Az UTE ellenszerét keresik Csíkszeredában

   

Egyelőre az Újpest jár előrébb az ellenfél gyenge pontjainak feltérképezésében, a Sportklub még keresi a kulcsot a győzelemhez.

Két teljesen ellentétes optikájú, de egyaránt 4-1-es újpesti győzelemmel végződő mérkőzésen van túl az UTE és a Csíkszereda az Erste Liga elődöntőjében, két nap szünet után pedig Csíkszeredában folytatódik a párharc. Az eddigiek során az újpestiek bizonyultak jobb tanulóknak, ahogy Szilassy Zoltán vezetőedző a második mérkőzést követően elmondta, hatalmasat léptek előre szerdáról csütörtökre. Ennek az előrelépésnek a leglátványosabb jele az volt, hogy másodjára sikerült jóformán mindenkit levenniük a pályáról a lila-fehér játékosoknak. Újpesti szempontból legalább annyira elgondolkodtató volt az első mérkőzés, mint amennyire tanácstalanok voltak a szeredaiak a másodikon. Az első elődöntőn az idő nagyon nagy részében a csíkszeredaiak akarata érvényesült a játékban, leszámítva a kapuk előtti játékot és a góllövést. Abban a lilák voltak jobbak. Másodjára a játék képe és a végeredmény már erős korrelációt mutatott egymással, a kék-fehérek egyetlen alkalmat leszámítva képtelenek voltak az újpesti kapu közelébe férkőzni.

Abból az egyetlen alkalomból csíki gól született, és ez óvatosságra kell intsen minden újpesti játékost és szurkolót. A Csíkszeredában elképesztő potenciál van, ha a legkisebb lehetőséget látják a kibontakozásra, meg is teszik. Az orosz légiósokkal a kombinatív hoki korszaka köszöntött be Székelyföld büszkeségénél, és a hazai játékosok közül is többen nagyon hamar remek partnerei lettek Taratuhinéknak. A legnagyobb kérdés esetükben természetesen az, hogy hogyan lesznek képesek érvényre juttatni ezt a harcmodorukat. Azt láttuk, hogy az UTE másodjára már rákészült erre a fajta játékra, most Vaclav Novaknak és stábjának ki kell találnia valami okosat ahhoz, hogy az újpestiek ne tudják megölni az improvizatív jégkorongot. És akkor még ott van az is, hogy valahogy el kell jutniuk a kapu közelébe. Mindkét meccsen többet próbálkozott lövéssel a Szereda, mint az UTE, de a kapuk előtt óriási volt az újpesti fölény, ráadásul a második alkalommal olyan védővonalat vontak a lilák a kapujuk elé, hogy javarészt csak távoli kísérletekkel tesztelhették Beczéék Duscheket, akinek ez semmilyen gondot nem okozott.

Hiába került fölénybe mindkét meccsen agresszívebb kezdéssel a Csíkszereda, ezt a helyzeti előnyét nem tudta kihasználni. A kapu előtti területek lezárása és a kulcsjátékosok semlegesítése döntő faktornak bizonyult. Ugyanakkor a jó első tíz percek mutatják a szeredaiak erejét is. Várható, hogy hazai jégen még inkább felpörögve kezdenek, annál is inkább, mert ha harmadszorra sem sikerül nyerniük, a torkukra kerül a kés. De ahhoz, hogy behúzzák a hőn áhított első győzelmüket, most nekik kell újat mutatniuk, amellyel meglephetik a rendkívül jó erőben levő újpestieket.

UTE-SCC_20190314-2

fotó: Kacskovics Mihály Béla/UTE

SC Csíkszereda–UTE 4-1

   

A Sportklub behúzta az elődöntőbeli első hazai találkozóját, így szépített az újpestiek elleni párharcban. Lundström 14 másodpercre járt a shutouttól.

A találkozó első harmada nem hozott gólt, csak kimaradt emberelőnyöket: a csíkiak 1 fórral nem éltek, míg az újpestiek közel másfél percen át 5 a 3 ellen is jégkorongozhattak. A második játékrészben fölénybe került a Sportklub, több mint kétszer annyit lőttek kapura, 17:8-ra vitték a mutatót. Nyomásuk eredményességgel is párosult. A 24. percben Rokaly Szilárd vezetéshez juttatta a hazai együttest. A mérkőzés közepén a csíkiak is kettős emberelőnybe kerültek, majdnem túlélte a hátrányokat az UTE, ám 7 másodperccel a teljes kiegészülés előtt Valchar betalált Duscheknek. A 38. percben Anyiszin háromgólosra növelte a Sportklub előnyét. A záró felvonás elején három lila-fehér fór maradt kihasználatlanul. A végjátékban két percen át 5 a 3 ellen támadhatott a hazai együttes, nem lőtt gólt. Az 59. percben az UTE kihagyott egy büntetőt. Az utolsó percben Fodor Csanád megszerezte a 4. Sportklub-találatot. A kék-fehérek kapujában Lundström 14 másodpercre volt a shutouttól, hibátlan teljesítményét Szalma Zsolt rontotta el.

A Sportklub 4-1-re győzött, így szépített, az UTE jelenleg 2-1-re vezet a párharcban. A két együttes hétfőn újra összecsap.

SCC-UTE_20181012-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Agresszívnek kell lennünk minden pillanatban

 

Vaclav Novak, az SC Csíkszereda és Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője értékelte a két csapat harmadik Erste Liga-elődöntőjét.

Vaclav Novak, Csíkszeredai Sportklub: “Nagyon jó meccset játszottunk. Az első harmad picit nehéz volt, görcsösebbek voltunk. A második harmadtól kezdve viszont remekül játszottunk, az ellenfélnek igazán gólszerzési lehetősége sem volt. Jó csapat voltunk, száz százalékot nyújtott mindenki. Tanultunk az ottani két vereségből, vissza szerettünk volna térni a helyes útra. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a lelkes biztatást, sokat segítettek ők is nekünk. Ha ugyanezt a játékot tudjuk hozni a folytatásban, akkor jó lesz.”

Szilassy Zoltán, UTE: “Már az első harmaddal sem voltam elégedett, annak ellenére, hogy megvoltak a lehetőségeink, akárcsak az utolsó felvonásban. Az agressziót a buszon hagytuk, ezáltal az ellenfélnek több helye és ideje maradt, ezt pedig jó képességű hokistái kihasználták. A három gól olyan távolságnak bizonyult, amelyet nem sikerült ledolgoznunk a harmadik harmadban, bár sokat harcoltunk érte. Sokkal keményebben kell játszanunk, ahogy azt otthon tettük. Agresszívnek kell lennünk minden pillanatban.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1750 néző. Játékvezetők: Druga, Druga, Csata, Redai.
Lundström: 96,6% (Onodi)
K
Duschek: 90,9% (Sila)
Papp, Belov, Taratuhin, Krasznoszlobodcev, Anyiszin
1
Huba, Kovács A., Brine, Hebar, Ropret
Salló, Gecse, Valchar, Rokaly Sz., Részegh T.
2
Rusk, Kiss, Nemes, Csányi, Kocsis
Flinta, Farkas, Fodor, Becze, Bíró
3
Nagy, Varga, Benk, Stefishen, Vincze
Györfy, Antal, Casaneanu, Horváth L.
4
Pokornyi, Szalma, Kovács S.
Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:34 SCC Rokaly Sz. Részegh T. Krasznoszlobodcev
2-0 33:32 SCC PP Valchar Becze Részegh T.
3-0 37:04 SCC Anyiszin Krasznoszlobodcev Taratuhin
4-0 59:12 SCC Fodor Bíró
4-1 59:46 UTE Szalma Nemes Rusk
44 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 10

Szépségdíjas gólokkal győzte le a Szereda az UTE-t

 

Valchar és Anyiszin találata is élményszámba ment. Videó-összefoglaló az Erste Liga-elődöntőről.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum