Kiállt a magyar bírók mellett az MJSZ és az Erste Liga

 

Állásfoglalást tett közzé a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga vezetése a magyar bázisú nemzetközi bajnokság honlapján.

A szöveget minden kommentár nélkül betűhíven közöljük újra:

A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga állásfoglalása

Jégkorongunk nagy ünnepe az Erste Liga döntője minden szezon végén. Csak a legjobbak, a legfelkészültebbek kerülhetnek a magyar bázisú nemzetközi bajnokság finalistái közé. Aki kiharcolja a döntőbe jutást, az mindenkor megérdemelten teszi ezt. A jégkorong az a sport, ahol minden esetben a tudás, az erő, a kitartás, az igazság győz, itt nem osztanak lapot külső erőknek.

A jégkorong a 21. század sportja, amely szenvedélyek nélkül nem létezhet, de nem létezhet méltóság nélkül sem. Méltósággal nyerni, emelt fővel veszíteni – ez az, amit megtanultunk az elmúlt évtizedekben, és amiről nem szabad megfeledkeznünk sohasem.

Minden idény legjobban várt része a rájátszás. Ahogy egyre kevesebb csapat marad versenyben, úgy fokozódik a feszültség, úgy növekszenek az izgalmak. Egyre több ilyenkor a vita és a kritika is. Ez a játék része. Senki sem várhat el objektivitást és halvérűséget a szurkolóktól és a rajongóktól. A jogos, okos, érvelő kritikát el kell fogadni, a hibákat ki kell javítani. Mindenki hibázhat. A csatár is kihagyhatja a ziccert, a kapus is mellényúlhat a lövésnek, a játékvezető is elnézheti a lest.

Az azonban meglátásunk szerint megengedhetetlen, ami az elmúlt hetekben-napokban több alkalommal is előfordult. Szándékos csalással, korrupcióval vádolni hivatalos személyeket és csapatokat, tettlegességgel fenyegetni játékvezetőket, internetes kampányokat kezdeményezni és lefolytatni – mindez egészen biztosan nem felel meg a fair play szabályainak, és nem magyarázható a szenvedélyek hőfokával sem. Különösen akkor nem, ha egyes klubok alkalmazásában álló vagy azokhoz magas szinten kötődő személyektől indul.

A Magyar Jégkorong Szövetség minden tekintetben kiemelt figyelemmel kíséri a legmagasabb szintű magyar szervezésű bajnokságot. Immár több mint tíz éve azon vagyunk, hogy emelkedjék a versenysorozat színvonala. Vonatkozik mindez a játékvezetésre is. A játékvezetőink száma is nő, miként felkészültségük szintje is folyamatosan javul. Sokan dolgoznak közülük külföldi bajnokságokban, az EBEL-ben, a szlovák Extraligában, a Bajnokok Ligájában. Képezik, edzik magukat, helytállnak, tudásukat visszaadják a hazai kollégáknak. Gebei Péter és Beck Péter IIHF-supervisorok állandó jelleggel ellenőrzik az Erste Ligában történteket, dolgoznak a játékvezetőkkel.

A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga vezetése határozottan kiáll a magyar játékvezetők mellett. Az Erste Liga rájátszásának mérkőzései között egyetlen olyan sem volt, amelynek végkimenetelét külső körülmények döntötték volna el. Éppen ezért nem tartjuk sem fairnek, sem előremutatónak a játékvezetőket érő inzultusokat, a velük szemben indított kampányokat, munkájuk semmibe vételét, degradálását.

Az FTC-Telekom-SC Csíkszereda Erste Liga további mérkőzéseit kiemelt figyelemmel kísérjük. Valamennyi érdekeltnek kiváló mérkőzéseket, fair jégkorongot és szenvedélyes szurkolást kívánunk. Méltósággal nyerjen a győztes, emelt fővel örvendjen az ezüstérmeknek a vesztes!

ftcscc2

fotó: Micheller Szilvia/FTC-Telekom

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum