Bécsben tehet pontot a fejezet végére a Fradi

   

Kellemetlen rivális a Vienna Capitals II az FTC-Telekom számára, de meglepetés lenne, ha ma este nem érne véget a párharc.

A Ferencváros elleni Erste Liga-negyeddöntő minden mérkőzésén eggyel több gólt volt képes szerezni a bécsi farm eddig, mint az azt megelőzőn. Ugyanakkor a kapott gólok száma is nőtt, és ez azt jelenti, hogy három összecsapást követően három strigulát gyűjtött be Fodor Szabolcs együttese.

Sétagaloppról azonban közel sem beszélhetünk, Santeri Heiskanen tanítványai playoff-üzemmódra kapcsoltak, csípnek, harapnak, nem nyugszanak bele a számukra előre kiosztott szimpatikus vesztes szerepébe. A finn mester a szezon elején azzal hökkentette meg a szurkolókat, hogy az Erste Liga végső győzelmére saját csapatát tette meg favoritjaként. “Sportemberek vagyunk, így minden egyes alkalommal a győzelemért lépünk jégre” – mondta akkor. A fekete-sárgák a rájátszásba jutással ezzel együtt a klub hivatalos elvárásai fölött teljesítettek, elérték a maguk elé az öltözőben kitűzött célt. Innen már minden jutalomjáték, felszabadultan, nyomás nélkül léphetnek jégre minden alkalommal. Ez meg is látszott eddig. Az alapszakasz nagy különbségű vereségeit követően a negyeddöntő meccsein nehezen adták meg magukat, az FTC-Telekom egyetlen pillanatra sem engedhetett ki. A bécsiek ráadásul talán még nézőcsúcsra is számíthatnak ma, ha az EBEL-meccsre kilátogató szurkolóik bemelegítésként kis időre benéznek a szomszédos jégen zajló EL-negyeddöntőre.

Mindezekkel együtt is a zöldek számára a keddi feladat nem más, mint az újabb győzelem és a párharc lezárása, akkor is, ha a hokis közhely szerint mindig az utolsó sikert a legnehezebb megszerezni egy sorozatban. Az alap- és középszakaszgyőztes játékosok eddig remekül kezelték, hogy egyértelmű esélyesek, bár az első mérkőzésen talán kissé nehezen lendültek bele, magabiztosan folytatták. A viszonylag szoros végeredmények ellenére a végjátékokra nem sok izgulni való maradt, egyértelművé tették rendre, hogy az övék a jobb csapat. Örömhír lehet a szurkolók számára, hogy sérülését követően hétfőn este újra játékra jelentkezhetett a szezon egyik felfedezettjének nevezhető Boros Dániel.

Összességében Fodor Szabolcsnak eddig sikerült megfelelően motiválnia játékosait, így az ellenfélnek kijáró kellő tisztelettel mentek fel a pályára, és miután a negyedik mérkőzésen is arra lesz szükség, hogy komolyan vegyék a bécsieket, ezt bizonyára meg is fogják tenni.

VC2-FTC_20180304

fotó: FTC-Telekom, Micheller Szilvia

Vienna Capitals II–FTC-Telekom 1-5

   

Fodor Szabolcs együttese söpréssel búcsúztatta a bécsi farmcsapatot az Erste Liga-negyeddöntőben.

A korábbi három mérkőzéshez képest kapust cserélt Santeri Heiskanen: ezúttal nem Tschrepitsch, hanem Zimmermann állt a bécsi vasak között. A fiatal osztrák kapus az első harmadot hibátlanul hozta le, mind a 17 FTC-lövést fogta. A második játékrészben kevésbé volt szerencsés, a 33. másodpercben Switzer révén megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. A 29. percben Schlögh találatával egyenlített a Vienna Capitals II, de a hazai csapat nem örülhetett sokáig. Kevesebb mint két és fél perc múlva már 3-1-re vezettek a ferencvárosiak: 11 másodperc eltéréssel Nagy Gergő és Tóth Richárd is gólt lőtt, Zimmermann helyét pedig Tschrepitsch vette át a bécsi kapuban. A 44. percben Switzer felavatta a csereként beállt hálóőrt. Az 58. percben a hazaiak lehozták a kapusukat, mindez arra volt elég, hogy Rantanen is feliratkozzon a gólszerzők közé. Húsz másodperccel az utolsó gólt követően Kittinger és Tóth Gergő összemérte az erejét.

Az FTC-Telekom 5-1-re győzött, sikerével 4-0-s összesítéssel behúzta a párharcot, és készülhet az elődöntőre.

vc2ftc-20190305

Fotó: Micheller Szilvia/fradi.hu

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 142 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Mizsák, Pálkövi.
Zimmermann: 87,5% (Tschrepitsch: 96,7%)
K
Arany: 96,3% (Pleszkán)
Saari, Satmark, Antal, Bauer, Preiser
1
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Pavuk, Nagy
Piff, Hedberg, Hofer, Hiltunen, Kittinger
2
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
Posch, Pallierer, Maurer, Pohl, Maxa
3
Hegyi, Sarcia, Hardi, Dósa, Roczanov
Birnbaum, Schlögl, Artner, Ranftl
4
Lengyel, Boros, Pozsár, Farkas, Tóth G.
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:33 FTC Switzer Tóth A.
1-1 28:42 VIC Schlögl Piff
1-2 30:55 FTC Nagy Pavuk Walls
1-3 31:06 FTC Tóth Richárd Tóth A. Switzer
1-4 43:39 FTC Switzer Tóth A. Tóth Richárd
1-5 57:52 FTC EN Rantanen Karmeniemi Roczanov
27 Kapura lövések száma 55
11 Kiállításpercek 19

Az utolsó Capitals II–Fradi negyeddöntő góljai

 

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum