A Brassó határozottabban szeretne játszani

   

Ha ez nem sikerül pénteken Csíkszeredában, akkor könnyen kétmeccses hátrányba kerülhet a Corona az Erste Liga-negyeddöntőben.

A rájátszás izgalmai közepette a sikerhez elengedhetetlen, hogy mindig legyen egy-két játékos, aki extra teljesítményt nyújt. A Sportklub és a Brassó negyeddöntőjének első mérkőzésén a hazaiak oldalán két ilyet is találtunk. Joakim Lundström a kapuban nyújtott klasszisteljesítményt, hatvan percen keresztül hibátlanul védett, összesen 37 lövést fogott, kritikus helyzetekben tartotta csapatát a nagy kedvvel játszó Brassó ellenében. A másik hokis, akinek kulcsszerep jutott a 3-0-s diadalban, Rokaly Szilárd volt. A 20 éves csatár kiváló párost alkot a nála egy évvel idősebb Részegh Tamással, gyorsaságukkal sok kellemetlenséget okoznak az ellenfeleknek. Nem volt ez másként csütörtökön sem, amikor emberhátrányban küldték fel őket a jégre. Korongot szereztek, megiramodtak, végül Rokaly volt a befejező ember. Statisztikailag ez nem volt hátrányos találat, mert Flinta Botond büntetése két másodperccel előtte lejárt, de jellegét tekintve annak tekinthető. Rokaly 12 perccel a vége előtt ráadásul duplázott, amivel sokkolta a vendégeket, mondani sem kell, mekkora könnyebbséget jelentett csapatának, hogy nem egy-, hanem kétgólos előnnyel fordulhatott rá a meccs hajrájára.

A Brassó, mint említettük, aktívan játszott, ám a hoki fontos elemeiben szenvedett, és ez a meccsébe került. A második harmadban 16-szor, összesen 37-szer találták el a kaput, de egyszer sem tudtak túljárni a svéd eszén. Nem véletlenül emelte ki meccs végi nyilatkozatában Greg Lindqvist vezetőedző, hogy a legnagyobb problémát a góllövés jelentette számukra. Paradox módon ebben a legnagyobb ludas két hiányzó hátvédjük lehetett. Szergej Peretyagin és Szergej Dorofejev a hírek szerint vízumügyeket intéz, így nem léphettek jégre csütörtökön sem – összességében immár két, illetve három hete nem állnak a Corona rendelkezésére –, miközben mindkettejüknek nagyon fontos szerepe lenne nemcsak a védekezésben, hanem a támadások építésében is. Nem véletlen, hogy az alapszakasz során előbbi 19, utóbbi 15 pontot ért el valamivel több mint 30 mérkőzésen, miközben Dorofejev az egyik legjobb plusz/mínusz mutatóval rendelkező hátvéd az egész ligában, és kék vonalas bombái nagyon hiányozhatnak a csapat szerkezetéből. A brassóiak svéd vezetőedzője a már említett nyilatkozatban arra is panaszkodott, hogy a playoffhoz képest kissé puhák voltak – bár az ellenfél szurkolói között valószínűleg egy sem akad, aki ezzel egyetértene. Az ellenben biztos, hogy a helyzetekkel és az előnyökkel tudatosabban kell bánniuk, lévén, hogy a már említett Rokaly-gól is speciális helyzetből született.

Érdekes lesz látni, hogy egy nap alatt mennyit sikerül igazítaniuk a játékukon a vendégeknek, különös tekintettel arra, hogy 72 óra leforgása alatt immár harmadszorra csaphatnak össze a Vákárban.

sccbra

fotó: SC Csíkszereda-facebook

SC Csíkszereda–Corona Brassó 7-1

   

A Sportklub másodjára gyakorlatilag kiütötte a Coronát, ezzel 2-0-ra vezet a párharcban.

Több mint 92 percen át képtelen volt gólt lőni Greg Lindqvist csapata az erdélyi Erste Liga-negyeddöntős párharcban. Az ilyen típusú meddőség nem sok jót ígér egy csapatnak a jégkorongban, és természetesen ezúttal is meglett a következménye. Az első találkozót csütörtökön 3-0-ra nyerték a pályaválasztó csíkiak, majd a másodikat még egyértelműen fordították a maguk javára. Az első harmadban még nem sok minden utalt arra, hogy a másodikban mi fog következni, ekkor csak egygólos előnyre tettek szert a kék-fehérek Becze Tihamér jóvoltából. A másodikban aztán elképesztő négy és fél perces periódus következett. 26:04-nél ismét Becze talált be, nem egészen másfél perccel később Papp Szabolcs lőtte a harmadikat, kisvártava Rokaly Szilárd a negyediket, majd Valchar az ötödiket, 29:47-nél kapust kellett cserélnie a Brassónak. A Tőke helyett érkező Patrik Polcot negyven másodperc múltán avatta fel Valchar, a mérkőzés felénél tehát 6-0-ra ment a Szereda. A párharc első Corona-gólja is megszületett aztán Tendler jóvoltából, de többre nem jutottak ezen a napon a vendégek, de a folytatásban a hazaiak sem erőltették a rohanást. Becze még elért egy találatot előnyből, hogy meglegyen a mesterhármasa, 7-1-gyel ért véget ily módon a találkozó.

A két hazai meccset behúzta tehát a Sportklub, és a győzelmek minőségére is tekintettel magabiztosan folytathatja a párharcot Brassóban.

sccbra

fotó: SC Csíkszereda

7-1 vagy 1-0, itt a rájátszásban mindegy

 

Vezetőedzők a második Sportklub–Brassó Erste Liga-negyeddöntőről.

Vacláv Novak, Csíkszeredai Sportklub: “Szép játékot játszottunk, csak gratulálni tudok a fiúknak. Nagyon örvendek a sikernek. A párharc viszont nagyon hosszú még, és ezen az úton kell tovább mennünk, hiszen semmi nem dőlt még el. Nincs vége egyáltalán, dolgoznunk kell tovább a siker érdekében.”

Greg Lindqvist, Brassói Corona: “Az első harmad izgalmas volt, annak ellenére, hogy egy szerencsésen pattanó korongból végül megszerezte a vezetést az ellenfél. A második harmad jól kezdődött. Előnyben voltunk, majd elveszítettük a korongot, és újabb gólt kaptunk. Ekkor elindultunk a lejtőn, és eldőlt a meccs. Csütörtökön nekünk voltak meg a lehetőségeink, de nem ütöttük be azaokat, pénteken nekik voltak meg, és éltek velük. 7-1 vagy 1-0, itt a rájátszásban mindegy. A probléma a gólszerzéssel van: két meccsen egyet lőttünk. A folytatásban változtatnunk kell a játékunkon, újra kell szerveznünk magunkat.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1800 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Bandi, Mihai.
Lundström: 96,7% (Onodi)
K
Tőke: 78,3% (Polc: 91,3%)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Carlson, Bors H. F., Tendler, Lidhammar, Gliga
Flinta, Farkas, Rokaly Sz., Casaneanu, Részegh T.
2
Boriszenko, Mihály E., Mihály Á., Bíró G., Lee
Sulakov, Gecse, Fodor, Krasznoszlobodcev, Bíró T.
3
Bíró O., Nagy, Molnár Zs., Molnár Z., Bíró M.
Győrfy, Egyed, Horváth, Rokaly N.
4
Gajdó, Tranca, Vasile, Péter
Hozó Levente
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:39 SCC Becze Részegh T. Belov
2-0 26:04 SCC SH Becze
3-0 27:30 SCC Papp Becze Valchar
4-0 28:40 SCC Rokaly Sz. Részegh T. Casaneanu
5-0 29:47 SCC Valchar Papp Taratuhin
6-0 30:27 SCC Valchar Taratuhin Becze
6-1 32:47 BRA Tendler Lee Gliga
7-1 56:00 SCC PP Becze Valchar Horváth
46 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 12

Becze Tihamér mesterhármasa és még öt gól

 

Az első kettőt szólóból lőtte a szeredaiak húszasa. A kiütéses Sportklub–Brassó mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 SCCUTE 5-4 HVÉGE
U20 17:30 ETOUTE 2-7VÉGE
EBEL 19:15 AVSRBS 2-1 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
U18 20:00 DHKMAC 4-6VÉGE
március 23., szombat
U18 13:00 AVSKAC 4-1VÉGE
U20 17:00 AVSVIC 3-2VÉGE
U20 18:30 UTEETO 8-2VÉGE
március 24., vasárnap
U18 14:00 AVSKAC 3-1VÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
U20 20:00 MACAVS 2-3VÉGE
március 26., kedd
EL 18:30 FTCSCC 
    • M4 SPORT
U20 18:30 AVSHDJ 
március 27., szerda
U20 18:30 AVSHDJ 
EL 20:00 FTCSCC 
    • M4 SPORT
március 28., csütörtök
U18 19:00 MISAVS 
Partnerünk