Nem szabad kiengedni, mert az ellenfél büntet

 

Az Erste Liga-döntő két szeredai meccse előtt Becze Tihamért, a hazaiak klasszisát és Nagy Gergőt, az FTC-Telekom csapatkapitányát kérdeztük.

A finálé első két mérkőzésén totálisan ellenkező karakterű csatát vívott az FTC-Telekom és az SC Csíkszereda. Az első napon a Sportklub rámolt be hetet az ellenfél kapujába, majd a következő találkozón a Fradi lőtt ugyanennyit. Ezekből az összecsapásokból a lehető legtöbbet kell tanulniuk a csapatoknak, ha a soron következő megméretéseken riválisuk fölébe akarnak kerekedni.

“Számunkra a budapesti mérkőzések egyik legfontosabb tanulsága az volt, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk – mondta blogunknak Becze Tihamér, a Szereda támadója. – Nem engedhetünk meg magunknak olyan kilengéseket negatív irányba, amilyet a második meccsen produkáltunk. Azt azért látni kellett, hogy a keddi győzelmünk után szerdán a Fradi másfajta játékstílussal lépett jégre. Keményebben mentek bele a párharcokba, és ezen a téren nekünk is fel kell vennünk a kesztyűt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly küzdelem lesz a hétvégén, ahol óriási előnyt jelenthet számunkra a teljes telt ház a Vákár Lajos-jégcsarnokban. Fantasztikus szurkolóink tudnak annyi pluszt adni nekünk, hogy győzelembe hajszoljanak bennünket. A lélektani előny is nálunk van szerintem, hiszen elvettük a Ferencváros pályaelőnyét. Csütörtökön a pihenés, a feltöltődés volt a legfontosabb feladatunk, pénteken még edzünk, aztán jöhet a két meccs.”

Az FTC-Telekom a keddi 3-7-es pofonból nagyon hamar felállt, és szerdán egy hasonló méretű 7-2-es ütést vitt be ellenfelének. “Ez a rájátszás legfontosabb része, itt már egyetlen másodpercig sem szabad kiengedni, mert az ellenfél azonnal büntet, és ezt kedden a saját bőrünk éreztük – idézte fel Nagy Gergő, a zöld-fehérek csapatkapitánya. – Szerdán visszataláltunk a helyes útra, a hétvégén ezen kell továbbmennünk. Annak érdekében, hogy megfelelően frissek és felkészültek legyünk, már csütörtökön megérkeztünk Csíkszeredába. Innentől kezdve “csak” élesíteni kell magunkat, de ezzel biztosan nem lesz gond. Óriási csata lesz, ez nem kétséges. A csapat készen áll, hiszen ezért dolgoztunk az egész szezonban.”

nagyg-becze

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum