Mindenki elszánt és elképesztő erőket mozgósít

   

A MAC Újbudának szerda este a Tüskecsarnokban el kellene kezdenie a felzárkózást.

Nagyon-nagyon kevésen múlott, hogy nem vette el az újbudai Extraliga-újonc a HKM Zvolen pályaelőnyét a negyeddöntő második meccsén. Azok után, hogy az első strigulát simán behúzta a Zólyom, a következő találkozón kétszer is vezetett a magyar csapat, majd a büntetőlövések során is előnybe került. Ha csak három-három rávezetésre került volna sor, meglett volna a győzelem, és ha az utolsó hazai kísérlet során hibázik a védő Drgon, akkor is. Nem így történt, később pedig Kytnar bevitte a döntő találatot. Persze a jégkorongban sincs ha, ami történt, megtörtént, innentől előre kell nézni, a 0-2-es meccsállás még nem a világ vége.

A 0-3-as sem lenne az, de onnan már mindenképpen lenne visszajönni. Éppen ezért Majoross Gergely csapatának szerda este mindent meg kell tennie a siker érdekében. Nem lesz egyszerű, hiszen a Zólyom egy nagyon jó csapat, amely nem sok esélyt hagyott eddig az újbudaiaknak. A szezonban a két playoffcsatával együtt már 7 összecsapásnál tartanak a felek, és ezek közül 6-ot nyertek meg Chovanék. A Tüskecsarnokban még csak 2 alkalommal találkoztak, és az eddigiek érdekessége, hogy mindkétszer hosszabbításos zólyomi győzelem született. Ezt a sorozatot kellene tehát megtörni.

“Az elsődleges célunk, hogy továbbírjuk a sporttörténelmünket, mert mi vagyunk az első magyar csapat, amely bejutott az Extraliga rájátszásába – mondta a klub hivatalos közösségi oldalán a vezetőedző.– Kicsit megünnepeltük, hogy mi voltunk az elsők, akik gólt is szereztek a playoffban, és a lehető legvékonyabb hajszálon múlt, hogy mi legyünk az első csapat, amely megszerzi az első győzelmet, de ez az utolsó utáni pillanatban nem sikerült. Ma az a célunk, hogy ezt a mérföldkövet is elérjük, megszerezzük az első győzelmet, és ha ezt is elértük, akkor gondolkozunk azon, hogy hogyan tudjuk megszerezni a másodikat, majd a harmadikat és így tovább. Mindenki nagyon elszánt és elképesztő erőket mozgósít annak érdekében, hogy ezt el is tudjuk érni.”

Az összecsapást 18 órától közvetíti a Digi Sport.

maczvo

MAC Újbuda–HKM Zvolen 1-2

   

A Zólyom a Tüskecsarnokban is nyerni tudott a MAC ellen, így 3-0-ra vezet az Extraliga-negyeddöntőben.

A mérkőzést a vendégek kezdték erősebben, letáboroztak a MAC kapuja előtt, Vandas és Zuzin kísérletét is védte Bálizs. A Zólyom uralta a játékot, többet támadtak, ám ezt különösebb veszély nélkül tették. A hazaiak a harmad közepe felé kezdtek gyakrabban felbukkani a vendégtérfélen, csak kisebb lehetőségeik adódtak, a 10. percben Vandas lőtt méretes kapuvasat. Három perccel később megszerezte a vezetést a Zólyom: Zelenák a kék vonalról eresztett meg középmagas lövést, ebbe a már addig is nagyon aktív Vandas szúrt bele, a korong védhetetlenül vágódott Bálizs kapujába (0-1). A 14. percben két légiós, Macaulay és Mitchell akadt össze, a következő két percben 4 a 4 ellen játszottak a felek. Ekkor Dansereau lövését hárította Skapski. A kiállított zólyomi játékos alig tért vissza a jégre, nyolc másodperc múlva máris gólt lőtt: Kytnár bombája Bálizsról oldalra pattant ki, Mitchell egyből a hálóba emelt (0-2). Majoross Gergely kapuscsere mellett döntött, Rajna foglalta el a helyét a hazai ketrec előtt. A 17. percben jött első hazai emberelőny, amelyet jól játszott meg a MAC, több nagy helyzete is volt, az egyiket videózták is a játékvezetők – hatalmas kapuvas volt –, végül nem sikerült gólra váltani a fórt.

A második harmad vendégrohamokkal indult, a 22. percben Obdrzalek került ajtó-ablak ziccerbe, de egy hazai bot megzavarta, nem találta el a korongot. A következő percekben nagyot fordult a játék képe, a MAC beszorította ellenfelét, lőttek becsülettel a kékek, de hiába. A 27. percben a vendégek mutathatták meg, milyen speciális játékra képesek, ennek méregfogát masszív védekezéssel húzták ki a hazaiak. Nagy tempóban hatalmas küzdelem folyt a jégen, a játékosok nem kímélték egymást, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A hajrában ismét volt egy időszak, amikor a MAC benyomta ellenfelét a saját harmadába, az utolsó percekben viszont a Zólyom dominált, ám az eredmény nem változott.

A harmadik játékrész Vandas nagy helyzetével kezdődött, közeli fonák emelését hárította Rajna. Nem sokkal később Orbán lábát rúgták ki a plexi mellett, a játékos sántikálva ment be az öltözőbe, majd Odnogát lökték palánkra retorziók nélkül. A MAC ment előre, de nem találta a rést a Zólyom kitűnő védekező játékán. A vendégek időnként meglódultak és gyorsan helyzetbe kerültek, Rajna azonban továbbra is magabiztos volt. Az 55. percben a MAC kapott még egy lehetőséget a felzárkózásra, és az előny két percét nem is kellett végigjátszani. 23 másodperc elteltével egy szépen kipasszolt figura végén Langkow rontotta el Skapski shutoutját (1-2). Maradt még öt perc az egyenlítésre, ám ezt a szándékot nem sokkal később áthúzta Burt kiállítása. A fórban kisebb tömegjelenet után ismét videóztak a játékvezetők, a korong a kapuvasról kifelé pattant, így természetesen nem ítéltek gólt. Az utolsó percben Rajna helyett csatár érkezett a jégre, hiába, az egyenlítés nem sikerült.

A Zólyom 3-0-ra vezet a szlovák Extraliga negyeddöntőjében a MAC Újbuda ellen. Folytatás csütörtökön este Káposztásmegyeren, a Vasas Jégcentrumában.

maczvo_pa

fotó: Pórszász Áron/MAC

Extraliga, 2019. márc. 13., szerda.
Rajna: 100% (Bálizs: 84,6%)
K
Skapski: 95,0%
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Pöyhönen, Fraser, Vandas, Kytnár, Handlovsky
Negrin, Dudas, Klempa, Nagy Krisztián, Dansereau
2
Hrasko, Vandane, Sisovsky, Chovan, Obdrzalek
Vokla, Burt, Pápa, Majoross, Terbócs
3
Drgon, Ulrych, Kelemen, Zuzin, Mitchell
Garát, Bugár, Kreisz, Odnoga, Szigeti
4
Zelenák, Petrás, Andrisík, Halama M., Ruzicka
Majoross Gergely
E
Andrej Podkonicky
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:32 ZVO Vandas Zelenák Kytnár
0-2 15:50 ZVO Mitchell Kytnár
1-2 54:36 MÚB PP Langkow Bodó Orban
20 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 6

A harmadik MAC–Zólyom meccs összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum