Keresztury Erik még két évig Regensburgban hokizik

 

A Németországban légióskodó magyar csatár blogunknak nyilatkozva úgy értékelte: most véget ért szezonja volt a legjobb a karrierje során.

Keresztury Erik 2016-ban elfogadta a MAC ajánlatát, és a német utánpótlásban töltött évek után első két felnőttszezonját a fővárosi csapatban játszotta végig. Első nekifutásra 38 alapszakasz-mérkőzésen 6+17 pontot ért el az Erste Ligában, majd tavaly tagja volt a ligabajnok együttesnek, ám ekkor kevésbé volt eredményes, 34 találkozón 2+5-ig jutott, amihez a rájátszásban még 2 asszisztot tudott hozzátenni. Ezek után úgy döntött, máshol próbálkozik. ?Őszintén szólva nem voltam igazán elégedett a lehetőséggel, amit a MAC-nál kaptam ? kezdte a 22 éves támadó. ? A negyedik sornál többet szerettem volna elérni, ám a szezon utáni beszélgetésen Majoross Gergely vezetőedző egyenesen megmondta: szeretné, ha maradnék, de csak hasonló pozíciót tud biztosítani. Ezek után egyértelmű volt számomra, hogy máshol kell folytatnom a sportolói karrieremet.

A csatár nemcsak klubot, hanem országot is váltott. ?Tavaly tavasszal megkaptam a német állampolgárságot, az utánpótlásban végig ott nevelkedtem, így nem is gondolkodtam másban, mint Németországban. Még junior voltam, amikor leszerződtem egy menedzserrel, vele beszéltem át, hogy milyen csapathoz szeretnék szerződni. A lényeg az volt, hogy ha egy kicsit alacsonyabb szinten is, de húzójátékos, első-második soros lehessek, emberelőnyös-hátrányos szereppel, ahol sokat fejlődhetek. Németországban három profi liga van: a DEL, a DEL2 és az Oberliga. Az első kettőben nem lett volna ilyen helyem, így maradt reális alternatívaként a harmadik. Így került a képbe a Eisbären Regensburg, ami utólag is nagyon jó döntésnek bizonyult.?

keresztury

Úgy tűnik, Keresztury tényleg megtalálta a helyét Regensburgban, hiszen 49 mérkőzésen 37 pontot gyűjtött, 18 gól és 19 assziszt megosztásban. ?Nem kétséges, hogy az idei volt a pályafutásom eddigi legjobb szezonja. A klub profi, a vezetőség minden feltételt biztosít a csapat számára. A keret nagy része fiatalokból áll, van egy idősebb légiós sor, ez tökéletes kombinációnak bizonyult. A szezon döntő részében domináltuk a 12 csapatos déli ligát, az alapszakasz háromnegyedéig az első helyen álltunk, és csak az utolsó mérkőzéseken csúsztunk vissza a harmadikra. A bajnokság elején volt egy 14 mérkőzéses győzelemi szériánk, ami nagy fegyvertény volt, mivel teljesen új csapatot kezdtek el itt építeni, 16-17 új játékossal. Nekem is jól ment a játék, ám hiába céloztuk meg a feljutást, a rájátszás első körében kiestünk, emiatt kicsit keserű a szánk íze.?

A magyar szurkolóknak talán keveset mond az Oberliga elnevezés, így nem kerülhettük meg a kérdést: milyen szintű a német harmadik vonal? ?Teljesen másként kell elképzelni, mint például az Erste Ligát. Az Oberliga északi és déli csoportból áll 12-12 klubbal. Sok az erős csapat, nagy a versengés, bőven van kiélezett, kemény mérkőzés, a színvonal ennek megfelelően magasabb, mint Magyarországon. Ez nagyon fontos számomra, hiszen csak így fejlődhetek.?

A jól sikerült idény után nem is volt kétséges, hogy marad a csapatnál. ?A menedzsment már szezon közben elkezdte a keret hosszú távú megerősítését. Nekem is kétéves szerződést kínáltak, amit el is fogadtam. Úgy gondolom, hogy itt nagyon jó helyen vagyok, a hosszabb megállapodás nekem is biztonságot nyújt, nem kell azon agyalnom, hogyan tovább. A cél továbbra is a feljutás, ez nagy kihívás, amit csak komoly teljesítménnyel lehet elérni, és ez engem is inspirál. Személy szerint magamtól továbbra is ponterős játékot várok.?

Keresztury Erik két évvel ezelőtt a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, három meccsen egy gólpasszig jutott, ám azóta nem kapott meghívót. ?Ez nehéz kérdés a számomra. Rich Chernomaz szövetségi kapitánynál húzhattam magamra először a címeres mezt, ám a váltás után már nem kaptam meg a lehetőséget, hogy bizonyíthassak. Az utánpótlás-válogatottakban végig szerepeltem, 2013/14-ben az U18-as és U20-as csapattal is vb-aranyérmes lettem, 2016-ban az U20-as divízió 2A világbajnokságot is megnyertük, a nemzeti csapat számomra mindig prioritás volt. Bízom abban, hogy lesz még módom megmutatni, mennyit fejlődtem itt Németországban. Mindent megtennék, hogy kivívhassam a helyemet a válogatottban.?

keresztury3

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum