A Sportklub lezárhatja az UTE elleni párharcot

   

Szerdai újpesti sikerével óriási esélyhez jutott a Szereda: hazai jégen, telt ház előtt harcolhatja ki az Erste Liga-döntőbe jutást.

Az elődöntő első két mérkőzése óta, amelyeket az eredményt tekintve magabiztosan nyertek meg a lilák, nagyot fordult a világ a két csapattal. A Sportklub kihúzta az újpestiek méregfogát, és az 1-1 gól helyett 4, 5, majd 3 találattal terhelte meg ellenfele hálóját. Abban, hogy sikerült drasztikusan növelni a lőtt gólok számát, nagy szerepet játszott, hogy a nagyszerűen hokizó csíki játékosok egyre többször találták meg az újpesti védelemben a réseket, és be tudtak jutni a kapu közvetlen előterébe, nem kis veszélyt okozva. Ráadásul kíméletlenül csapnak le az ellenfél hibáira, az ebből induló gyors ellentámadásokat is remekül csinálják, szerdán Újpesten a második és harmadik harmadban még legalább 4 ziccert kihagytak, amikor lerohanták a kitámadó hazaiakat. Megállapítható, hogy továbbra sincs nagy különbség a két csapat között, de a legutóbbi három találkozón egyértelműen a csíkiak voltak jobb formában. Pontosabbak voltak, élesebbek, gyorsabbak, jobban megbecsülték a korongot, mindez döntőnek bizonyult. Így a továbbjutás kapujába értek, de bár nekik van kevesebb veszítenivalójuk, nyilvánvalóan mindent meg kell tenniük kieséses szakaszbeli hazai veretlenségük megőrzéséért, hiszen egy esetleges hetedik meccsen újra az UTE-é lenne a pályaelőny.

Szakember legyen a talpán, aki megfejti az újpestiek játékát. Szilassy Zoltán vezetőedző minden alkalommal elmondja, hogy az első pillanattól kezdve maximális koncentrációt vár a játékosoktól, nyilván erre is trenírozza őket, ám a pályán azt látjuk, hogy rendre a csíkiak kezdenek jobban, az Újpestnek kell jó néhány perc, hogy felpörögjön, és átvegye a kezdeményezést. Már amikor tudja. Az UTE többször bebizonyította, fizikailag képes lenne arra, hogy az első perctől kezdve domináljon, mégsem teszi. Szerdán is komoly hibákat követett el a csapat, amelyekből gólok születtek az ellenfél részéről. Az elsőnél emberelőnyben hanyagul passzoltak vissza egy korongot középre, a vendégek lecsaptak, 3 az 1 ellen belőtték. Majd jött Hebar két kiállítása, és mind a kettőt nagyon gyorsan gólra váltották, egyszer 33, egyszer 14 másodperc kellett ehhez. Így hiába szerezte meg ezúttal a vezetést az UTE, az első szünetre már hátrányban mehetett pihenni, és hiába nyomott ezt követően, a fölénye meddő volt, mi több, örülhetett is, hogy nem kap újabb gólokat.

Pénteken a figyelmetlenség és a felelőtlenség egy pillanatra sem fér bele az újpestieknek. Az egyik legnehezebbnek számító feladatot hozták össze maguknak, a Sportkluib otthonában kellene nyerniük, hogy életben maradjanak, és megkapják az esélyt a hetedik mérkőzésen. Ráadásul ebben nem segíthet nekik Varga Arnold, aki szerdán a végjátékban eltiltást érő szabálytalanságot követett el. A csíkiak a playoffban veretlenek hazai jégen, 19 gólt szereztek, csak 5-öt kaptak. Minden alapjuk megvan, hogy bízzanak benne: nem most fog megszakadni a jó sorozat.

scute

fotó: Csíkszeredai Sportklub

SC Csíkszereda–UTE 5-4

   

Az újpestiek hiába vezettek két góllal is, a csíkiak Erste Liga-döntőbe jutottak Becze Tihamér 85. percben lőtt góljával.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott. A mérkőzés elején a Sportklub kihagyta az első emberelőnyt, aztán a játékrész közepén Hebar gólra váltotta Flinta kiállítását. Nem vezettek sokáig a lila-fehérek, 24 másodperccel később Gecse egyenlített. Öt perccel később eljött a második hazai fór, ami szintén kimaradt, míg a harmad vége előtt 5 másodperccel Ropret kihasználta Bíró Tamás büntetését, így 2-1-es UTE-előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második húsz perc jól indult, ám rosszul ért véget a vendégeknek. Az újpestiek a harmadik fórjukból is eredményesek voltak, Huba találatával 3-1-re megléptek a fővárosiak. A csíkszeredaiak a harmadbeli két emberelőnyüket kihagyták, viszont 5 az 5 ellen kétszer is betaláltak: a 32. percben Krasznoszlobodcev egygólosra csökkentette a különbséget, míg Valchar a játékrész utolsó előtti másodpercében egyenlített. A harmadik játékrészben a negyedik fórt kihasználta a Sportklub, Tataruhin találatával már náluk volt az előny. Csak 21 másodperc telt el, amikor Kocsis egyenlített. A rendes játékidő nem hozott több gólt, hosszabbítás következett.

A túlóra 12. percében Nemest bottal akasztásért kiküldték a büntetőpadra, az UTE kivédekezte a hátrányt. A ráadás első 20 percében a Sportklub 16:8-ra nyerte a kapura lövési mutatót. A hosszabbítás második felvonása kevesebb mint 5 percig tartott: a tavaly még újpesti színekben játszó Becze Tihamér betalált, így kiejtette korábbi csapatát.

A Sportklub 5-4-re győzött, 4-2-es összesítéssel bejutott az Erste Liga döntőjébe, ahol az FTC-Telekommal találkozik majd. Az elődöntők után eldőlt: a ferencvárosiaké a magyar bajnoki aranyérem, míg az újpestieké az ezüst. A DEAC bronzérme már korábban kiderült.

sccute-20190318-2

Fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Rég nem volt ilyen mérkőzés Csíkszeredában

   

Mestermérleg az SC Csíkszereda–UTE Erste Liga-negyeddöntő utolsó mérkőzését követően.

Hozó Levente másodedző, Csíkszeredai Sportklub: “Rég nem volt ilyen mérkőzés Csíkszeredában, mint amilyet most zártunk. Örvendek, hogy mi jöttünk ki győztesen, ehhez gratulálok a srácoknak. Le az összes kalapokkal előttük, hogy ennyi utazás, ennyi meccs után ekkora munkát sikerült beletenniük a párharcba. A meccs lényege az volt, hogy a fiúk nem adták fel fejben egy percre sem, végig küzdöttek, harcoltak. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de most már előre tekintünk. Készülünk a döntőre, most ez a legfontosabb.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, UTE: “Ez a meccs megmutatta a két csapat erejét. Az ötödik harmadban dőlt el, nagyon közel voltunk egymáshoz. Nyílván az ember ilyenkor végetlenül szomorú, hogy nem mi jutottunk a döntőbe, hiszen közel voltunk hozzá. Ez a meccs konkrétan óriási küzdelem volt. Gyakorlatilag az emberelőnyös játékunk volt parádés, sajnos viszont benne voltak olyan egyéni hibák a játékunkban, amelyek nem voltak a tervben. Kettővel mentünk a párharcban, és utána jöttek elő ezek az egyéni hibák, picit könnyelművé váltunk, koronggal és korong nélkül. Talán ez a 2-0 adott egy olyan lelki fröccsöt nekünk, hogy ez most könnyű lesz. Sajnos ezzel egy picit letértünk az egyszerű játék útjáról és a keményebb játék útjáról is. Innen nagyon nehéz visszalépni a helyes útra. Ezt a Szereda megbosszulta. A meccs megint a playoff-karakterünket hozta, nagyon keményen játszottunk, és azt kell mondjam, hogy az offenzív zónában nagyon hatékonyak voltunk. Lőttünk négy gólt, ami alapjáraton elég kellene legyen, ám túloldalt is volt ennyi. Ez a szériánkba került. Nagyon sajnálom, hiszen megérdemeltük volna a döntőt, miként az ellenfél is. Sőt, ők jobban, hiszen a négy fát előrébb elérték, mint mi. Ehhez gratulálok, és sok sikert kívánok a döntőben.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Druga, Druga, Bandi, Csomortani.
Lundström: 89,5% (Onodi)
K
Duschek: 90,6% (Sila)
Papp, Belov, Taratuhin, Krasznoszlobodcev, Anyiszin
1
Huba, Kovács A., Nemes, Csányi, Ropret
Salló, Gecse, Valchar, Rokaly Sz., Részegh T.
2
Pokornyi, Rusk, Brine, Vincze, Kocsis
Flinta, Farkas, Fodor, Becze, Bíró
3
Nagy, Kiss, Benk, Stefishen, Hebar
Györfy, Casaneanu, Horváth L., Rokaly N.
4
Szalma, Kovács S.
Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:44 UTE PP Hebar Vincze
1-1 10:08 SCC Gecse Valchar
1-2 19:55 UTE PP Ropret Csányi
1-3 23:11 UTE PP Huba Hebar Benk
2-3 31:13 SCC Krasznoszlobodcev Taratuhin Belov
3-3 39:59 SCC Valchar Papp Részegh T.
4-3 46:47 SCC PP Taratuhin Anyiszin Krasznoszlobodcev
4-4 47:08 UTE Kocsis Rusk
5-4 84:47 SCC Becze
53 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 10

A hatodik Szereda–UTE meccs összefoglalója

 

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum