Mire lesz képes a Vienna Capitals II hazai jégen?

   

A Bécs-farm két szoros vereséggel kezdte az Erste Liga-negyeddöntőt a Fradi ellen. Bizonyára szeretnék megmutatni, hogy ennél is tudnak többet.

A vártnál nehezebben indult be az alap- és középszakaszgyőztes FTC-Telekom szekere a Vienna Capitals II ellen, de végül hozták a papírformát az Erste Liga elvileg legegyoldalúbb negyeddöntőjében. Az első meccsen 2-0-ra, a másodikon 4-1-re nyertek, a 120 perc alatt kapott egy gól dicséretet érdemel.

A siker természetesen mindig csapatmunka eredménye, de nem mehetünk el szó nélkül Tóth Adrián mutatói mellett. A 28 éves fehérvári csatár tíz éve mutatkozott be az Erste Ligában, és az EBEL-es perememberként eltöltött időt leszámítva meghatározó játékosa a bajnokságnak: 379 alapszakaszmeccsen lépett pályára, 189 gólt és 398 pontot hozott össze. Ehhez a rájátszások 46 meccsén 29 pontot rakott hozzá. Hat miskolci szezon után idén igazolt a Ferencvároshoz, és annak a négy játékosnak az egyike lett, akik az alapszakasz összes mérkőzésén pályára léptek. Nem maradt észrevétlen, 26-szor talált be az ellenfeleknek és 27-szer szolgálta ki csapattársait, 53 pontjával harmadik lett a házi kanadai tabellán. Ehhez képest a középszakaszban nem ment neki olyan jól. Az UTE elleni első meccsen betalált, de az ezt követő hét mérkőzésen csak három gólpassza volt. A negyeddöntőre ismét ereje teljében érkezett, már az első meccsen beköszönt az egyébként 95,3%-kal védő Tschrepitsch kapusnak, majd a második találkozón két gólt lőtt, oroszlánrészt vállalva a sikerből.

VC2-FTC-900

fotó: Vienna Capitals

A hétfői meccs előtt a legnagyobb kérdés, hogy a bécsiek mennyire szívják fel magukat hazai pályán, illetve hogy mennyivel erősebb kerettel várják a zöld-fehéreket, mint amivel Budapestre utaztak. Túl nagy variációs lehetőségük nincs, de már az is nagy segítség lehet, ha 16 mezőnyjátékosnál többel állnak ki. Ezen a téren fontos lesz számukra, hogy a csapatkapitány Patrik Kittinger visszatérhet eltiltásából. A rövid padra panaszkodott Santeri Heiskanen vezetőedző is az 1-4-es szombati vereséget követő sajtótájékoztatón. A bécsiek finn mestere azonban ettől függetlenül büszke lehet csapatára, hiszen mindkét erzsébeti alkalommal szorossá tudták tenni a csatákat, ami a tudásbeli különbség ismeretében nem kis dolog.

Másodjára is 2-1 volt az állás a 49. percig, amiben nagy szerepe volt az emberhátrányos védekezésnek és a kiváló kapusteljesítménynek. Matthias Tschrepitsch remek formában véd, a párharc első 120 perce alatt 97 lövést kapott, melyek közül 91-et fogott, ez 93,8%-os teljesítmény. A hat gólból egyet kettős, egyet szimpla hátrányban kapott. A siker tehát adott: továbbra is kiváló védekezéssel csökkenteni a kiállítások számát, elöl pedig nagyobb hatékonysággal élni a  lehetőségekkel. Az osztrák csapatnak nincs veszíteni valója, már a rájátszásba kerülés is hatalmas dolog volt a részükről. Estére kiderül, hogy képesek-e közelebb kerülni a még nagyobb bravúrhoz.

Vienna Capitals II–FTC-Telekom 2-5

   

A ferencvárosiak a bécsiek elleni párharc harmadik mérkőzését is magabiztos játékkal húzták be.

A Vienna Capitals II komoly vette a mérkőzést, négy teljes sorral fogadta a ferencvárosiakat. A találkozó 5. percében a Tóth Richárd meglőtte az első gólját a párharcban, amivel vezetéshez juttatta az FTC-Telekomot. Az első harmad közepén emberelőnybe került a Vienna Capitals II, amit Schlögl révén ki is használt. A bécsiek nem örülhettek sokáig a döntetlennek, 80 másodperccel később Switzer betalált Tschrepitschnek. Nem sokkal később kimaradt a mérkőzés első zöld-fehér előnye, de a kiegészülés után nem sokkal Nagy Gergő kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A játékrész végén a magyar együttes kibekkelt egy hátrányt.

A második húsz percet jól kezdte az FTC, Dósa megszerezte a szezonbeli 2. gólját. Ezt követően a szabálytalanságok vették át a főszerepet, a speciális játékhelyzetek nem hoztak újabb találatot. A 36. percben Kittinger kétgólosra csökkentette a bécsiek hátrányát. A különbség a 45. percig állt fönn: Switzer meglőtte önmaga 2., csapata 5. találatát. Ha a második harmad első felét a szabálytalanságok jellemezték, a harmadik felvonás folytatását még inkább: a hazaiak 6, a vendégek 5 kisbüntetést gyűjtöttek be.

Az FTC-Telekom 5-2-re győzött, kedden söpréssel zárhatja le a Vienna Capitals II elleni negyeddöntőt.

vc2ftc-20190304

Fotó: Micheller Szilvia/fradi.hu

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 212 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Váczi, Sindel.
Tschrepitsch: 83,3% (Wraneschitz)
K
Arany: 90,9% (Pleszkán)
Saari, Satmark, Bauer, Grosslercher, Hiltunen
1
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Pavuk, Nagy
Piff, Hedberg, Hofer, Kittinger, Maxa
2
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
Posch, Birnbaum, Schlögl, Ranftl, Preiser
3
Hegyi, Sarcia, Dósa, Roczanov, Rafaj
Artner, Pallierer, Antal, Rohm, Maurer
4
Pozsár, Boros, Hardi, Farkas, Tóth G.
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:08 FTC Tóth Richárd Switzer Tóth A.
1-1 10:00 VIC PP Schlögl Hedberg Satmark
1-2 11:20 FTC Switzer Karmeniemi
1-3 15:28 FTC Nagy Sarcia Pavuk
1-4 22:26 FTC Dósa Rafaj Roczanov
2-4 35:48 VIC Kittinger Antal
2-5 44:51 FTC Switzer Tóth Richárd
22 Kapura lövések száma 30
20 Kiállításpercek 18

Az FTC-Telekom harmadik győzelmének góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum