A végén levonjuk a szükséges következtetéseket

 

Az alapszakaszban még helytállt, ám a középszakaszt és a negyeddöntőt elrontotta a Brassó. Greg Lindqvist vezetőedzővel kutattuk az okokat.

Brassóban évek óta várnak a kiugró sikerre az Erste Ligában. Tavaly nyáron a vezetők biztosra mentek, visszahívták Greg Lindqvistet, aki vezetésével a 2013/14-es szezonban döntőig meneteltek (ott az Érsekújvár 4-2-es összesítéssel hódította el a trófeát). A régi-új vezetőedzőt először a visszatérésről kérdeztük. “Számomra ez nem volt nehéz döntés. Szép emlékek kötnek ehhez a gyönyörű városhoz és a remek jégpályához. Az elnök úrral történt tárgyalásunk gyors és eredményes volt.”

A Brassónál évek óta együtt játszik a masszív hazai mag, így a klubnál mindig lényeges kérdés, hogy megtalálják a megfelelő légiósokat. “Ez valóban így van, ezért komoly energiákat fektettünk ebbe. Tudtuk, hogy leginkább védőkre van szükségünk, rengeteg tárgyalás és néáhány száz email után úgy gondoltuk, hogy megtaláltuk a megfelelő hokisokat. A bajnokságban azonban nem úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna, erre reagálnunk kellett, így változtatásokat hajtottunk végre.”

BRA-SCC_20190304-1-900

A Corona hektikus alapszakaszt vitt végig, voltak kitűnő sorozataik, de meglepő vereségszériáik is. “A klub vezetése azt a célt tűzte a csapat elé, hogy a három sorozatban, ahol elindulunk – Erste Liga, román bajnokság, román kupa –, legalább egy címet szerezzünk meg. A szezon alatti nehézségeink abból adódtak, hogy ilyen sok területen kellett helytállnunk. Nagyon sok mérkőzést játszottunk, ráadásul ezek felében kevesebb mint hat légiós állt a rendelkezésemre sérülések miatt. Ilyen terhelés mellett szinte lehetetlen végig 100 százalékosan fittnek lenni nyolc hónapon át. Az alapszakaszban elért harmadik helyünkkel összességében elégedettek lehettünk.”

A középszakasznak kedvező pozícióból vághattak neki, ám ott, illetve később a negyeddöntőben is messze a várakozások alatt szerepeltek. “Természetesen nem lehetünk elégedettek a középszakaszban nyújtott teljesítményünkkel, de az Újpest ellen 0-7-et leszámítva szoros mérkőzéseket játszottunk. Sajnos végül olyan pozícióba csúsztunk vissza, hogy nemcsak a pályaelőnyt, a választási lehetőséget is buktuk. A negyeddöntő aztán egészen rosszul sikerült, négyszer kikaptunk a Csíkszeredától, és ez, illetve a mindössze öt lőtt gól elfogadhatatlan mind a szurkolók, mind a klub számára. Nagyon nehéz megmondani, miért nem voltunk képesek jobban játszani, de az okok biztosan több részből tevődtek össze. Az egyik, hogy míg a Csíkszereda tudta rotálni légiósait, nekünk csak négy külföldi állt rendelkezésünkre a négy meccsen, és ez kevésnek bizonyult. Másrészt a játékosaink egy része korábban nem szokott hozzá, hogy egy szezonban 75-90 mérkőzést játsszon. Ám a lényeg az, hogy a felelősség mindig a vezetőedzőé, ebben az esetben az enyém. A szezon végén kielemezzük majd a történteket, és levonjuk a szükséges következtetéseket.”

A svéd mester véleménye az átalakult Erste Ligáról kedvező. “A liga színvonala jobb lett, mint azt a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék távozása után gondoltam volna. A Ferencváros és az Újpest nagyon erős csapat lett, a Gyergyó és a Debrecen pedig szerintem igazi minőséget hozott a bajnokságba.”

A Corona szezonja még nem ért véget. “Most következik számunkra a román bajnokság rájátszása, így a jelenlegi helyzetben nem lehet más a célunk, mint hogy megszerezzük az első helyet. Ezzel biztosan kárpótolnánk valamennyire a szurkolóinkat és persze a klub vezetését is. Ez tehát a legfontosabb feladatunk, erre készülünk most.”

brasso

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 15., péntek
EBEL 19:15 RBSAVS 3-2 HVÉGE
március 16., szombat
EL 18:30 DEBFTC 0-3VÉGE
március 17., vasárnap
U20 12:30 AVSVIC 4-0VÉGE
EBEL 17:30 AVSRBS 4-6VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 17:30 SCCUTE 4-1VÉGE
EXL 18:00 ZVOMAC 3-1VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 SCCUTE 5-3VÉGE
március 19., kedd
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
U20 18:30 AVSMAC INFO
U20 18:40 UTEETO INFO
EBEL 19:15 RBSAVS 
március 20., szerda
KHL 17:30 AVGBAA 
    • SPORT 2
EL 18:30 UTESCC 
március 21., csütörtök
U18 19:00 FTCKMH 
Partnerünk