Bartalis István: Minden lehetőségre nyitott vagyok

   

Eldőlt, hogy nem marad a DEL-es Schwenninger Wild Wings csapatában a magyar válogatott támadó.

Balszerencsés és jó teljesítménnyel is jellemezhető szezonon van túl Bartalis István. A két dolog látszólag ellentmondásos, de tényleg jó és rossz éve is volt a csatárnak egyszerre. ?Valóban kettősség jellemezte a szezonomat. Egyrészt egymást követték a balszerencsés sérülések. Tavaly ki kellett hagynom a világbajnokságot, januártól nyárig nem voltam jégen. Augusztusban a felkészülés során egy korong eltalált, széttörve az arcomat. Kihagytam nyolc hetet, a visszatérésem után az első mérkőzésen fejsérülést szenvedtem. Ebben az évben műtötték a könyökömet is, az utolsó meccsen pedig beszakadt egy izom a lapockámon. Ebben a három évben, amit a Schwenninger Wild Wingsnél töltöttem, voltam a legtöbbet sérült a karrierem során. Mondhatnám, hogy szinte már megszoktam, ám ezt igazából nem lehet megszokni.?

A mérleg pozitív oldalán viszont csaknem dupla annyi gól és pont szerepel (42 mérkőzésen 8-8 találat és assziszt, összesen 16 egység), mint az előző bajnoki évben. ?A menet közbeni edzőváltás után volt egy egészen kitűnő 10-15 meccses szériánk, megvertük az éllovasokat, nekem is kitűnően ment a játék. Tavalyi egy bosszantó sérülés hátráltatott, itt, Németországban nem is tudták megállapítani, mi a probléma. Erre Magyarországon jöttek rá, otthon gyógyítottak meg, ezért tudtam nyáron rendesen megkezdeni a felkészülést. A fájdalmak miatt az előző szezon nagy részében 80 százalékos fizikai állapotban játszottam, időről időre pihennem kellett, hogy jobban legyek. Ehhez képest az idén a sérülések ellenére különb teljesítményre voltam képes.?

A szezon Bartalis István számára véget ért, a csapat utolsó lett, de mivel a DEL és a DEL2 között nincs átjárás, ezért a Schwenningen bizonyára marad a ligában. Ugyanakkor az már biztos, hogy a magyar játékos nélkül megy tovább a klub, ahol jelentős újratervezésre kerül sor. Egy friss hír szerint nem kevesebb, mint 13 hokissal válnak el az útjaik, és Bartalis is köztük van. ?Leültem tárgyalni a vezetőkkel, akik elmondták, hogy az edzőváltás utáni teljesítményemmel nagyon elégedettek voltak, hiszen ekkor 25 meccsen 14 pontot értem el. Egyúttal megköszöntötték az itt töltött három évemet, ugyanis nem kínáltak új szerződést, ahogy a többi légiósnak sem. A legfontosabb indokként azt említették, hogy túl sokat voltam sérült. Az elkövetkezendő hetekben lezárom az itteni életem, ez rengeteg ügyintézéssel jár, majd hazaköltözöm. A lapockasérülésem szerencsére nem olyan vészes, egy-két hét múlva elkezdhetek edzeni, és remélem, a világbajnokságra megfelelő állapotban leszek, amennyiben a szövetségi kapitány számít rám. Hogy utána mi lesz? Minden lehetőségre nyitott vagyok, legyen az külföldi vagy otthoni ajánlat. Aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.?

Bartalis Istvánt Pat Cortina, a klub korábbi vezetőedzője hívta a Schwenninger Wild Wingshez, ahol első szezonjában 6+14-ig, a másodikban 5+4-ig, a harmadikban pedig 8+8-ig jutott. Cortinától október végén váltak meg, de a csapat az új mesterrel sem érhette el a playoffot. Ez még egyszer sem sikerült a Schwenningennek, mióta 2013-ban csatlakozhatott a DEL-hez. A legközelebb tavaly álltak hozzá Bartalisék, amikor playoff-kvalifikációt vívhattak, amelyből azonban vesztesen kerültek ki.

Bartalis HUNUKR

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum