Kovalcsuk keményen beleállt az edzőjébe

 

Az NHL-be öt év után visszatért csatár elégedetlen a helyzetével Los Angelesben.

A tavalyi holtszezon egyik legnagyobb durranása volt, amikor Ilja Kovalcsuk bejelentette: ötéves KHL-es kitérő után visszatérne az NHL-be. A kétezres évek egyik legrettegettebb gólvágóját a fél liga körbeudvarolta, és végül a Los Angeles három évre szóló, több mint 18 millió dolláros ajánlatát fogadta el. Októberben még minden felhőtlennek tűnt a felek között. Ám ezt hamarosan beárnyékolta a 4-8-1-es szezonkezdetet, aminek következtében John Stevens vezetőedzőt menesztette a Kings, akinek a helyére Willie Desjardins állt. A frissen kinevezett mesterrel sem javult a helyzet, Desjardins-nel 22-31-7-es mutatót ért el a Kings, amiben benne volt a klub történetének leghosszabb nyeretlenségi sorozata is. Desjardins senkinek sem találta a helyét a csapatban, Kovalcsukét különösen nem, akinek a jégidejét a felére csökkentette, majd az utolsó három mérkőzésből kétszer a csapatba sem nevezte.

kovalcsuk kings

Ezt a helyzetet unta meg Kovalcsuk, aki a The Athletic’snek mondta el a véleményét, kemény kritikával illettve az edzőjét: “Nem vagyok megelégedve a helyzetemmel. 11 csatár és 7 védő játszik, ez egyszerűen szörnyű, ez a legrosszabb, nem játszat fiatal játékosokat sem, pedig már lehetne. Ez az új taktikája. Mit tehetsz ellene? Semmit, ez az ő döntése, mert ő az edző, még 10 mérkőzésig legalább. Öt-hat percet játszottam az utóbbi időben. Amikor kinevezték, akkor öt meccsen együtt mentem Anze Kopitarral, és minden meccsen lőttünk gólt. Ezután eldöntötte, hogy szétszed minket, azóta egyszer sem játszottunk együtt.”

Kovalcsuk a Los Angeles idei 73 mérkőzéséből hatvanszor lépett jégre, 14 gólt ütött, 31 pontot szerzett. A Kings az utolsó helyen áll Nyugaton.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk