Teljes újratervezésre van szükség Brassóban

   

A Szereda 2-0-ra vezet az erdélyi Erste Liga-negyeddöntőben, a második meccs 7-1 volt, valamit ki kell találni a Cenk alján hétfőre.

A Corona–Sportklub versenyfutás kiegyenlített volt a szezonban, de a fontos meccseket egyelőre a csíkiak nyerik. Így volt a román kupa döntőjében és így van az Erste Liga rájátszásában is: két meccs után 2-0-ra vezetnek a székelyek. Annyira persze nem váratlan ez, elvégre a Vákár Lajos Műjégpályán senki sem nyerhet egyszerűen, a mérték azonban meglepő: ezen a két meccsen a Szereda tíz gólt szerzett. Összehasonlításul: az alapszakasz négy mérkőzésén összesen lőttek 11-et. A Sportklub gólképességénél csak a Brassó gólképtelensége meglepőbb: a párharc első és eddigi egyetlen találatát a második összecsapás derekán szerezték. Nem véletlenül mondta Greg Lindqvist vezetőedző a pénteki 1-7 után, hogy valamit ki kell találniuk, újra kell szervezniük magukat.

Csakhogy ez nem lesz egyszerű. Például azért sem, mert változatlanul nem tudható, hogy a csapat két meghatározó védője, az egyes hírek szerint vízumproblémák miatt hazautazó Szergej Dorofejev és Szergej Peratyagin mikor tér vissza. Már ha visszatérnek egyáltalán. A Brassó szombaton átmozgató jellegű bajnoki meccset játszott a Steauával. A 8-0-ra megnyert találkozón Tranca Dániel 3+1-gyel, Molnár Zsombor három assziszttal zárt. Nagy kérdés, hogy belső átalakításokkal mennyit tudnak ebből a lendületből átmenteni hétfőre.

brassc

A Sportklubnál más hangulatban várják a folytatást. Az első meccsen az ifjú Rokaly Szilárd és a svéd kapus Joakim Lundström lendítette át a csapatot a holtponton, majd a másodikon kiszakadt a gólzsák, Becze Tihamér mesterhármast ért el, gólpasszt is adott, Radim Valchar 2+2-vel zárt, Rokaly is betalált ismét. A székely csapatnak arra kell figyelnie, hogy bár a második győzelem fölényes lett, a playoffban csak a sikereket számolják, nem a gólkülönbséget. Ezt hangsúlyozta Lindqvist mester is, és bár elvileg valóban mindegy, hogy mennyivel nyer egyik vagy másik csapat, azért a brassói játékosoknak nehéz lesz függetleníteniük magukat az erődemonstráció pszichológiai hatásaitól. Ha ez nem menne nekik, a kiesés szélére kerülnének, hiszen egy újabb diadallal a Csíkszereda máris nagy mennyiségű meccskoronghoz jutna.

Corona Brassó–SC Csíkszereda 2-3

   

A második hosszabbítás elején dőlt el a mérkőzés, a csíkiak 3-0-ra vezetnek a párharcban.

A legkorábban kezdődött, de a legkésőbb végződött az erdélyi Erste Liga-rangadó. A Sportklub kétmeccses előnnyel érkezett Brassóba, ahol még egyszer sem nyert a szezonban. Az alapszakaszban mindkét alkalommal kikaptak Beczéék a Cenk alján, és a középszakaszban sem voltak képesek pontot szerezni ott. Fórjuk birtokában viszont ezúttal is koncentráltan kezdtek, és Taratuhin révén meg is szerezték a vezetést a 12. percben. Ezt követően a Corona Tendler góljával egyenlített, ám Részegh a második játékrész közepén ismét gondoskodott róla, hogy nagyobb biztonságban érezhesse magát csapata. Az újabb egálra az 51. percig kellett várni, akkor Gliga volt eredményes, és a 2-2 a rendes játékidő végéig megmaradt. Sőt az első 20 perces hosszabbításban sem változott semmi, hiába kért időt kettős előnyben Greg Lindqvist 79:25-nél. A dupla és a szimpla hátrányt is kivédekezték a csíkiak, majd az ötödik “harmad” elején Radim Valchar bevitte a mindent eldöntő találatot.

A Sportklub háromból hármat nyert eddig, így kedden pontot tehet a történet végére.

bra-scc

Korábban le kellett volna zárnunk a meccset

   

Nyilatkozatok az 5. harmadban véget ért Corona Brassó–SC Csíkszereda mérkőzésről.

Greg Lindqvist vezetőedző, Brassó: „Megmutattuk a karakterünket, harcoltunk, korábban le kellett volna zárnunk a meccset, sok helyzetünk volt ehhez, mégsem sikerült. Jó meccs volt, sok korcsolyázással és lövéssel, a gondot az okozta, hogy nem használtuk ki a lehetőségeket. Kemény a helyzetünk, egyre több a sérülés, de újra kell rendeznünk a sorainkat. Nem adjuk fel, amíg tart a párharc.”

Fodor Csanád játékos, Csíkszereda: „Kemény és hosszú meccs volt, igazi playofftalálkozó. Örülünk a győzelemnek, sokat jelent számunkra. Jól felkészültünk, ennek köszönhető a sikerünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1428 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Bandi, Mihai.
Polc: 88,9% (Tőke)
K
Lundström: 94,6% (Onodi)
Carlson, Bors H. F., Tendler, Lidhammar, Lee
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
Boriszenko, Mihály E., Molnár Zs., Molnár Z., Bíró M.
2
Flinta, Farkas, Rokaly Sz., Casaneanu, Részegh T.
Bíró O., Nagy, Mihály Á., Vasile, Gliga
3
Sulakov, Gecse, Fodor, Krasznoszlobodcev, Bíró T.
Gajdó, Tranca, Péter, Zsók
4
Györfy, Egyed, Horváth, Rokaly N.
Lindqvist Greg Kjell
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:01 SCC Taratuhin Valchar
1-1 13:09 BRA PP Tendler Carlson Lidhammar
1-2 32:30 SCC PP Részegh T. Sulakov
2-2 50:29 BRA PP Gliga Lee Bors H. F.
2-3 81:32 SCC Valchar Sulakov Lundström
51 Kapura lövések száma 43
10 Kiállításpercek 18

Lesipuskás góllal intézte el a Sportklub a Coronát

 

A harmadik Brassó–Csíkszereda Erste Liga-negyeddöntő rövid összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum