Kiss Dávid: Reális célokat tűztünk a csapat elé

   

A Fehárvári Titánok bejutottak a rájátszásba, ám az UTE megállította őket. A szezon értékelését Kiss Dávid vezetőedzővel végeztük el.

Komoly erőfeszítésre kényszerítette a Fehérvári Titánok csapata az Újpestet az Erste Liga negyeddöntőjében. Habár a lila-fehérek négy győzelemmel léptek tovább nulla vereség ellenében, ezekből három csak egygólos siker volt, és a második mérkőzésen ezt is csak a hosszabbításban tudta elérni az UTE. Kiss Dávid vezetőedző nem is elégedetlen csapata teljesítményével. ?Nincs miért bánkódnunk, a srácok nagyon szépen helytálltak. Talán némi bosszúság lehet még most bennük, hogy nem sikerült mérkőzést nyerni az Újpest ellen, de biztos vagyok benne, hogy néhány nap múlva már a pozitív oldalát is látni fogják a párharcnak.?

tit2018

A Fehérvári Titánok új vezetőedzővel, némileg újrafogalmazott koncepcióval és nagyon sok ifjú tehetséggel vágott neki a szezonnak. ?A csapatban 12 juniorkorú játékos szerepelt, akikkel én korábban együtt dolgoztam valamelyik korosztályos bajnokságban. A menedzsment nem támasztott velünk szemben kimondott elvárásokat, de kíváncsiak voltunk, mire képesek az utánpótlásban aranyérmeket szerző hokisok, mennyire állják meg a helyüket a felnőttek között. Igyekeztünk reális célokat kitűzni eléjük, és úgy gondoltuk, a 6-8. hely valamelyikére odaérhetünk. Az alapszakaszban talán teljesíthettünk volna kicsit jobban, ha novemberben nincs egy vereségsorozatunk, de a középszakaszt már magabiztosan hoztuk.?

A keret nagy része a bajnokság elején tehát még csak ismerkedett a felnőtt hokival. ?A srácok gyorsabban alkalmazkodtak az Erste Liga színvonalához, mint ahogy azt a szezon előtt gondoltam volna. Néhány játékosunk egészen látványos fejlődésen ment át pár hónap alatt, és ez látszott is a pontjaikon. Másoknál kijöttek azok a hibák, amelyeken lehet és kell is javítani. Itt elsősorban a védekezésre gondolok, a korong nélküli játékelemekre, amelyekre az utánpótlásban nem voltak rákényszerítve. De ez is fejlődési folyamat része, és mivel nagyon fiatalok, még semmivel sem késtek el, van idő kiküszöbölni ezeket a hibákat.?

Az idén a Titánok némileg újratervezték a koncepciójukat. Több és fiatalabb játékost vittek fel az utánpótlásból, légiósból viszont kevesebb lett. ?Légiósokra mindenképpen szükségünk volt, hiszen egy ilyen fiatal csapatnak kellenek rutinos játékosok. Négy külföldi szerződtetését terveztük, az eredeti körből ketten családi és egyéb okok miatt elmentek, végül csak egy érkezett a helyükre. Ez a három hokis viszont remek karaktert mutatott az egész szezonban a jégen és azon kívül is, sokat hozzátettek a csapat teljesítményéhez. Úgy gondolom, sikerült megtalálni azt az egyensúlyt, amely segítette a fiataljaink fejlődését, ugyanakkor az eredményekkel sem maradtunk adósak.?

titdab

A Titánok egyik legfontosabb feladata, hogy kineveljék, felkészítsék a fiatal játékosokat az EBEL-csapat számára. Vajon a vezetőedző látott-e az idén olyan hokisokat a sajátjai között, akik később a ?nagycsapatban? is szerepet kaphatnak? ?Erre határozott igennel tudok felelni. Ha nem is jövőre, de fokozatosan beépítve több olyan játékosom is van, akik elérhetik az EBEL színvonalát, és megragadhatnak ott. Az idén is jól együtt tudtunk működni az EBEL-csapattal, Hannu Järvenpää vezetőedző folyamatosan nézte a hazai mérkőzéseinket. A mi csapatunkból alkalmanként feljátszhatott Madácsi Benedek, Kiss Patrik, Láday Tamás és Szabó Bence is, bár tartósan nem tudták kivívni a helyüket. Ugyanakkor mi is tudtuk segíteni az EBEL-csapatot, hogy a sérülésből visszatérő játékosok ? például Sárpátki Tamás vagy Szabó Krisztián ? meccsterhelést kaphassanak, Szita Donát pedig a középszakaszban és a rájátszásban tett hozzá sokat a mi teljesítményünkhöz.?

Az Újpest a Titánokat választotta az Erste Liga negyeddöntőjében ellenfélként, de a fehérvári fiatalok nem adták könnyen a bőrüket. ?Valóban szoros mérkőzéseket vívtunk, közel voltunk az Újpesthez. Végül többek között a rutin billentette az ő oldalukra a mérleg nyelvét, ebben nem tudtunk versenyezni. Nálunk tizenketten az idén játszották első felnőtt szezonjukat, ám összességében jól helytálltak, a tanulóévet megfelelően teljesítették. Ők jövőre sokkal tapasztaltabbak lesznek, és a szükséges rutint is felszedik.?

A Titánoknál nem sokat várnak, rövidesen elkezdik a következő szezon tervezését. ?A következő napokban ülök le Szélig Viktor general managerrel átbeszélni a jövő évi feladatokat. Úgy látom, hogy bátran lehet nyúlni az Akadémia fiataljaihoz, még az is előfordulhat, hogy az ideinél is alacsonyabb lesz a Titánok átlagéletkora.?

Kiss_David-900

(A következő héten a Fehérvári Titánok klubhonlapján szezonértékelő nagyinterjút olvashatnak majd Kiss Dávid vezetőedzővel.)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum