A Salzburg egyenlíteni szeretne

   

A fehérváriak viszont szeretnének kétmeccses előnnyel hazatérni az első idegenbeli negyeddöntő-mérkőzésről.

A leggólszegényebb meccset játszotta az EBEL-negyeddöntők első körében a Fehérvár és a Salzburg. A jó hír ebben az, hogy a meccs egyetlen gólját a Volán szerezte, miközben Mac Carruth vezetésével a mieinknek sikerült megőrizniük a hálójukat érintetlenül. Tökéletes kezdés volt ez a fehérváriaktól annyi évnyi hiányzás után a rájátszásban.

A második mérkőzésre Salzburgban kerül sor, a magyar nemzeti ünnepen mi lehetne szebb ajándék a szurkolóknak, mint ismét elhúzni az osztrákok nótáját. Ehhez persze a salzburgiaknak is lesz néhány szavuk, hiszen ők egyáltalán nem így képzelték el a februárt és a március első felét. A tavaly bajnoki döntős, a Bajnokok Ligájában a legjobb négyig jutott csapat a középszakaszban betlizett, mindössze három győzelmet szerzett és az utolsó fordulóban a pályaelőnyét is elbukta. Az ellenfélválasztás során természetesen ők voltak a legkevésbé kívánt csapat, így maradtak a Volánnak. Az első meccs 1-0-ja merőben szokatlan eredmény volt a szezon azt megelőző 6 egymás elleni párharcának tükrében, hiszen az alapszakaszban ontották a gólokat a felek, 9 alatt sosem adták, és a középszakaszban is mindkétszer 5 gólig jutottak közös erővel.

avs-rbs2

Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Egy szerencsés gól döntött a Volán javára – olvasható a Red Bull előzetesében, de nem is az a legfontosabb, hogy hogyan esett a Volán gólja, hanem az, hogy a liga krőzusának még szerencsés gól sem jutott. Emberfeletti teljesítményt nyújtott a Fehérvár szerdán, és a hazaiak minden vágya, hogy hazai jégen a várható telt ház előtt kiegyenlítsék a párharcot. “A fehérvári kapus remekül védett – mondta Juhn Hugher a Red Bull honlapjának. – Mi viszont tudunk jobban is játszani. Nagyobb forgalmat kell csinálnunk a kapusuk előtt, hogy ne lássa a korongot rendesen. Péntekre készen fogunk állni.” Mario Huber is a helyzetek kihasználását említette. “Nem voltunk elég hatékonyak. Pénteken még többet akarunk kapura lőni, keményebbek akarunk lenni a kapuk előtt, és egyszerűen valahogy bejuttatni oda a pakkot.” A házigazdák bíznak benne, hogy Layne Viveiros esetleg újra játékra jelentkezhet.

A fehérváriak várakozásairól Hannu Järvenpää és Sofron István beszélt a csapathonlapnak.

Salzburg–Fehérvár 3-2

   

Két perccel a vége előtt 2-1-re vezetett a magyar EBEL-csapat, ám a Red Bull egyenlített, majd hosszabbításban behúzta a meccset.

A Fehérváré volt az első és a második helyzet, Luttinen és Sofron révén, a túloldalon Schiechl előtt adódott lehetőség. Sárpátki és Harty is rátette, de nyilván a hazaiak sem mondtak le a támadásokról. Apránként osztrák dominancia alakult ki, melynek a 10. percben meglett az eredménye, kettő-egyes szituáció végén talált be Gazley, 1-0. Ezt követően előbb egy, majd még egy Volán-kiállítás következett, de miként az első meccsen, a másodikon is állták a sarat a speciális egységek.

A közbülső játékrészt fantasztikusan kezdte a vendégcsapat, nemcsak az egyenlítést szerezte meg pillanatokon belül, hanem a vezetést is. Előbb Erdély Csanád vette be Michalek kapuját remek figura végén előnyben, majd a következő fórban Luttinen lőtt gólt Erdély passzából, 1-2 a 24. percben. A Salzburg ezután átvette az irányítást, amiben az is segítette, hogy ismét lehetősége adódott öt a négy ellen jégkorongozni kétszer is, de változatlanul hiába, aki arra járt, blokkolt, ami lövés mégis eljutott a kapuig, azt az ihletett formában védő Carruth fogta. A Volánnak két momentuma volt ekkor, Szabó Dániel lövése és Andrew Sarauer megugrása sem hozott újabb találatot.

Az utolsó felvonásban mindent egy lapra feltéve rohamozott a Red Bull, záporoztak a lövések, sokáig hiába, az 59. perc elejéig nem bírtak túljárni a fehérváriak eszén, hasztalan iparkodhattak ismét kétszer is emberelőnyben, amelyek rövid időre át is fedték egymást. Közben volt azért egy-két volános kontra, Sofron lógott meg, Koskiranta is lőhetett, maradt az egygólos magyar előny. A legvégén tehát sajnos siker koronázta Red Bull-os erőfeszítéseiket, VandeVelde egyenlített egy kipattanóból, 2-2. A 60. perc elején Viveirost küldték le a bírók, de a dudaszóig nem sikerült élniük az eséllyel a mieinknek, jöhetett a hosszabbítás.

Az elején a Fehérvár hiába iparkodott bevinni a döntő találatot, nem sikerült, kisvártatva viszont a Red Bull került fórba, és ezt a sokadik sanszot már kihasználta Duncan a 63. percben, a tavalyi vicebajnok 3-2-re nyert. A párharc állása ezzel 1-1, folytatás vasárnap az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

avs-rbs2

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Sok pozitívumot láttam, ezeket mind hazavisszük

 

Hannu Järvenpää vezetetőedző és Szabó Dániel védő értékelte a Fehérvár AV19 Salzburg elleni második negyeddöntőjét.

EBEL, 2780 néző. Játékvezetők: Nikolic, Piragic, Pardatscher, Tschrepitsch.
Michalek: 91,7% (Herzog)
K
Carruth: 92,7% (Kornakker)
Regner, Heinrich, Harris, Duncan, Hughes
1
Szabó D., Harty, Sárpátki, Hári, Erdély
O'Neill, Raymond, Winkler, Rauchenwald, Huber
2
Wishart, Caruso, Sofron, Koskiranta, Luttinen
Trattnig, Viveiros, Herburger, Schiechl, Baltram
3
Tikkanen, Stipsicz, Vanttinen, Sarauer, Meland
Cijan, Jakubitzka, Raffl, VandeVelde, Gazley
4
Phillips, Láday, Szita, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:28 RBS Gazley O'Neill Raffl
1-1 20:57 FHA PP Erdély Szabó D. Hári
1-2 23:15 FHA PP Luttinen Erdély Hári
2-2 58:02 RBS VandeVelde Raffl Gazley
3-2 62:20 RBS PP Duncan Harris
40 Kapura lövések száma 24
8 Kiállításpercek 16

A második Salzburg–Fehérvár összefoglalója

 
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum