Korosztályos bajnoki címet és nagycsapatot akarnak

 

Továbbra is lépésről lépésre haladnának Győrben, ahol őszre elkészül az új jégcsarnok, most pedig próbajátékot hirdettek.

Évek óta szisztematikus munkával építik a jégkorongklubot Győrben, amely várhatóan ősszel költözhet be új otthonába, a mintegy másfél milliárd forintból épülő Nemak-jégcsarnokba. A Győri Nemak-Dana ETO HC szakmai vezetői posztját egy évvel ezelőtt vette át dr. Igor Tóth, aki dolgozott már korábban Magyarországon, többek között a 2012/13-as szezonban az MHL-es Patriot Budapest vezetőedzője is volt. ?Komoly tervekkel kerestek meg a győri vezetők, és ennek a kihívásnak nem lehetett ellenállni ? mondta blogunknak. ? Én a kemény munkában hiszek, azt szeretném, ha a győri hoki gyorsan fejlődne, és pár éven belül lenne korosztályos bajnokcsapatunk.?

Ennek szellemében szeretnék megerősíteni három csapatukat, ezért próbajátékot hirdettek, az U16-as, az U18-as és az U20-as együttesükbe is keresnek hokisokat. ?Mindhárom korosztályban erős csapatunk van. Az U20-as gárda például most küzd az UTE-vel a bronzéremért. A komolyabb tervekhez azonban szükségünk van további hokisokra, hogy még jobb eredményeket érhessünk el. A feltételek adottak a fiatalok számára, biztosítani tudjuk a sportolás és az iskolai oktatás összehangolását, kollégiumi elhelyezést és ellátást adunk. A stábunk profi szakemberekből áll, és igyekszünk a legmodernebb módszereket használni a játékosok fejlesztésére.?

gyor

fotó Győri ETO HC facebook

Óriási előrelépés lesz, ha elkészül a hokisok új otthona. ?Jelen állás szerint a következő szezont már az új jégcsarnokban kezdhetjük. Egészen különleges, az országban is egyedülálló komplexum jön létre, két szabványos méretű nagy és egy kispálya is a rendelkezésünkre áll majd. Úgy tudom, máshol nincs olyan, hogy egy helyen három fedett pályán dolgozhassanak egy időben a jégkorongozók.?

Győr híresen sportszerető város, de vajon lenne-e igény egy Erste ligás felnőttcsapatra? ?Az új csarnokban 1500 néző számára lesz hely, ezzel tehát nem lenne gond. Az a feladatunk, hogy lépésről lépésre jussunk el a nagycsapat kialakításáig, amihez sok feltételnek kell teljesülnie. Ha lesznek eredmények, akkor biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is mellénk állnak, és nemcsak kézilabda- vagy labdarúgó-mérkőzésre fognak járni, hanem hokira is.?

A próbajátékot március 30-án, szombaton tartják Győri Nemak-Dana Jégsport Centrumban, bővebb információt a klub honlapján találhatnak az érdekődők.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum