Nem gondoltam volna, hogy 50 pontot szerzek

 

Magosi Bálint játéka eredményesebb és fegyelmezettebb is lett. Szerződéshosszabbítása alkalmából beszélgettünk a miskolci csapatkapitánnyal.

További két évig a DVTK Jegesmedvék csapatában játszik Magosi Bálint. Néhány héttel ezelőtt Vas János, az Extraliga-csapat másik magyar húzóembere ugyancsak két szezonra írt alá, és elmondása szerint 20 perc alatt egyezett meg a klub vezetőivel. Mennyi időbe telt ez Magosi Bálintnak? ?Nálam ez kicsit hosszabb ideig tartott ? kezdte a 29 éves támadó. ? Először február közepén ültem le Egri István klubelnökkel tárgyalni a hosszabbításról. Az ajánlata korrekt volt, de egyrészt meg akartam beszélni a feleségemmel, a családommal, másrészt a csapaton belül is vártam néhány dologra. Sokat jelentett nekem, hogy Vas János maradt, otthon is támogatatták az ötletet, így végül elfogadtam az új szerződést. A kétéves megállapodás nekem is biztonságot ad, és nem mellesleg erős bajnokságban, remek társaságban és jó körülmények között játszhatok továbbra is.?

Magosi Bálint karrierje talán legjobb szezonját tudhatja maga mögött, hiszen az állandó A csoportos Szlovákia magasan jegyzett elitligájában ért el 60 mérkőzésen 27 gólt és 23 gólpasszt. ?Valóban kitűnően ment a játék, megmondom őszintén, a szezon előtt egyáltalán nem gondoltam volna, hogy 50 pont kerülhet a nevem mellé. Ez azonban nemcsak az én érdemem, a csapattársaim nélkül nem sikerült volna. Nagyon sokszor hoztak olyan helyzetbe, hogy csak be kellett pöckölnöm a korongot a kapuba. A családom és a klub összességében olyan hátteret biztosított nekem, hogy valóban csak a hokival törődhettem, és ez a fajta koncentráltság is sokat jelentett.?

A miskolci csapat teljesítményét már alaposan kielemeztük Strenk Hunor másodedzővel, mégis érdekes lehet, hogy milyen volt a szezon a csapatkapitány szempontjából? ?A bajnokság elején, valljuk meg, csak kerestük a korongot. Az edzők azonban folyamatosan bíztattak bennünket, ők 20 mérkőzésre tippelték azt az időt, amely alatt fel tudjuk venni az Extraliga fordulatszámát. Ez be is következett, a szezon közepén elkaptuk a fonalat, jobban ment a játék, jöttek az eredmények. Mi is éreztük, hogy leginkább gondolkodásban felgyorsultunk, így egy árnyalattal mindig több idő jutott egy-egy megoldásra. Ha az utolsó 30-35 mérkőzés eredményét nézzük, azt látjuk, hogy ekkor már a mezőny első feléhez tartoztunk. Az alapszakasz vége, illetve a kvalifikáció nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így természetesen maradt bennünk hiányérzet. Személy szerint én úgy érzem, hogy fegyelmezettebben játszottam, mint korábban. Erre persze felhívták a figyelmemet a szezon előtt, és én is próbáltam tenni érte. Sok jégidőt kaptam, és úgy érzem, tudtam is vele élni.?

A szezon végén kellemetlen sérülés hátráltatta a csatárt. “A vállamat és a könyökömet ütöttem meg egy esésnél. A vállam a kezelések után teljesen helyrejött, megnézte egy specialista, és azt mondta, hogy további beavatkozást nem igényel. A könyököm azonban még nem 100 százalékos, de a miskolci egészségügyi stáb mindent megtesz a tökéletes gyógyulásom érdekében.

Magosi Bálint legjobb idénye még nem ért véget, hiszen minden bizonnyal a válogatottban is várnak rá feladatok. Jelenthet-e előnyt a nemzeti csapatnak a világbajnokságon, hogy immár három magyar klub játszik magasabb szintű bajnokságban? ?Úgy gondolom, ezt inkább a szakembereknek kell megmondaniuk, nem nekünk, játékosoknak. Az biztos, hogy a szlovák Extraligában játszó hokisok fejlődtek, gyorsabbak lettek, így a szakmai stáb nagyobb körből választhatja ki a vb-keretet. Korábban mindig azt mondtam, ha a világbajnokságról kérdeztek, hogy nem lehet más a célunk, mint feljutni az elitbe. Ez most sincs másként, és biztosan mindent elfogunk követni, hogy ezt megvalósítsuk. Hogy ez az erőfeszítés mire lesz elég, azt majd meglátjuk.?

magosi

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum