Egyenlítenie kell a Csíkszeredának

   

Három mérkőzésen van túl az Erste Liga döntője, és mind a háromnak más-más volt a karaktere.

Eddig nem volt két olyan összecsapás a fináléban, amely hasonló koreográfia szerint zajlott volna le, mindig valami újjal leptek meg bennünket a csapatok. A fölényes csíkszeredai győzelmet hozó első találkozót követte az éppoly fölényes ferencvárosi győzelem, harmadjára szombaton pedig végletekig kiélezett, gólszegény meccset hoztak össze a felek. Ezek után kíváncsian várjuk, mit mutatnak be a repertoárból vasárnap.

A két pesterzsébeti összecsapás után a Csíkszereda pályaelőnnyel fogadhatta a Ferencvárost a szokás szerint forró hangulatú Vákárban. A túrán jócskán elfogyott keretet sikerült újra feltölteniük, bár a még az UTE ellen megsérült Panovot és Fodor Csanádot követően Gecsét is elvesztették sérülés, Anyiszint pedig fegyelmezetlensége miatt. A hiányzó négy kulcsjátékos ellenére a szerdai nagyarányú vereséget követően sikerült újra összeszednie magát a társaságnak, és egygólos ki-ki meccset játszania a zöldekkel. Ezúttal nem a mindent elsöprő támadójátéké volt a főszerep, a Sportklub megmutatta, hogy képes fegyelmezett védekezésre és abból kiindulva is jó meccsre. Azzal, hogy a védekezés a helyére került, Lundström kapus teljesítménye is feljavult, aki így hatékonyan tudta támogatni csapatát. A szombat esti hosszabbításos vereséggel újra lépéskényszerbe került a csapat, ha netán vasárnap is kikapna, akkor ugyanis a torkára kerülne a kés, és kedden hazai jégen már a bajnoki címért játszhatna a Fradi. Ezt egy hazai győzelemmel mindenképpen meg akarják akadályozni a kék-fehérek, és ebben újfent segítségükre lehet majd ugyancsak vehemens közönségük is.

A vendégeknek azonban remekül sikerült a mentális felkészülésük, szombaton tökéletesen sikerült kizárniuk a lelátóról érkező impulzusokat, és csak a játékra koncentrálniuk. Ha a Csíkszeredánál megemlékeztünk a hiányzókról, meg kell ezt tennünk a másik oldalon is. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, hogy a zöldeknek hónapok óta nincs feltöltve a légiós kerete. Leo Fitzgerald október közepe, Myles pedig karácsony óta nem játszhat sérülés miatt, szezon közben pedig csak Perrier érkezett, így öt légióssal nyertek alapszakaszt, középszakaszt, söpörtek a negyeddöntőben és az elődöntőben és vezetnek a fináléban. A Ferencváros számára jóval ismerősebb terep volt a szombati gólszegény találkozó, mint ellenfelének, hiszen a szezonban eddig közel 40 góllal kevesebbet kapott, miközben nagyjából ugyanannyit lőtt. Mindenesetre a pályaelőny visszavételével ismét Pavuk Attiláék oldalán van a lélektani előny, és egészen biztosak lehetünk abban, hogy mindent meg is fognak tenni annak érdekében, hogy ezt még Csíkszeredában kihasználják. Egy esetleges győzelem azt jelentené a zöld-fehérek számára, hogy nem biztos, hogy vissza kellene menniük egy harmadik meccsért is a Vákárba, ahová egyetlen ellenfél sem szeret járni.

SCC-FTC_20190330-1-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 2-3

   

A ferencvárosiak másodszor is győztek Csíkszeredában, így egyetlen lépésre kerültek az Erste Liga megnyerésétől.

A csapatok vasárnap délután is alaposan ráléptek a gázpedálra a meccs elején, így már az első két percben bőven akadt izgalom. Először Salló mentett a saját gólvonala közeléből, majd Becze lövése igényelt figyelmet Arany részéről. Nem sokkal később Papp Szabolcs maradt a jégen, de végül a saját lábán hagyta el a pályát. Gyorsan bekerült a jegyzőkönyvbe az első kiállítás, így az első emberelőny a Fradié volt a 6. percben. Ennek leginkább az utolsó negyedében voltak veszélyesek, de nem eléggé. Fél perc múlva Antal Zsombor rontott nagy ziccert a kapu torkában. Nem sokkal később Bíró és Pavuk rángatta meg egymást egy kétperces pluszpihenőért cserébe. A tét igencsak rányomta a bélyegét a meccsre, a jégen nagy volt a feszültség, ami a kemény ütközések, kakaskodások mellett verbális csatákat is hozott. A 12. percben megszerezte a vezetést a Fradi: Karmeniemi lövését látszólag fogta Lundström, ám a korong átcsúszott a lábai között, és ha lassan is, de túljutott a gólvonalon (0-1). Alig egy perc múlva újabb kapushiba bosszanthatta a hazai szurkolókat: Pavuk lövésébe nagyon rosszul nyúlt bele Lundström, a korong éppen Tóth Richárd elé került, aki az üres kapuba emelt (0-2). Szinte azonnal nagy esélyt kaptak a házigazdák, hiszen Tóth Gergő egymás után kétszer is szabálytalankodott, így négy percig játszhattak előnyben. Fél perc elteltével azonban Becze ült ki a büntetőpadra, így 4 a 4 ellen folytatták a csapatok. A 18. percben emberelőnyben szépített a csíki csapat: Becze oldalról bombázott Arany kapujába (1-2).

A második játékrészt hatalmas lendülettel kezdték a felek, helyzetekben sem volt hiány, de a vendégkapusnak volt több munkája. A nagy rohanás együtt járt a hibák számának emelkedésével, amelyek miatt több ígéretes támadás akadt el. A 31. percben újabb páros kiállítás következett, amelyből nem sokkal később Perrier kiküldése miatt 4 a 3 elleni játék lett. Ebben egyenlített a Csíkszereda, miután Belov lövésébe Becze szúrt bele, az irányt változtató korong pedig a hálóban kötött ki (2-2). A 34. percben Nagy Gergő gyönyörű egyéni akcióval került helyzetbe, de gáncsolták, így a vendégek előnybe kerültek. Ezt kitűnően játszották meg a zöld-fehérek, de a svéd kapus ezúttal bravúrokkal segítette csapatát. A következő emberelőny a házigazdáké volt, ebben Arany volt magabiztos.

A harmadik harmadban ott folytatták a csapatok, ahol a szünet előtt abbahagyták. Hullámzott a játék, mindkét oldalon megdolgoztak a lehetőségekért a játékosok, a kapusok azonban mindent védtek. Az 51. percben Flinta lőtte ki a korongot a védekező harmadból, a Fradi az előnyben nagy helyzetekig jutott, de Lundström láthatóan magára talált, újabb bravúrokat mutatott be. Az egyik lehetőség után a játékvezetők videóztak, de minden maradt a régiben. Az 55. percben Switzer ugorhatott ki szólóban, de a kapusba lőtt. Két perc múlva Lundström harmadik bakija is vendéggólt eredményezett: Rantanen tette a kék vonaltól, a palánk mellől középre a korongot, az északi hálóőr azonban mellényúlt, a pakk pedig kipúpozta a hálót (2-3). A hazaiak óriási hajrát indítottak, majd egy perccel a lefújás előtt Vaclav Novak időt kért és levitte kapusát, ám ezt sem tudták gólra váltani.

Ismét nagyon feszült és szoros mérkőzést játszott egymással a Ferencváros és a Csíkszereda, amelyből a zöld-fehérek jöttek ki jobban. A párharcban így 3-1-re vezetnek, kedden tehát hazai pályán szállhatnak harcba a ligagyőzelemért.

sccftc-20190330

Fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Az egész csapat száz százalékot kell nyújtson

   

Mestermérleg a negyedik Sportklub–FTC-Telekom mérkőzés után.

Vaclav Novak, Csíkszeredai Sportklub: “Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. A jégkorongban az egész csapat, minden egyes játékost beleértve, kötelező módon száz százalékot kell nyújtson. Ha egy játékos is nem koncentrál megfelelően, akkor nem lehet nyerni.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Mindkét csapat nagyon jól játszott, és ez is egy rendkívül jó hokicsemege volt, nagyszerű hangulatban. Nagyon küzdős meccs volt, ahol minden egyes négyzetcentiméterért meg kellett küzdeni. Talán egy picit többet kellett védekezzünk, mint szombaton. Nagyon nyomott a Szereda, érezték, hogy kell ez a meccs nekik. Szerencsére meg tudtuk nyerni ezt a meccset, és úgy érzem, egy picit higgadtabbak voltunk a végén, és ennek volt ez köszönhető. Megint óriási Fradi-szívvel küzdöttünk és nagyon örülünk, hogy megvan.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Váczi, Kis-király.
Lundström: 90,9% (Onodi)
K
Arany: 94,6% (Pleszkán)
Papp, Belov, Taratuhin, Krasznoszlobodcev, Antal
1
Perrier, Jászai, Walls, Pavuk, Nagy
Salló, Sulakov, Valchar, Rokaly Sz., Részegh T.
2
Rantanen, Karmeniemi, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
Flinta, Farkas T., Becze, Rokaly N., Bíró
3
Hegyi, Sarcia, Farkas L. S., Roczanov, Tóth G.
Györfy, Horváth, Egyed, Casaneanu, Sándor
4
Lengyel, Tóth Renátó, Dósa, Pozsár, Rafaj
Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:19 FTC Karmeniemi Rantanen
0-2 12:42 FTC Tóth Richárd Pavuk Karmeniemi
1-2 17:08 SCC PP Becze Sulakov Rokaly Sz.
2-2 31:40 SCC PP Becze Belov Valchar
2-3 56:43 FTC Rantanen Tóth Richárd Pavuk
37 Kapura lövések száma 33
12 Kiállításpercek 12

Ez egyáltalán nem Lundström kapus estéje volt

   

Az Erste Liga-döntő negyedik SC Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzésének összefoglalója.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum