Nem szabad kiengedni, mert az ellenfél büntet

 

Az Erste Liga-döntő két szeredai meccse előtt Becze Tihamért, a hazaiak klasszisát és Nagy Gergőt, az FTC-Telekom csapatkapitányát kérdeztük.

A finálé első két mérkőzésén totálisan ellenkező karakterű csatát vívott az FTC-Telekom és az SC Csíkszereda. Az első napon a Sportklub rámolt be hetet az ellenfél kapujába, majd a következő találkozón a Fradi lőtt ugyanennyit. Ezekből az összecsapásokból a lehető legtöbbet kell tanulniuk a csapatoknak, ha a soron következő megméretéseken riválisuk fölébe akarnak kerekedni.

?Számunkra a budapesti mérkőzések egyik legfontosabb tanulsága az volt, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk ? mondta blogunknak Becze Tihamér, a Szereda támadója. ? Nem engedhetünk meg magunknak olyan kilengéseket negatív irányba, amilyet a második meccsen produkáltunk. Azt azért látni kellett, hogy a keddi győzelmünk után szerdán a Fradi másfajta játékstílussal lépett jégre. Keményebben mentek bele a párharcokba, és ezen a téren nekünk is fel kell vennünk a kesztyűt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly küzdelem lesz a hétvégén, ahol óriási előnyt jelenthet számunkra a teljes telt ház a Vákár Lajos-jégcsarnokban. Fantasztikus szurkolóink tudnak annyi pluszt adni nekünk, hogy győzelembe hajszoljanak bennünket. A lélektani előny is nálunk van szerintem, hiszen elvettük a Ferencváros pályaelőnyét. Csütörtökön a pihenés, a feltöltődés volt a legfontosabb feladatunk, pénteken még edzünk, aztán jöhet a két meccs.?

Az FTC-Telekom a keddi 3-7-es pofonból nagyon hamar felállt, és szerdán egy hasonló méretű 7-2-es ütést vitt be ellenfelének. ?Ez a rájátszás legfontosabb része, itt már egyetlen másodpercig sem szabad kiengedni, mert az ellenfél azonnal büntet, és ezt kedden a saját bőrünk éreztük ? idézte fel Nagy Gergő, a zöld-fehérek csapatkapitánya. ? Szerdán visszataláltunk a helyes útra, a hétvégén ezen kell továbbmennünk. Annak érdekében, hogy megfelelően frissek és felkészültek legyünk, már csütörtökön megérkeztünk Csíkszeredába. Innentől kezdve ?csak? élesíteni kell magunkat, de ezzel biztosan nem lesz gond. Óriási csata lesz, ez nem kétséges. A csapat készen áll, hiszen ezért dolgoztunk az egész szezonban.?

nagyg-becze

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum