Egyenlíthet a Sportklub az UTE ellen

   

Ha a csíkiak a második hazai meccsüket is behúzzák, gyakorlatilag elölről kezdődik minden az Erste Liga-elődöntőben.

Harmadszor is 4-1 lett az UTE–Csíkszereda párharc eredménye, ezúttal azonban a székelyek javára. Beczéék rengeteget léptek előre a két újpesti mérkőzéshez képest, miközben a lilák mintha elfelejtették volna azokat az erényeiket csillogtatni, amelyek a győzelmeket hozták nekik. Merőben szokatlan volt látni az újpesti kapu előtt azokat az üres területeket, ahová rendre a csíkszeredai játékosok értek oda, és legjobb szokásukhoz híven be is találtak. Vaclav Novak és stábja vasárnap remekül fel tudott készülni a lilákból, játékosaik teljesen szétzilálták az újpesti védekezést.

Örvendezni vagy bosszankodni nincs idő, máris itt a negyedik összecsapás, amelynek a tétje az, hogy egyenlít-e a Csíkszereda, vagy meccskoronghoz jut-e az UTE. Mindkét oldalon elsősorban a kulcsjátékosokra és a kapusokra hárul a döntő teher, de lehet, hogy a párharc kimenetelét az fogja eldönteni, hogy kik azok, akik a többiek közül előre tudnak lépni, és góllal, átadással, jó védekezéssel segíteni a csapatot.

Kilencen szereztek pontot a Sportklub, tízen az UTE részéről eddig a párharcban, a duplázó Stefishen és Huba kivételével mindenki legfeljebb egy találatig jutott. Úgy tűnik, a két csapat közti különbséget a kulcsfontosságú sorok egyenlő létszám melletti játéka jelenti. Az Újpest a két győzelmet jórészt a csíkszeredaiak első sora ellen küzdötte ki. Becze és Valchar egyaránt –3-on áll, Belov és Papp Szabolcs –2-n. Mellettük a másik legerősebb sorból Krasznoszlobodcev és Sulakov is mínuszban van. Ennek csak egy része, hogy az újpestiek két mérkőzésen is megkeserítették a támadók életét, másrészt az is látszik, a védőmunkájukban is megzavarhatók. Vasárnap este a támadásokban sikerült előrelépniük a csíkiaknak, de az újpestiek fiatal sora az utolsó pillanatokban megint az orosz légiósok ellen tudott betalálni, ami figyelmeztető jel a számukra. A másik oldalon meglepő Peter Huba –3-as mutatója, aki vasárnap mind a négy szeredai gólnál a jégen volt, de rajta kívül jóformán mindenki a pluszokat gyűjtögeti, Nagy Nilan +5-tel a legjobb ebben a műfajban.

Vaclav Novak Lundström kapus mellett tette le a voksot, aki eddig 91,46%-nál tart, 82 lövésből kapott 7 gólt, amelyek egyikénél-másikánál azt lehetett érezni, hogy nem volt védhetetlen. Duschek Dávid, Szilassy Zoltán első számú jelöltje jobban áll, ő 121 lövésből kapott 6-ot, ami 95,04%-os teljesítmény. Bár a kapusok egyéni sportolók a jégkorongban, a teljesítményük közös a csapatéval. Duschek remek hatékonysága az első két mérkőzés jó kapu előtti újpesti védőmunkájáról is szól, nem hagyták magára, segítettek neki, így biztosabban tehette a dolgát. Ide is kellene visszatérnie az Újpestnek, ha szeretne keresni valamit a hétfő esti negyedik mérkőzésen. Ha nem azt teszi, majdhogynem új párharc kezdődik.

SCC-UTE_20190317

SC Csíkszereda–UTE 5-3

   

A Sportklub a második hazai mérkőzését is megnyerte, egyenlített az újpestiek elleni párharcban, ezzel eldőlt, a csapatok biztosan visszatérnek Erdélybe.

Az edzők nem változtattak csapataik összeállításán, viszont Szilassy Zoltán megvariálta a sorokat. A találkozó gyors gólváltással indult: Varga Arnold emberelőnybe vezetéshez juttatta az UTE-t, aztán 44 másodperccel később Valchar egyenlített. Az első harmad folytatásában négyszer játszhatott 5 a 4 ellen a Sportklub, a negyedik lehetőségét kihasználta, Taratuhin góljával fordított a csíki együttes. Két perc múlva Valchar meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját, így 3-1-es hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. Az SC Csíkszereda komoly fölényben játszott, 27:6-ra nyerték az első húsz perc kapura lövési mutatóját.

A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott. A harmad áthúzódó UTE-előnnyel indult, a lila-fehérek nem éltek a lehetőséggel. A következő fórral már igen: a tavaly még az újpestieknél játszó Becze térdhasználatért kapott kisbüntetést, az előnyt Benk révén használta ki az UTE. A mérkőzés felénél Benk visszaadta a gólpasszt Vincze Péternek, aki egyenlített. Úgy tűnt, döntetlen állással jön el a második szünet, nem így történt. A harmad utolsó percében Varga szabálytalankodott, Taratuhin 6 másodperc alatt gólra váltotta a fórt. A záró felvonás első felében mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt. A végjátékban az UTE hajtott az egyenlítésért, Szilassy az utolsó előtti percben lehozta Duscheket és időt kért. Az üresen maradt kapuba Valchar betalált, így mesterhármasig jutott és beállította az 5-3-as végeredményt.

A párharc 2-2-re áll, a csapatok legközelebb szerdán, a Megyeri úton találkoznak.

sccute-20190318

Fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Sajnos az első harmadot elloptuk magunktól

 

Mestermérleg a 2-2-es meccsállást hozó Sportklub–UTE Erste Liga-elődöntő után.

Vaclav Novak, SC Csíkszereda: “Vasárnap azt mondtam, hogy a második és a harmadik harmad volt remek, és az első volt rosszabb, hétfőn épp a fordítottja történt. Pozitívan kell felfogni a dolgokat, most kezdődik az elődöntő, amelyet meg szeretnénk nyerni. A tempó jó volt, a csapatban sok energia van. Az a fontos, hogy a fejek tiszták maradjanak. Ha a fejek a helyükön vannak, akkor a láb is megy előre.”

Szilassy Zoltán, Újpest: “Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, amelyen a közönség jól szórakozhatott. A második harmadban viszont a hazai szurkolók aggódhattak. Fantasztikusan jégkorongoztunk a második és a harmadik húsz percben, de eléggé vallásos nevelést kaptam, és hiszek abban, hogy amennyiben nem dolgozol meg végig, akkor a Jóisten megbüntet. Sajnos az első harmadot elloptuk magunktól. Nagyon gyengén játszottunk akkor, nem korcsolyáztunk eleget, fegyelmezetlenek voltunk, és az ellenfél ezeket megbosszulta kiváló képességű légiósai által. Visszajöttünk, de ha komolyan végigdolgozzuk a hatvan percet, akkor tudunk nyerni. Ez otthon bebizonyosodott. Remélem, a fiúknak ez jó lecke volt, és érezték, hogy amikor elkezdtük azt hokizni, amit kell, akkor gyakorlatilag az ellenfél folyamatosan nyomás alatt volt. A második harmad végén egy rossz ütemben kapott hátrány után tudták bevinni a győztes találatot, de helyzeteink alapján megnyerhettük volna még ekkor is a meccset. Aki azt gondolta, hogy ez sima széria lesz ide vagy oda, az tévedett, de sokan ezt nem is gondolhatták. Most sokkal élesebbre fordul a párharc.”

sccute

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Bachurik, Bachurik, Siko, Rédai.
Lundström: 89,3% (Onodi)
K
Duschek: 91,3% (Sila)
Papp, Belov, Taratuhin, Krasznoszlobodcev, Anyiszin
1
Nagy, Varga, Csányi, Kocsis, Nemes
Salló, Gecse, Valchar, Rokaly Sz., Részegh T.
2
Rusk, Kiss, Benk, Stefishen, Vincze
Flinta, Farkas, Fodor, Becze, Bíró
3
Huba, Kovács A., Brine, Hebar, Ropret
Györfy, Antal, Casaneanu, Horváth L.
4
Pokornyi, Szalma, Kovács S.
Hozó Levente, Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:49 UTE PP Varga Csányi Brine
1-1 03:33 SCC Valchar Rokaly Sz. Részegh T.
2-1 16:15 SCC PP Taratuhin Anyiszin Krasznoszlobodcev
3-1 18:04 SCC Valchar Rokaly Sz. Részegh T.
3-2 26:16 UTE PP Benk Vincze Stefishen
3-3 30:49 UTE Vincze Benk Varga
4-3 39:35 SCC PP Taratuhin Anyiszin Belov
5-3 59:13 SCC EN Valchar Rokaly Sz.
46 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 12

Így egyenlített a Szereda az UTE elleni párharcban

 

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum