolcs szerint nem kell ezt túlértékelni. ?Mi az év során végig úgy haladtunk előre, hogy mindig a következő meccs volt a legfontosabb ? mondta blogunknak az FTC-Telekom vezetőedzője. ? Pontosan ezt tartottuk szem előtt a két csíki találkozón is. Hihetetlen csata folyt a jégen minden egyes korongért, és ismét kijött, hogy ez a csapat fantasztikusan tud küzdeni, egymásért, a klubért, a szurkolókért. Mindenki száz százalékot adott ki magából, ha kellett, csúsztak-másztak, és az utolsó másodpercig koncentráltan játszottak.? Ezzel együtt a sorozat ötödik mérkőzése az utolsó is lehet. Hogyan készülnek erre a zöld-fehérek? ?Semmi extrával nem próbálkozunk, ragaszkodunk a saját játékunkhoz. Úgy állunk hozzá, hogy ez is olyan, mint bármelyik korábbi találkozó, ki kell menni, fegyelmezetten, teljes odaadással kell küzdeni, aztán meglátjuk, hogy ez mire elég. Úgy gondolom, most nem rajtunk lesz a teher, hanem az ellenfelünkön, ők már nem hibázhatnak. Egyelőre csak a mérkőzéssel, a játéktervvel foglalkozunk, számunkra ez a legfontosabb.?

A Csíkszeredai Sportklub nehéz helyzetben, győzelmi kényszerben van. Ha nem nyernek este, akkor lezárul az Erste Liga-szezon. A két hazai mérkőzésen közel voltak ellenfelükhöz, mégsem tudtak föléjük kerekedni. ?Nagyon szoros volt a két meccs, tényleg csak apróságok döntöttek ? idézte fel Hozó Levente másodedző. ? Az első mérkőzésen alig volt különbség a két csapat között, nem véletlen, hogy csak a hosszabbításban dőlt el a csata. A második meccs bosszantó volt számunkra, szinte a semmiből kaptunk két gólt, utána hatalmas munkával kiegyenlítettünk, majd három perccel a vége előtt kaptunk egy ugyanolyan harmadikat. Nehéz ezt feldolgozni. Keményen dolgoztunk, domináltunk, mégsem tudtunk győzni. Fel kell ráznunk kicsit a csapatot. Bármilyen formában, akár apró, csúnya gólokkal is, de nyernünk el. Abban biztos vagyok, hogy a srácok mindent megtesznek, egyetlen pillanatra sem fogják feladni, küzdeni fogunk a végsőkig.?

ftcscc3

fotó: Balogh László/FTC-Telekom

A játékosok is erre készülnek valóban, mégpedig mindkét oldalon. Tóth Adrián, az FTC-Telekom csatára szerint számukra kulcsfontosságúak voltak a hét végi szeredai mérkőzések. ?A szezonban szombaton tudtunk első alkalommal győzni a Vákár Lajos Műjégpályán, majd vasárnap is megcsináltuk, és ez a párharcban döntő fontosságú lehet. Idegenben mindig nehezebb játszani, Csíkszeredára ez fokozottan érvényes, hiszen nagyszámú és lelkes szurkolótábor segíti őket. Lényeges volt, hogy ezt ki tudtuk zárni, az első pillanattól az utolsóig keményen küzdöttünk. A mérkőzések kulcsa az volt, hogy hátul kevés lehetőséget engedtünk nekik, mi pedig jókor lőttük a góljainkat.? Pesterzsébeten sem lesz könnyű. ?A Csíkszereda az életéért küzd, és biztos vagyok abban, hogy nem azért utaztak 10-12 órát, hogy feltartott kézzel lépjenek jégre, és csak valahogy túl legyenek a meccsen. Nagyon kemény csatára számítok ? de én személy szerint élvezem az ilyen nagy téttel bíró ki-ki mérkőzéseket.?

A szezon során a Sportklub nagy erőssége lett a 21 éves Részegh Tamás, aki úgy érzi, egyenlő erők küzdenek a bajnoki címért. ?A két szeredai mérkőzés nagyon szoros volt. A másodikon úgy éreztem, mi voltunk játékban a jobbak, ám hiába dolgoztuk ki a helyzeteket, a góllövéssel gondjaink akadtak. A Ferencváros viszont talált három szerencsés gólt, és ezzel meg is nyerte a meccset. Most megpróbáljuk elfelejteni ezt a két vereséget, és Budapesten kivívni a folytatást. Itt is szoros csata lesz, és remélem, hogy a szerencsefaktor átbillen a mi oldalunkra, amiért meg is fogunk dolgozni. Szó nincs arról, hogy feladtuk volna a döntőt, az utolsó másodpercig harcolni fogunk. Nagyon reméljük, hogy a játéké lesz a főszerep, és a döntőhöz méltóan sportszerű mérkőzést vívunk a Ferencvárossal.?

További meccsbeharangozónkat ide kattintva olvashatják, a mérkőzést közép-európai idő szerint 17:30-tól élőben közvetíti az M4 Sport.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum