Közeledik az igazság pillanata Debrecenben

   

Vasárnap este kiderül, hogy a DEAC vagy a Gyergyó csatlakozik a már Erste Liga-elődöntős FTC, UTE, Sportklub trióhoz.

A debreceni mérkőzés iránt felfokozott az érdeklődés, a szerény befogadóképességű, mindössze 600 fős csarnokba három óra alatt eladták a jegyeket, így nem is lesz helyszíni értékesítés, kizárólag a gyergyói szurkolók tudják megvenni a limitált számú tiketteket a vendégszektorba. Nem kérdés, hogy ezen az estén a jelenleginél sokszorosan nagyobb létesítményt is meg tudtak volna tölteni az érdeklődők.

Mindkét csapatnak többször is meg kellett mutatnia a karakterét a párharc során. A Debrecen két alkalommal is nagyszerűen reagált a kihívásokra. Előbb akkor, amikor a hazai jégen elvesztett pályaelőnyét a lehető leghamarabb visszaszerezte, majd akkor, amikor a 0-7-es gyergyói vereségre egy 5-2-es hazai győzelemmel válaszolt. A GYHK sem marad el e tekintetben, az első adandó alkalommal elvette ellenfele pályaelőnyét, majd annak elvesztése és az ötödik meccsen elszenvedett vereség után győzelmi kényszerbe kerülve képes volt nyomás alatt is kiegyenlíteni a párharcot. Így most mindkét gárda a negyedik siker kapujában áll, igazi ki-ki meccs következhet tehát.

Sok apróság döntheti el, hogy melyik fél fog örülni vasárnap este. Elsősorban a kulcsemberek eredményességében bízhat a két szakvezető, ám ebben David Musial jobban ki van szolgáltatva játékosainak. A DEAC-ban mindössze 8 játékos szerzett eddig pontot a negyeddöntőben, Markov kivételével mindegyikük legalább 2-t. A Gyergyóban több az olyan játékos, akiben benne van a pontszerzés, már 14-en iratkoztak fel a kanadai táblázatra, közülük 11-en értek el legalább 2 egységet, bár mindez nyilván nem független attól, hogy a 7-0-s negyedik meccsnek hála a GYHK 5-tel több lőtt gólnál jár. A DEAC-ban játszik viszont a sorozat gól- és pontkirálya, Hugo Turcotte. Bár az ő semlegesítése igazán nehéz feladatnak tűnik, mégsem lehetetlen, bizonyítja ezt az is, hogy csak a meccsei felén jegyzett gólt vagy gólpasszt. Ezzel a negyeddöntőben a két csapat színeiben pályára lépő játékosok túlnyomó többsége így van, Oscar Steén a kivétel, aki a neki jutott négy alkalomból háromszor eredményes tudott lenni.

DEB-GYE_20190306_Turcotte-Vorobjov_12-900

Jó hír mind a két csapat háza táján, hogy a széria elején tartalékoló ászok közül egyre többen belelendültek. Ilyen “alvó ügynök” volt a gyergyói Pavel Vorobjov, aki a negyedik meccsen iratkozott fel a kanadai táblázatra először, igaz, akkor rögtön 3+1-gyel, a másik oldalon pedig Németh Attila, aki az utolsó két összecsapáson szerzett csak pontokat. Akinek a teljesítménye és a végeredmény között a legszorosabb kapcsolat van, az a szezon egyik gyergyói meglepetésembere Csergő Hunor mellett: a Steauából igazolt Mircea Constantin. A hetedik csata előtt ő a piros-fehérek második legeredményesebb játékosa 3 góllal és 2 gólpasszal, ráadásul minden mérkőzésen, amelyen pontot tudott szerezni, nyert a csapata. A kérdés persze nem egyszerűsíthető le arra, hogy meg tudja-e fogni Constantint a DEAC. Ami biztos, az az, hogy végtelenül izgalmas és feszült mérkőzés várható vasárnap este, amelyen a játéktudás mellett az idegek is nagyon fontos szerepet játszhatnak.

DEB-GYE_20190306-1-900

fotók: deacjegkorong.hu

Kapcsolódó linkek

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum