Thomas Greiss a hét játékosa az NHL-ben

 

A New York Islanders kapusa Brendan Perlinit és Connor McDavidet előzte meg.

Thomas Greiss négy mérkőzésből hármat megnyert az Islandsers kapujában a héten. Győztesen hagyta el a jeget a Columbus, a Montreal és a Minnesota ellen, csak a Detroittal szemben szenvedett vereséget. A német hálóőr a négy találkozón 1,25 gólt kapott meccsenként, 96%-kal védett, a Jackets ellen shutouttal zárt. Greiss remek formában van egész évben, óriási érdemei vannak abban, hogy az Islanders vezeti a csoportját, amit a számok is tükröznek: a gólátlagot, a védési hatékonyságot és a shutoutokat tekintve is a legjobb ötben van a kapus.

Brendan Perlini három mérkőzésen lőtt 5 góllal és 7 ponttal lett második. A Chicago csatárának öt találata holtversenyben a legjobb volt az elmúlt hét napban. Az ötből hármat korábbi csapata, az Arizona ellen szerzett, ez karrierje első triplája volt. Perlini ezután egyet lőtt és kettőt előkészített a Toronto ellen, majd még egyszer eredményes volt a Montreal elleni összecsapáson.

Connor McDavid meglepetésre csak harmadik lett 4 mérkőzésen szerzett 9 (3+6) egységgel. Az Edmonton kapitánya két-két ponttal zárt a Rangers, a Devils és a Knights ellen, amihez hozzátett még hármat a Coyotes ellen. McDavid zsinórban nyolc mérkőzésen szerzett legalább két pontot, a New Jersey ellen pedig megszerezte a 100.-at is a szezonban. Az elmúlt két idény Art Ross-trófeanyertese ebben az évadban eddigi 68 találkozóján 105 pontot gyűjtött.

3 stars 23

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk