Papp Kristóf 5 pontot hozott össze 5 meccsen

 

Kozma Dávid triplázott a Boräsban. Légióskörkép az utánpótlásból.

9 nap alatt 5 mérkőzést játszott az amerikai USHL-ben a Madison Capitols, és e találkozók során Papp Kristóf 5 asszisztot termelt. A 17 éves tehetség a Central Illinois (1-3), a Youngstown (2-7) és a Youngstown (3-6) ellen egy-egy, a Cedar Rapids RoughRiders elleni 6-3-as győztes meccsen 2 gólpasszt osztott ki. Papp ifjúsági korúként meccsenként fél pont fölött jár a világ egyik legerősebb juniorligájában, ahol 49 találkozó után 6+21-nél tart. A Capitols ugyanakkor utolsó Keleten.

A svéd SuperElit alsóházában a Rögle 6-1-re kikapott a Färjestad otthonában, majd a Västeras csarnokában 2-1-re győzött. Az utolsó fordulóban a Malmö Redhawks 6-2-re múlta felül a Röglét. Horváth Bálint a győztes mérkőzésen mindkét találatban benne volt, az elsőt előkészítette, a másodikat maga vállalta, míg a Malmö ellen egy gólpasszt tett a közösbe. A Rögle az alsóház negyedik helyén végzett, így bekerült a nyolcaddöntőbe.

A svéd U20 Elit déli osztályozóján a Boräs 6-2-re verte a Olofstörmöt, majd a Helsingborgban 5-0-s vereséget szenvedett. A győztes mérkőzésen Kozma Dávid triplázott, sőt még egy gólt elő is készített. Még két találkozó vár a Boräsre, ezeken győzniük kell, ha szeretnének jövőre is az Elit mezőnyéhez tartozni.

Elbukta a döntő meccset, így kiesett a svájci Elite A rájátszásának negyeddöntőjében a Langnau. Az alapszakaszgyőztes klub a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen 4-0-ra vesztett a Lausanne-nal szemben, Kovács Dávid 3 gólt kapott. A negyeddöntő vesztesei körmérkőzést játszanak egymással az 5-8 helyért. A Langnau mind a Klotent, mind a Bielt 5-2-re verte, ám ezeken a mérkőzéseken nem kapott szerepet Kovács. A negyeddöntők során szintén búcsúzó ZSC Lions is itt szerepel, Révész Marcellék a Bielt 3-2-re legyőzték, a Klotentől viszont 4-2-re kikaptak. Sem Révész, sem Falus Ádám nem szerzett pontot.

A Novizen Elite-ben a Biel meglepetésre 3-1-es összesítéssel verte a ZSC Lionst és bejutott az elődöntőbe. A Biel az első meccset idegenben nyerte 3-1-re, majd otthon is győzni tudott 6-3-ra. A Zürich a következő hazai meccsét behúzta 5-2-vel, de a Biel utána hazai pályán 3-2-re győzött hosszabbításban, és a következő körbe jutott. Ortenszky Tamás minden meccsen játszott, a másodikon duplázott. A ponterős bekk a 6-3-as találkozón csapata első és hatodik gólját jegyezte. Az elődöntőben a Biel a Zuggal csap össze, az első mérkőzést az alapszakaszelső klub 9-1-re hozta, Ortenszkyék szerdán javíthatnak.

A német DNL negyeddöntőjében az Eisbären Berlin 4-0-ra győzött otthon, így megszerezte második győzelmét az Augsburggal vívott párharcban. Sikerével a Berlin az elődöntőbe jutott, az Augsburgnak véget ért a szezon. A berlini Kánya Tamás, illetve az augsburgi Péter Donát és Szűcs Ádám sem szerzett pontot. Péter 37 meccsen 55, Szűcs 28 találkozón 22 pontot gyűjtött. 4 nap alatt le is pörgették az elődöntőt, hiába nyert otthon még 5-3-ra a Berlin, a Mannheim hozta két hazai találkozóját (3-2 hosszabbítás után és 8-1), így a Berlin számára is véget ért a szezon. Kánya Tamás mindhárom mérkőzésen játszott, pontot nem szerzett. A szezon során Kánya 40 meccsen 11 pontig jutott.

A szlovák ifjúsági bajnokság negyeddöntőjében a Dukla Trencín egy mérkőzésre van a továbbjutástól, miután a Púchovot otthon előbb hosszabbításban 2-1-re, majd 4-2-re verte. Az első mérkőzésen a túlórát az 52. percben harcolta ki Sárdi Máté. A harmadik találkozót a Puchov fogni tudta otthon, 2-1 lett a vége (az egyetlen vendégtalálatnál Sárdi asszisztos volt), míg a negyedik mérkőzésből ismét a Trencsén jött ki győztesen (6-1), ekkor Sárdi duplázott.

A finn Nuorten Mestisben a Diskos 5-3-ra verte a Koovee-t, 7-3-ra kikapott a Blues Akadémiájától, hosszabbításban 5-4-es vereséget szenvedett a Jokipojattól, majd ugyanilyen arányban gyűrte le a Hokkit. Daadou Ádám három mérkőzésen játszott, pontot nem szerzett. A másik magyar érdekeltségű csapat, a TPS Akademia 5-0-ra verte a Hokkit, hosszabbításban 4-3-ra kikapott a Jokipojattól, 5-1-re győzte le a SaPKót és végül 7-1-re kikapott a KJT Haukattól. Farkas Márton a Hokki ellen gólpasszos volt, a SaPKo-nak gólt lőtt, Nagy Zoltán nem játszott. A Nuorten Mestis középszakasza véget ért, a Diskos a hetedik, a TPS a kilencedik helyen végzett. A Diskos a Jokipojattal küzd a negyeddöntőben.

Véget ért az angol NIHL 1-es csoportja. A Sutton Sting az utolsó fordulók során 9-8-ra kikapott a Billingham Starstól, majd 6-1-re verte a Nottingham Lionst. Tóth Péter játszott, pontot nem szerzett. A magyar hátvéd 34 mérkőzésen 5 pontig jutott. A Sutton a 10 csapatos bajnokság nyolcadik helyén zárt.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum